Etappe 16 - 05/05/2022 : ALLEMANCHE - SAVIERES 30,69km (425,29km)

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 23:05

Etappe gesponsord door MALEK AZOUG uit Brugge


0700hr gaat de wekker af .... Heerlijk geslapen onder het donsdeken in een lekker bed, in een mooi huis op een domein van 55 are. Blijkbaar zijn dat hier de standaard afmetingen voor een 'betere' woning aangezien er nog genoeg grond over is om te bouwen🤔. Met zen allen daarheen zou ik zeggen😉!  Na het ontbijt pak ik mijn spullen bij elkaar en om 0915hr sta ik  'gepakt en gezakt' klaar om te vertrekken. Ik neem afscheid van Anne en Alain, die mij 10€ korting geven op het verblijf omdat ze mijn initiatief wat betreft de sponsoring voor 2 goede doelen zo bewonderenswaardig vinden. Hoe cool is da🥰! Het zijn dan ook echt super toffe mensen. Adieu en au revoir ... En weg ben ik 🥾🥾!

Ik vertrek in lichte draf via een 4km lange veldweg richting Anglure, waar ik bij mijn aankomst word opgewacht door een kolossaal gedrocht van een fabriek ‘Novagrain’ genaamd. Alain had er mij gisteren ook al over verteld. Het is een landbouwcoöperatie van meer dan 600 boeren die vooral granen, oliezaden (koolzaad) en industriële gewassen zoals suikerbieten en  luzern verwerkt. Een immens lelijke fabriek die de schoonheid van de omgeving pijn aandoet. Maar ja, nen mens moet toch werken hé.
Ik doe nog een omwegje van 2km om bij de boulangerie een sandwich te kopen en om nog een koffietje te drinken in de lokale bar. EN JA HOOR ... daar is het gebeurd ... Mijn eerste kennismaking in dit avontuur met een echte Franse wc😱. Ik leef mij volledig uit op die ene m2 en voel mij als God in FR💪, ik neem er begot nen foto van 💩

Ik ga verder via Bagneux naar Clesles waar ik aansluit op het 'canal de la Haute Seine'. Vanaf nu zal ik de 'voi verte' gedurende 17 lijnrechte kilometers volgen tot mijn eindbestemming. Een klein beetje saai zou je denken maar toch weer niet omdat het een mooi kanaal is om langs te lopen, bedekt met vele waterlelies, zwemmende zwanen en omgeven door een rustgevende groene natuur. In Merry-sur-Seine hou ik halt voor mijne picknick en een videocall met mijne schat. 😍
Ik had mij juist weer goed in gang getrokken toen ik werd aangesproken door Veronique. Zij is 'magnetiseuse-rebouteuse' en nodigt mij uit voor een kop koffie, wat ik niet afsla. Ze vertelt mij over de ziekte van haar 39-jarige dochter Chloé die leidt aan multiple sclerose, en vraagt om bij mijn aankomst in Compostela een bougieke te doen branden. Hawel, ik zal dat doen en zet het bij mijn lijstje👍.
Ik vervolg mijn weg tot ik Gerald Moule tegen het lijf loop. Iemand van mijn geboortejaar die daar aan het vissen is. Het gaat niet goed met hem. Een ziekte, waarvan ik de naam niet heb begrepen, tast zijn nieren aan. Ook voor hem dien ik een kaarsje te branden in SdC. Da gaat mij nogal wat kosten,  maar ik doe het met plezier😅.

Nu moet ik voortmaken ... Ik steek mijn oortjes in en luister naar 'staalhard' op Willy Radio. De snoeiharde gitaarriffs, de zware drums en het schor gekrijs jagen mijn tempo de lucht in. Ik vlieg over het asfalt. Toch is het reeds 1820hr als ik aankom bij de 86-jarige Lucette. Ocharme, zij herbergt pelgrims louter als bijverdienste omdat ze een klein pensioentje heeft. Ik word zeer goed ontvangen met een lekkere typisch Franse maaltijd. Mijn plodderwasje van de dag is ondertussen ook al achter de rug en merk op dat mijn aleppo-zeep er goed vandoor gaat. 

Het is goed geweest ...32km in de kuiten ... Ik ga mijn oogjes toeknijpen. Doeiiii

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

23.26 u.ik ga ook gaan slapen maar toch eerst je verslag lezen. Het was terug boeiend.
Wasje aan het drogen en morgen terug EN ROUTE.
Het ga je goed😘😘😘

Nathalie
2 jaar geleden

De aube....mooie streek. Lekkere dingen daar ook.
Geniet met volle teugen.
T gaat je duidelijk goed!
X

Uwe schat
2 jaar geleden

Je bent goed bezig schat! Elke dag opnieuw geniet ik van je verslagjes en foto’s, zo is het net alsof ik er toch bij ben 🥰
Geniet nog van je verdere wandelingen en binnenkort zien we elkaar terug ❤️

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Ja mateke, soms wou ik toch in uw plaats zijn zulle, dat moet een unieke belevenis zijn. Hopelijk moogt ge nog veel dagverslagjes schrijven want ze lezen als een trein. Veel succes nog verder en hou er de kadans in hé!

Celestine Bruyland
2 jaar geleden

Elke dag geniet ik van je boeiende verhalen en soms wil ik er even bij zijn. Goede moed en kranig verder! Proficiat!

Wim&lieve
2 jaar geleden

Gij komt toch nogal volk tegen…maar weer schoon baantjes gedaan precies… en hebde da kasteel gekocht?