Etappe 30 - 21/05/2022 - VALIGNY CHARENTON-DU-CHER 19,75Km (755,68km)

Gepubliceerd op 21 mei 2022 om 22:24

Etappe gesponsord door ROBIN VAN LYSEBETH uit Gijzegem.


Wakker geworden met de wekker …  in één ruk doorgesnurkt … en dat heeft deugd gedaan zenne 😴😴😴.

Ik neem het ontbijt samen met Aline ... Brieuc is al aan het werk op het erf. Een gîte die nog deels gerenoveerd dient te worden, daar is altijd werk aan hé. Ik verlaat, volgens mijn normen, relatief vroeg  'Pré du paradis' en wens deze vriendelijke uitbaters nog heel veel succes toe met hun renovatie. Na een 3-tal kilometers kom ik aan in het 'centrum' van Valigny en plots kom ik tot het besef dat ik mijn boekje niet heb laten afstempelen. Tedju, ernstige beroepsfout die dringend moet opgelost worden. Ik stap de kerk binnen waar een paar mensen de mis van 0930hr aan het voorbereiden zijn. Ze raden mij aan om een stempel te scoren in de tabagie. Ik ben dus moreel verplicht om een terrasje te doen, en bij het ledigen van mijn 33cl grote cola wordt er deskundig een stempel geplaatst in mijn boekje. Ikke blij 🤩🤩. Ik wou net de tafel verlaten toen ik aan de kerk mijn 2 Franse vrienden  Bernard en Josette zie lopen. Ze komen er onmiddellijk bij zitten en we drinken samen nog een koffietje.  Daar gaat mijn planning voor de dag😅😅. Na het ledigen van het 'zwarte goud' trekken we ons op gang ... maar ik laat ze vrij snel achter daar ze er een slakkengangetje op na houden 😀. Ik zal ze later nog wel eens tegenkomen zeker 👍?

Drie kwart van de wandeling loopt via de middelgrote expresweg D64. Echt aangenaam wandelen is het niet ... maar het gaat goed vooruit. In het gehuchtje 'Bordais' hoor ik plots een aangenaam gekibbel tussen een 5-tal dames. Ze zijn druk bezig met het proberen van een elektrische grasmachine aan de de praat te krijgen. Toen dit, buiten hun verwachtingen om, plots toch lukte waren die in een extase van bovenmenselijk geluk. Had het gewoon aan mij gevraagd hé😚. Ik vraag aan de dames of er een boulangerie in de buurt is ... wat niet het geval is maar wel in het 6 km verder gelegen Ainay. Aangezien die sluit om 12hr en ik er nooit op tijd zal geraken reikt Jennifer mij spontaan en geheel gratis een baguette aan. Hoe lief toch van deze dames🥰. Ik vervolg mijn weg, na dit gezellig oponthoud, en een  uurtje later kom ik aan in Ainay-le-Chateau. Ik laat mijn waterzak bijvullen door Monique en Daniel die daar rustig aan het dineren zijn op hun terrasje. Het blijft mij verbazen hoe vriendelijk en behulpzaam de mensen hier wel zijn. Zou dat kunnen liggen aan mijn droopy-oogjes 😱😱?? Ik zet mij neer aan de kerk van Ainay en spreek voor het eerst mijn noodrantsoen aan, zijnde sardientjes in lekker vettige olijfolie. Samen met die gekregen baguette en fris water smaakt dit overheerlijk. Ik heb trouwens altijd zo drie van die blikjes sardientjes bij 'voor het geval dat’ ... Lekker voedzaam en den honger is weg💪. Ik drink een gekoeld glaasje rosé op een tof terrasje en zet nadien mijn eindsprint in voor de laatste 5km. Rond 1600hr kom ik aan bij een gigantisch groot huis, het lijkt wel een kasteel. Ik word vriendelijk onthaald door de 80-jarige Chantel, de kasteeldame des huizes. Mijn kamer wordt onmiddellijk aangewezen en ik val prompt in slaap op dat heerlijk bedje. Die zon zuigt echt wel alle laatste energie uit ne mens zijn lichaam zenne😎😎.

Om 1930 wordt het avondmaal opgediend waarvan ik niet weet wat ik eigenlijk heb gegeten. Dikke groene lauwe breisoep gevolgd door een schel rauwe ham met patatten die uit een glazen bokaal kwamen 😅. Echt lekker was het niet maar ik heb toch wederom mijn bordje leeggegeten. Ondertussen heb ik Eloi aan de telefoon gehad, met Conny haar  toestel, en ik verneem dat alles prima gaat. Daar  ben ik blij om👍. Respect voor die gast op zijn SANDALEN. 

En nu ... Nu ga ik dodoo doen ... See you tomorrow folks, for another lovely day in France 😎😎!

Reactie plaatsen

Reacties

Uwe schat
2 jaar geleden

Dag schat! Alweer mooie foto’s en een leuk verslagje van je dag!!
Ik ben blij voor jou dat iedereen zo vriendelijk en behulpzaam is 👍👍
Tot morgen! ❤️

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Amai da zijn daar vriendelijke mensen… hier zou je daar nog moeten naar zoeken! 😂 en ge hebt weer compagnie van de koetjes gehad… blijkbaar had je grote honger..😂😂. Slopwel Bertje!

Moederken
2 jaar geleden

Het was een dagje met tegenslag….stempel vergeten…geen bakkerij MAAR een lieve dame met een gratis baguette…avondeten kon beter…maar een goeie soldaat speelt alles binnen🤣🤣🤣Nu vlug in je nestje….ik doe het ook….tot morgen😘😘

Nathalie
2 jaar geleden

Voila, jij goed aangekomen op je slaapplaats en wij , de dames, ook straf vroeg naar ons bedje.
Maak mooie dromen , en voor morgen: fris en gezond weer op!
😴

Wim Muylaert
2 jaar geleden

Hallo Bert,

U bent al een eindje onderweg en al goed opgeschoten. Doe zo verder en geniet van uw pelgrimstocht.
Leuke verslagen en mooie foto's.

Kristof Van Der Schueren
2 jaar geleden

De eerste duizend kilometer zijn in zicht. Genieten doe je zo te lezen(zien) van ieder moment. We wensen je nog veel wandelplezier en mooie ontmoetingen toe. Groetjes uit Zele. Kristof en Cindy

Machteld en Wim
2 jaar geleden

Hoi Bert, bedankt voor je leuke telefoontje en babbel, 't is goed te lezen dat je 't goed stelt en geniet van 't stappen, grote en kleine ontmoetinge, het zoeken en vinden van eten en drinken, van je gele avontuur!! Jammer dat je stempel vergat te vragen bij Aline want ze maakt er een heel kunstwerk van! Veel courage verder!! We blijven je heel graag volgen !!!