Etappe 18 - 07/05/2022 - TROYES - SOMMEVAL 23,43Km (467,53km)

Gepubliceerd op 8 mei 2022 om 12:11

Etappe gesponsord door Herman en Monique BEECKMAN DOOMS uit Aalst


Na het lekkere ontbijt nog gauw het verplichte foto-moment en dan met ons drieën den auto in om richting Kathedraal te rijden. Daar waar ze mij gisteren zijn komen ophalen, zetten Nadège en Daniel mij terug netjes af om klokslag 0930hr. Afscheid nemen en weg zijn ze, die 2 overijverige pelgrims-opvangens.

Ik bezoek nog even een lokaal marktje hier in Troyes en drink mijn koffie op een leuk terrasje in de zon. Het is reeds 1030hr voorbij als ik de eerste stappen zet richting Sommeval. 

Ik verlaat Troyes via de ' voi verte des viennes' die doorheen het stadscentrum slingert. Dit is een fiets- en wandelpad omgeven door veel groen. Echt aangenaam om daar te vertoeven.

Na de voorstedelijke dorpjes Sainte Savine en La-Riviere-De-Corps te hebben doorkruist kom ik terug in een licht glooiende natuur terecht. Het valt mij op dat er druk gebouwd wordt aan de rand van Troyes. Grote stukken natuurpracht worden omgetoverd in een betonnen 'paradijs' 😠.

Ik begin alweer aan een prachtige wandeling. In de verte liggen dichte bossen en eikenbossen, het 'fōret d'orient ' genaamd, met krachtige stevige honderdjaar oude eikenbomen,  die werden gebruikt voor de huizen van stroleem en hout…. al eeuwenlang een kenmerk van deze streek. Ik wandel op mijn gemakje doorheen dit bos onder een stralende zon. Ik maak een praatje met Vereginie, één van de weinige wandelaars die ik tegenkom. Zij heeft ook wilde plannen om in het najaar vanuit Vézélay naar Compostela te trekken. Ik wens haar alvast veel suc6 toe💪!

Aan de kerk van Laines-aux-Bois eet ik mijn broodje 'gezond' op (met veel mayonaise🤪). Ik verorber het met heel veel smaak en leg mij nadien languit op de bank neer. De zon doet deugd en ik besluit een inspectie te houden van de binnenkant van mijn oogleden 😴 ... Een powernapje dus 😉.

Flink uitgerust zet ik dapper mijn weg voort in dit prachtig bos. Op een paar moedige vtt'ers en zwaar hijgende wandelaars na, loop ik hier alleen rond en geniet van de prachtige vergezichten en de rustgevende natuurgeluiden. Hiervoor doen we het 👍.

Ik neem nog snel het 'fôret communale de Laines Aux Bois' voor mijn  rekening en omstreeks 1700hr kom ik aan in Sommeval. Ik heb afgesproken aan de kerk  met Patricia die mij daar zal komen ophalen om naar haar gîte ‘Les Furets' te rijden. Oorspronkelijk was het plan om hier in de gemeentelijke herberg te overnachten, maar aangezien er geen bedden en douches voorhanden zijn heb ik maar snel beslist om naar de gîte van Patricia te gaan (ik ben een verwende Pelgrim hé😱).

Ik kom toe in Montiscourt, 3 km verder, in een adembenemende mooie omgeving met een pracht van een gîte. Hier wil ik blijven😉.

Samen met Marcel drink ik een verkoelend biertje op hun immens terras en geniet van het uitzicht. 

Het is een echt traditioneel avondmaal geworden met allemaal producten uit de tuin, verser kan niet. Pompoen met currysaus en bijhorende apero: LEKKER .... Everzwijn met spinazie (met kaassaus) en gebakken aardappel: LEKKER..... lokale kazen: LEKKER ... Taart met rabarbermoes: LEKKER ... rode wijntjes: LEKKER….. ik eet mijn buikje rond als een wild zwijn 🤪🤪🤪.

Het is reeds 2145hr voorbij als ik na de plezante gesprekken de tafel verlaat. Ik ben een beetje 'moetjes' en besluit om direct mijn oogjes dicht te doen. Het verslagje zal voor morgen zijn😉

Dag lieve vriendjes ... Groetjes van een gelukkige pelgrim 😉💪👍

 

Reactie plaatsen

Reacties

Zuster Hildegarde Bruyland
2 jaar geleden

Bert, mijn berichtje van gisteren is niet aangekomen. Wij zien je elke dag en vandaag konden wij je horen. Wat ga je nog mee maken. ?Toffe tocht en rust ook even uit!

Moederken
2 jaar geleden

Haha wij krijgen toch je verslag van gisteren…ikke blij.
Mooie wandeling….lieve mensen…goed eten🤪👍
Wij…Katrien,Mark,ymke en ik lekker gegeten bij JC.
Doe het nog goed en tot later😘😘😘

Uwe schat
2 jaar geleden

Alweer supermooie foto’s van een ongetwijfeld prachtige reis 😘
Ik kijk uit naar morgen!! ❤️

Benny Broos
2 jaar geleden

Ge zoudt de camino aleen al doen voor de lekkere lokale gerechten😋

Wim&lieve
2 jaar geleden

Amai schoon stukje gestapt precies maar vooral goe gegeten! We krijgen er begot goesting in! Ziet da ge nog kunt stappen hé ! Slopwel!