Etappe 26: 17/05/2022 - LURCY-LE-BOURG GUERIGNY 22,83km (654,72km)

Gepubliceerd op 17 mei 2022 om 21:10

Etappe gesponsord door HUGETTE VAN BIEZEN uit Gijzegem.


0700hr en de wekker loopt af! De voornemens om 'op tijd' te vertrekken zijn genomen en zijn blijvend. Geen gemor en gezeur ‘s morgens en uit uw bed, gij luie vlegel💪!

Na een kattewas  van 6min 34sec  zit ik om 0715hr fris en monter, maar niet geschoren, aan een sobere maar typische ontbijttafel. Je weet wel, baguette met konfituur. Chantal zit reeds aan tafel met een dampende tas koffie en Joelle, de naar Frankfurt uitgeweken Fransman komt ons ietsje later en met veel kabaal vervoegen. Ik vond hem eerst maar nen rare kwiet maar na verloop van tijd  weet ik hem wel te appreciëren 😆. We spreken af om samen onze wandeling aan te vatten. We nemen afscheid van Chantal en wensen haar een goede keuze toe. Ze heeft namelijk de gîte verkocht aan een stel Nederlanders die in augustus alles zullen overnemen. Zijzelf weet nog niet waar ze naartoe zal trekken: terug naar Parijs, waar ze vandaan komt, of hier in de streek blijven. Mijn keuze zou snel gemaakt zijn zenne😉.

Om 0820hr ontbranden onze motoren, trekken nog nen 'willy' .. en weg zijn we🥾🥾🥾. We trekken eerst naar Prémery en kopen ons een  sandwich samen met de obligate 'chausson aux pommes'. In de lokale tabagie koop ik mijn lotto biljet nr 3 💶💶💶. Vandaag hoef ik geen GPS te lezen daar ik Joelle aan het volgen ben. Toch kan ik het mij niet laten om even na te kijken en merk dat hij een andere route loopt. Vertrouwen is goed, controle is beter ... heb ik geleerd😉. Soit, we geraken er zo ook wel. We wandelen rustig doorheen het 'forêt Domaniale de Prémery’, ondertussen luisterend naar Joelle zijn theorieën omtrent het 'ledigen van darmen en toiletbezoeken'. Zeer interessant maar ik bespaar jullie de details 😱😱😱🤪🤪🤪. Ter hoogte van Poiseux komen we twee oude bekenden tegen, de Fransmannen Bernard en Josette. We gaan samen verder op pad en er wordt heel wat afgepraat waardoor de tijd razendsnel voorbijgaat, alsook de kilometers die verdwijnen als sneeuw voor de zon. En zon is er in overvloed ... 29 graden geeft de thermometer aan 😅😅….

Rond 1430 zijn we reeds in Guerigny en snellen naar de Mairie voor het afstempelen van ons boekje, maar ook voor het ophalen van de sleutel van onze 'refuge muncipal'. Ik zal er samen met het Franse koppel de nacht doorbrengen. We zeggen adieu aan Joelle, die doorgaat tot in Nevers. Morgen neemt hij daar de trein terug richting Frankfurt. Hij moet thuis zijn voor het vieren van zijn 25 jaar huwelijk😀. De refuge is zeeeeer sober  en klein. Een (kleine) warme kamer met 4 bedden ... Dat wordt bij elkaar slapen ... Hopelijk geen gesnurk. 
We eten samen nog een pizza met bijhorende rosé ... en om 2100hr duiken de oudjes hun bed in. Ik schrijf ondertussen dit blogje. 

Morgen een kleine etappe van 15km naar Nevers ... De dag erop eentje van 39😱😱 ... Als dat maar goed komt💪
Geniet nog van de warmte ... En tot morgen 😎😎

 

Reactie plaatsen

Reacties

Kristel
2 jaar geleden

Amai, nonkel wat een avontuur.
Wij vertrekken zaterdagmorgen richting Ardêche met Elke en Hellen. We zullen u eens bellen als we ook in la douce france zijn😉

Moederken
2 jaar geleden

Haha…vandaag hebben we vroeg jou verslag…danke.
Morgen een lange etappe…en zeer warm weer…puffen..
Maar ge doet dat goed. Toch tijdig rusten…en veel drinken.
Dada tot morgen😘😘

Wim&lieve
2 jaar geleden

Is eens wa anders mé compagnie op stap zijn hé maar er zojn plezantere thema’s om over te babbelen 😂😂. Geniet van je sober overnachting … ge kunt er tegen na zo ne grote pizza! 🤩

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Amaai zo'n grote pizza🍕🍕🍕 welverdiend he. Na de kak(ofonie) van 4 op een rij hum!!! Gezellig samen in een schoendoos. Van alles wat me dunkt. Veel moed voor morgen