Etappe 25: 16/05/2022. - SAINT REVERIEN LURCY-Le-BOURG 12,86Km (631,89km)

Gepubliceerd op 16 mei 2022 om 21:56

Etappe gesponsord door MARC VAN dEN BOSSCHE uit Herdersem


De dag start GEWELDIG. Ik heb een mailtje ontvangen van Merel en mijn vrienden van 'verblijven Levensvreugde'  en ik lees met plezier dat zij dagelijks mijn verslag  lezen en gezamenlijk de foto's bekijken. Ze volgen mijn route mee op een grote kaart die daar uithangt in hun werkatelier (zie foto). Awel ... daar word ik instant gelukkig  van! Dat geeft mij zo'n boost dat ik in één ruk naar Compostela zou stappen ... en terug 😅😅.  Bedankt voor de steun vrienden 👍!

Vandaag is een 'lazy day'. Er staan maar een kleine 13 kilometers op het programma richting Lurcy-le-Bourg. 

Om 0800hr ontbijt ik, samen met mijn medecompagnons Bernard, Josette en Cornelia. Het gaat er gemoedelijk aan toe en we genieten van verse croissants met konfituur en lekkere oploskoffie😉. 

Ik neem uitgebreid de tijd om in te pakken, een praatje te maken met de verantwoordelijke van de gîte die komt opkuisen, en wandel nog even rond in Saint Reverien. Het is reeds 1030hr als Lowa & Renegade opnieuw kennis maken met de lekkere smaak van opgewarmde beton😛. Ik vertrek met een klein, nijdig bergopje doorheen een bosje via een oude 'voi romaine'. Een groot deel van de wandeling vandaag loopt voor het grootste gedeelte langs de hoofdweg D977bis, maar echt veel verkeer zit er niet op. Gelukkig wijken de automobilisten flink uit als ze mij zien aan de rand van de weg zonder fiets- of voetpad. Ikzelf zet nog een extra veilige meter kant inwaarts💪.  Ik neem mijn picknick in een veilige zone in Moussy  onder een metershoog kruis dat daar neergepoot staat onder het goedkeurend oog van onze 'Lieven Heer' 😛. Via de gehuchtjes La Borde, Vilaine en Hameau-Debreuil kom ik aan op mijn bestemming. Ik moet spontaan denken aan Machteld en Wim, die ik vluchtig heb leren kennen op de Thalys  naar Parijs, en met wie ik een goed telefonisch contact heb. Zij liepen hier een paar maanden geleden ook en waren toen ook op weg naar SdC. Ze hebben in SJDP hun camino moeten afbreken vanwege een hardnekkige scheenbeenvlies ontsteking. Volgend jaar zetten ze hun tocht verder, bij deze wens ik hen alvast een Buen Camino toe👍. Hopelijk blijf ik gespaard van die ongemakken 🤘. 

De Pelgrimsggîte 'un pas a la foi' is een echt pareltje, uitgebaat door Chantal. Zeer mooi ingericht met alle voorzieningen en met een PRACHT van een zicht, waar ik nu mijn verhaaltje aan het schrijven ben. Een betere plaats op aarde bestaat er niet .... Maar dat zeg ik regelmatig hé😉. Samen met Raoulle ( een Franse pelgrim), Cornelia de Hollandse die mij blijft achtervolgen, 😂 en Chantal neem ik een lekker avondmaal. Ik geniet nog even van een wondermooie zonsondergang, samen met tientallen koeien die mij liefdevol staan aan te staren  en honderden kabaalmakende puiten uit een naburig  gelegen  vijver. De dag was fijn en alweer razendsnel voorbij gevlogen.

Tot morgen 😴😴😴

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Vandaag een korte rit….dat mag ook eens hè..het mailtje van Levensvreugde is de Max.
Doe het nog goed….tot morgenavond.
Dikke kus💋😘

Natascha
2 jaar geleden

Knap daar!

Nathalie
2 jaar geleden

Ze zeggen dikwijls "la douce France"
Maar amaai, t is er toch echt wel schoon he
Met de auto, op vakantie, zie je dikwijls al die schoonheid niet écht....
Wij rennen hier ondertussen van her naar der met onze drukke dagelijkse bezigheden en komen toch heel even tot rust bij het zien van deze zalige beelden van moeder natuur.
You make my way!
X

Uwe schat
2 jaar geleden

Hoe lief is die mail van Levensvreugde 🥰!!!
En elke dag opnieuw pareltjes van foto’s 🤗!
Je bent goed bezig schat, keep up the good work! ❤️

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Die merel had het mij verteld over de kaart waarop ze je tocht volgen. Ze zijn fier.

Herremans Gustaaf-Ronny
2 jaar geleden

Door een korte rit in te lassen krijg je wat extra tijd om te genieten Bert.En je voeten zullen je ook dankbaar zijn.Het zijn je beste vrienden die je tot Santiago zullen brengen.De Lowa's Renegade zijn hun beschermers.Wij van Aalst duimen voor je ,komt dik in orde man .Beste groeten daar .

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Wow alweer prachtige vergezichten.. zalig maar gelukkig ook wat wolkjes.. en de koeien zien u blijkbaar supergraag! 😂😂