Etappe 36 - 28/05/2022 - CROZANT LA SOUTERRAINE 25,33Km (910,77km)

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 22:37

Etappe gesponsord door Fam. DIELS DIERICK uit Heist op den Berg


Een gezellig ontbijtje met 3 kakelende Franse  dames en een jongeman. Luc, de Fransman uit Lille, is deze morgen al vroeg vertrokken. Ik maak mij een warme chocomelk met een chocoladebroodje van twee dagen oud dat nog ergens in mijn rugzak zat weggestopt en smeekte om opgegeten te worden. Ook dat smaakt heerlijk ... maar ik zal straks toch effe bij den bakker passeren om verser proviand in te slaan😉.

Ik verlaat als laatste de refuge en begeef mij op pad. Ik drink nog een koffietje op een leuk terras en hou een videocall met mijn moederke die mij toch al zo lang moet missen. Ze zegt mij dat ze onze koffie-onderonsjes mist. Jawel  moederke ... we gaan nog veel koffie drinken bij mijn thuiskomst zenne 🥰. 

Het is reeds 10hr als de motoren ontstoken worden ... de vlammen uit mijn achterste schieten en ik met gierende 'vibram zolen' Crozant verlaat. Ik duik, via een smal weggetje, naar beneden richting de oevers van de 'la Sédelle'. De eerste kilometers zijn prachtig lopen langsheen het rustgevende kabbelende water. Ik kom stante pede in zen-modus😉.

Ter hoogte van 'pont Charreau' steek ik de rivier over, en via de gehuchtjes 'les Coublins’ en 'le Goux’ kom ik aan in La Chapelle Baloue. Onderweg maak ik kennis met Emmelie uit Brussel die in omgekeerde richting naar Vézelay trekt vanuit Puy. Zij is 3 weken onderweg en vertelt mij dat ze van plan is om in totaal 2 jaar rond te trekken. Na haar aankomst in Vézelay zou ze richting Azië trekken. Wel met het vliegtuig te verstaan 😱. Net  voor St Germain Beaupré, ter hoogte van 'etang de Chamville', hou ik halt om mijn picknick op te eten.  Er staat daar een uitnodigend bankje, net naast zo'n authentiek overdekt middeleeuws bad. Men komt dat hier af en toe wel eens tegen in de streek. Ter hoogte van het kerkhof 'La lanterne des Morts' uit de 12e eeuw gaat het terug steil de hoogte in. Ik heb echt de indruk dat er in Frankrijk niets effen is. Het gaat steeds maar naar omhoog en weer omlaag. Na het gehucht 'les Chassagnes' te hebben doorgewandeld kom ik na een 6-tal kilometers aan in La Souterrain.
Vandaag toch alweer bijna 26km in de benen met net geen 400 hoogtemeters. 
Ik kom aan bij Martinne, de uitbaatster van de chambre d’hotes, en neem mij snel een douche om dit vermoeid en bezwete kathedraal van een lichaam terug in normale plooi te krijgen.

Ik duik de stad in en verorber een lekkere 'steak Limousin' met kaassaus in een plaatselijk restaurantje. Lekkkeeerrrr dat dat is.

Ziezo ... Alweer een boeiende/vermoeiende dag die is voorbij gevlogen.

Graag tot morgen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Katrien G.
2 jaar geleden

Beste Leider,
Proficiat, wat blijf je goed bezig. Waar haal je de courage om dan nog die prachtige foto’s en super verslagen dagelijks te posten, respect. Vandaag gaat in dat dorp, iets verder dan Gijzegem-city dat paard nog eens van stal, maar geniet jij maar van je limousin koeien. GOGOGOO

de klein
2 jaar geleden

Ik trek mijn werktenueken aan over mijn vervallen kapelleken van een lichaam en scheur op mijn electrisch ros naar het werk... in de regen. Met minder goeste als gij, maar hey, ik ben er vanaf deze middag... en gij ?

Moederken
2 jaar geleden

Goeiemorgen….bij een lekker ontbijt jou verslag lezen…Intussen ook al een babbelken met jou…
De kilometers gaan goed vooruit….ik ben fier op jou😘😘😘

Tet
2 jaar geleden

Dat kathedraal van een lichaam is oh zo goed bezig… en ja, ik ben nog altijd positief jaloers op je prestaties … fijn om te lezen dat een mens gelukkig kan zijn met een gewone tas koffie… dat we bijna juni zijn 😘😘😘

Nathalie
2 jaar geleden

Hey hey
Dat heb je weer goed gedaan vandaag!!
Beter weer gehad dan hier!
Bakken water werden over oilsjt en deiremonne uitgekapt.
Da stinkend peird van deiremonne staat daar ondertussen ook weer voor 10jaar op stal.
Morgen weeral maandag!
Doe zo verder MR surmont
X

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Mooi..mooi! 👍🏻 Steeds meer volk en veel koeien 😂. Nig andere beestjes gezien Bert? Geniet van de mooie landschappen en de wandeltocht!