Etappe 19 - 08/05/2022 - SOMMEVAL - ROFFEY 31,3km (498,83km)

Gepubliceerd op 8 mei 2022 om 23:07

Etappe gesponsord door Lieve en Hilde KEPPENS GOVAERT uit Lede


De dag begint met een overheerlijk ontbijt met geroosterd Frans brood met bijhorende zelfgemaakte confituren ... cake ... lokale kazen. Ik maak mij nog een picknick aangezien er op mijn traject van vandaag alweer geen winkel te bespeuren zal zijn. Ik neem afscheid van Patricia en Marcel en van hun geweldig mooie en aangename gîte en begeef mij op pad richting Roffey. De eindbestemming van vandaag is ook deze keer 'last minute' veranderd aangezien de pelgrimsherberg in Flogny-la-Chapelle niet open is in de weekends. 

Ik begeef mij op smalle kronkel paadjes langsheen eindeloze velden richting Ervy la Chatel. De zon is alweer van de partij en ik draag net als gisteren mijne short. De pijpen van mijn broek zijn afgeritst en die wil ik de rest van het avontuur niet meer zien😉. Ik prop mijn oortjes in en luister op radio 2 naar de Pré historie met Guy de Pré. Het toeval wil dat het jaar 1965 aan de beurt is. Ik grijns bij het horen van al die nieuwtjes van het gezegend jaar ‘65. Het valt mij op dat er in dat jaar geweldige muziek is gemaakt alsook dat er geweldige, ferme kerels op de wereld zijn gezet ... waaronder ikzelf 🤪🤪🤪🤪 (bescheidenheid Surmont 😂😂😂😱😱😱).

Bij aankomst in Ervy La Chatel koop ik mij een geitenyoghurt met honing van een plaatselijk boerke die er zijn kraam heeft opgesteld. Het heeft gesmaakt. 

Na een aantal kilometers langsheen een grote baan duik ik het fōret de Flogny la Chapelle in. Het is plezant en gemakkelijk stappen daar heel dat bos doormidden is gekliefd met een geasfalteerd smal paadje. Het tempo gaat de lucht in en ik fluit gezellig mee met al die zingende vogels rondom mij😚. Dit bos sluit naadloos aan het 'canal de bourgogne'. De laatste 6 km loop ik langs het water en zie meerdere bevers lustig rondzwemmen, genietend van de zon. 

Ik ben in de loop van de dag de grens overschreden van de regio Grand East met de regio Bourgogne Franche Comté, alsook de grens van het departement Aube met het departement Yonne. (De teller staat op 3 regio's en 6 departementen.💪)

Ik kom omstreeks 1720hr aan bij Martinne, de gastvrouw voor deze avond. Ik maak eveneens kennis met pelgrim nr 3 zijnde Luc Peeters uit Bornem, beter gekend als ‘den Belg met zijn kar'. Luc doet zijn camino met zo'n wandelkar type Wheelie van Radilcar. Een praktisch ding waar ik ook  nog aan getwijfeld heb. We praten effe bij en nemen samen het avondmaal. Eindelijk nog eens Vlaams praten zeg ... da doet deugd. Morgen gaan we samen ontbijten om 8hr ... Hoe de dag verder verloopt zien we wel, maar van één ding ben ik wel heel erg zeker ... Morgen komt mijne schat, samen met Frank en Natascha, mij bezoeken voor 5 dagen. Als dat geen toffe vooruitzichten zijn. Ik kijk ernaar uit🥰.

That's all folks ... Tot morgen

Reactie plaatsen

Reacties

Geys K.
2 jaar geleden

Beste leider,
Even in paniek toen er gisteren een etappe met vertraging binnen kwam. ( opmerking van één van je vele trouwe volgers : klein foutje bij de melding van de datum 😉). Maar we kunnen weer onze dag opgewekt afsluiten of beginnen na het lezen van je verslag! Wees gerust we zijn ondertussen al met velen die dat dagdagelijks doen, gewoonweg zalig. Geniet van je vrije tijd met je “toekomstige “ en GOGOGO 😎 ( tip : foto met je rugzak kan je gebruiken voor je toekomstig boek 🤔)

Nathalie & David
2 jaar geleden

Bertolomeus wat een leuk verslagje weer.
Er zullen gisteren inderdaad verschillende mensen gedacht hebben : oei, geen verslag? Zou alles ok zijn?
Maar "uiteraard" moeten we daaraan niet twijfelen. Je doet dat geweldig goed en zo super leuk dat we toch een ietsiepiesie kunnen meegenieten voor wij ons weer tussen onze 4 muren v ons werkterrein mogen begeven.
Geniet van je Katrien daagjes.
Bedankt voor de mooie foto's
🌻

Moederken
2 jaar geleden

Blij dat we terug je verhalen kunnen lezen en je mooie foto’s bewonderen. Danke.
Geniet deze avond van je bezoek.

Michel & Josiane
2 jaar geleden

Bert je bent een kanjer..in alles! Wandelen, vertellen, schrijven, fotograferen, ... geniet de volgende dagen van je rust en bezoek!

Zuster Hildegarde Bruyland
2 jaar geleden

Bert, het doet deugd je verslagen te lezen! Je bent ne toffe schrijver! tot het vervolg!

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Dag Bert, weer een mooi verhaal. Zo tof om te lezen. Vandaag is je toekomstige op bezoek, dus bij deze geniet ervan, ik hou het kort. We trekken naar de Limburg voor een 3tal dagen, fietsen en wandelen. En je verslagjes lezen. Toppie!!!

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Super! De landschappen zijn machtig om te zien maar verbaast me dat je niet meer beestjes ziet.. of gaan die allemaal lopen van jou?😂