Etappe 15 - 04/05/2022 : SEZANNE - ALLEMANCHE 21, 52Km (394,6km)

Gepubliceerd op 4 mei 2022 om 22:37

Etappe gesponsord door kinepraktijk CHRISTINE VAN DE VELDE uit Aalst


EINDELIJK REGEN 

Om 0800hr verschijn ik aan het ontbijt waar Marie-Claire, Patrick en de de 32-jarige dochter Lussy reeds op het 'appel' zijn. Verouderd brood met confituur die bitter smaakt en waarvan ik de smaak niet kan thuisbrengen maar toch flink mijn bordje leeg gegeten💪.

Na de verplichte stempel te hebben geplaatst in mijn boekje neem ik afscheid van Marie-Claire en Patrick en vertrek ik om 0930hr richting centrum. Ik ga eerst nog een broodje kopen bij de bakker aangezien er op mijn weg naar Allemanche geen bevoorrading mogelijk is. Het is hier niet zoals bij ons dat er op iedere hoek van de straat een 'sparreke' is. Ik heb nog maar een paar stappen gezet of ik word tegengehouden door Jacky die mij druk gesticulerend vertelt dat ik de verkeerde weg opga. Ik laat hem in zijn geloof en zeg hem dat ik voor de volle 100%  vertrouw op mijne GPS en ga stoutmoedig verder langs de gekozen weg, ném 😆. Ondertussen is het beginnen 'miezeren' ... Eindelijk een beetje water dat uit de lucht valt ... De eerste druppels sinds 2 weken.

Ik verlaat Sézanne via de lokale camping en kom terecht in het 14ha groot 'bois Guillaume'. De weg wordt mooi aangeduid door metalen pelgrims die her en der staan neergeplaatst. Ik steek dit bos, dat deels is aangeplant met fruitbomen, in één ruk door tot in Vindey. 

Dit is een wijndorpje in de Champagnestreek met 120 inwoners, gelegen tegen de heuvels van de Sézennais. Ik bevind mij op een hoogte van 185 meter en heb een prachtig wijds uitzicht over de wijngaarden en de vlakte van Champegnoise. Vindey zou in het Latijn 'de wijn  van god' of 'wijngaard' betekenen. Hier, op deze hoogte, staat er alweer een mooi bankje voor de vermoeide pelgrim. Ondertussen gaat de miezerige regen over in 'lichte regenval'. Via Saudoy gaat het naar Barbonne-Fayel waar ik beslis om mijne picknick te nemen  in een halfopen loods van een of anderen boer. De regen begint er nu echt goed uit te vallen. Na smakelijk mijn sandwich te hebben verorberd is het tijd om te vertrekken. Voor het eerst in 16 dagen zal ik gebruik maken van Mr Gore zijn textiel. Snel mijn regenjas aan en vlammen maar naar Allemanche. Nog 11 kilometers regen te verwerken 💧💧🌧🌧. Ik wandel stevig door in een regenachtig, glooiend landschap dat er betoverend mooi uit ziet. Omstreeks 1630hr kom ik aan op mijn bestemming. Dit is de eerste keer dat ik zo vroeg ergens aankom, dikke pluim voor mezelf 💪.  Anne ontvangt mij zeer gastvrij in haar mooie huis met het obligate biertje. Mijn kleertjes worden lekker te drogen gehangen en Lowa & Renegade krijgen een bevoorrechte plaats aan de brandende haard om lekker uit te drogen. Na de douche en onderhoud van mijn materiaal is het tijd om het uitgebreide avondmaal te nuttigen dat zeeeeer lekker was. Asperges met een lekker sausje en brood ... Bloemkool met puree  en een soort koude kippastei .... De verplichte kaas ... Fruitsalade….   Amai, meer dan genoeg! Anne en Alain zijn zeer toffe, aangename en gastvrije mensen. Ik heb ze nog even voorgesteld aan mijne schat die mij aan het video-bellen was.

Alweer een meer dan geslaagd dagje met leuke ontmoetingen.

See you guys 👍!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Parapluutje parasolletje eentje voor de regen…eentje voor de zon.
Hopelijk zijn de kleedjes goed gedroogd…voetjes ingewreven…..slapen…en morgen terug een nieuwe dag.
Danke vr verslag en foto’s.😘😘😘😘

Nathalie
2 jaar geleden

Hey Bert!
Blij dat je blij bent met de regen. T blijft alleszins een mooie streek en fantastisch om dit te mogen meevolgen.
Grappig dat sommige mensen/klanten zelfs in de winkel de link eggen via mij met jou en vragen hoe je het stelt. Iedereen staat als nen Dikken ajoin achter jou.
Doe zo verder en laat ons vooral verder meegenieten met je grappige verslagen en mooie filmpjes .
Bedankt xxx

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Amai weer mooie landschappen doorkruist en ondanks de regen toch mooi om zien.. maar aan uw humeur zal t ook nie mankeren hé altijd vrolijk en fris op pad.. doemovoesj Bertje!

Veerle Mattens
2 jaar geleden

Hoi Bert, wat tof, eindelijk heb ik je reisverslagen gevonden ! Hoe heerlijk alles te kunnen volgen, het klinkt allemaal heel de moeite waard! Ik wens je dan ook geen pijnlijke voetjes, regen, maar ook niet teveel en af en toe ook wat zonnetje en vooral ook leuke mede-pelgrims ! Nog heel veel wandelvreugde !

Tet
2 jaar geleden

Bert, je hoort me niet vaak, maar ik lees je verhalen wel. Ik wist niet dat jij zo goed kon vertellen. Alhoewel 🤔
Ge zijt goe bezig en ik lees tot hiertoe enkel hoe goed het je gaat. En daar ben ik blij om. Ook doet het goed te lezen dat er nog toffe, vriendelijke mensen zijn die je van harte ontvangen. Ik ben toch stiekem jaloers dat je zoveel nieuwe mensen mag ontmoeten … en ondertussen zijn we al mei !
Goe bezig in schoon en minder schoon weer … maar niet belangrijk, ge zijt een schoon mens . Vader Germain is hoogstwaarschijnlijk super trots 😘
Ik sluit af met de kreet :”GO GO GO BERT” 😜

Marliese en Wim
2 jaar geleden

En ge kunt ook nog zingen. Stuur eens wat regen naar Erpe want onze tonnen zijn bijna leeg. Zo plezant om je verhalen telkens te lezen. Ge gaat nogal een keure aan onthaalmensen kennen. Ferm gesoigneerd worden en lekker eten is een verdiende beloning na alweer een dag stappen. Het kan maar goed zijn. Keep on smiling and singing. Grtjs Marliese

nele eloot
2 jaar geleden

dat spoorwegeltje en bareeltje is bijna het zelfde in "Vaux" (ons kameraden)