Etappe 12 - 01/05/2022: REIMS (Verzy ) - CHAMPILON 23, 4km (316,5km)

Gepubliceerd op 1 mei 2022 om 21:13

Etappe gesponsord door JC & Lut TASSENOY SURMONT uit Aalst


Met droevige droopy-oogjes kijken ze mij aan, Lowa en Renegade, die reeds 2 dagen daar troosteloos staan te wezen in de hoek van de  kamer van onze super B&B 'Le logis Aux Bulles' in Verzy. Ze springen een gat in de lucht als ik hen toeroep dat het tijd is om te vertrekken naar het 23 kilometer verder gelegen Champilon😉.

De 2 dagen rust in Reims, samen met mijn Katrien, hebben deugd gedaan en zijn supertof geweest. Maar nu is het terug tijd om te vertrekken. Samen met mijn zus Lut, die hier in de buurt met verlof is, vertrek ik om 10 hr aan de kerk van Verzy. Reeds na enkele honderden  meters staat er ons een stevige klim te wachten. Tijd om te 'chaufferen’ is er duidelijk niet en weldra zijn we naar onze adem aan het zoeken en parelen de  eerste zweetdruppels op ons voorhoofd😅.

Geen wandeling langsheen wijnranken maar wel één doorheen het 'Forêt Dominiale du Chêne à la Vierge', een 2046 ha groot natuurpark op de flanken van het 'montagne de Reims'. De ene heuvel na de andere wordt dapper verslonden door onze stevige kuiten💪. Het is regelmatig zoeken naar de juiste weg….. Komoot, mijn super GPS, doet ons meermaals lopen op wegen die duidelijk geen wegen meer zijn. Het is soms kruipen, bukken en klauteren ... Maar daar laten een pelgrim en zijn zus zich niet door ontmoedigen. Na 15km komen we aan in Germaine waar we samen met JC en Katrien, die ons daar staan op te wachten, onze innerlijke mens versterken. Nadien gaat het in één ruk verder over erg moeilijk begaanbare paadjes, richting Champilon. Ik heb daar een plaatsje gereserveerd in een dortoir ‘de l'art dans l'air' bij Corinne ... Een vrij sober maar degelijk slaapvertrek maar met een geweldig uitzicht over de druivenranken en de heuvels rondom Reims.

Het is tijd om afscheid te nemen van mijn zus, JC en mijne liefste schat. Zij keren terug naar Oilsjt maaaaaaar over 10 dagen zien mijne schat en ik elkaar weer in Chablis (région Bourgogne-Franche-Comté departement Yonne), samen met Frank en Natascha.

En nu moet ik mij klaarhouden voor een videocall interview met Arno B. uit Lebbeke. Ik ben benieuwd welke vragen ik zal voorgeschoteld krijgen😉.

Tot morgen🍾🍾


Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Je hebt toch de moed gevonden om een verslag te maken na twee dagen verlof. Dankuwel….ikke blij…..
Tot morgen😘

SURMONT Bert
2 jaar geleden

🥰

Celestine Bruyland
2 jaar geleden

Met een grote verwondering en meteen een bewondering opende ik de computer.... wat heldermoed schuilt er in Bert uit Gijzegem. Wij volgen mee... goede moed! Groetjes aan je meestappers!

SURMONT Bert
2 jaar geleden

Dank u wel 😅

Sabine & Nico
2 jaar geleden

't zal gaan tijd worden... eindelijk weer een leuk reisverslag. Mekaar eens weerzien na 10 dagen kan toch plezant zijn hé maar ge moet er geen gewoontekes van maken, da stappen naar Compostela is nog altijd belangrijker 😜
Blij dat ge na dat weekend samen toch 't karakter nog hebt om door te bijten 😉
Geniet er nog van en vergeet uwe stempel ni hé!

SURMONT Bert
2 jaar geleden

👍

Devolder Ronny
2 jaar geleden

Hey Bert, elke dag lees ik je verslag en ik geniet er echt van.
Tegelijkertijd krijg ik heimwee want ik was 18 jaar gehuwd met iemand uit Galicië. Ik was daar elk jaar bij de familie en zag er zoveel pelgrims. De kathedraal in Santiago bezocht ik meermaals... Ooit onderneem ik ook de Camino!
Buen camino en ik blijf je volgen, makker! Grtjs van een ex-collega uit het wachtlokaal Zeebrugge. Ronny.

Bert SURMONT
2 jaar geleden

Mercie Ronny … bedankt om mij te volgen. Het is hier gewoon zalig. Doen die camino. Grtz