Etappe 20 - 09/05/2022 - ROFFEY - CHABLIS 18,2km (517,03km)

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 10:33

Etappe gesponsord door Danny VANDEWIJER uit Steenokkerzele


De dag begint om 0730hr met een typisch Frans ontbijt. Samen met Luc, pelgrim uit Bornem, verorberen we het voorgeschoteld ontbijt met heel veel smaak. Omstreeks 0900hr begeven we ons op pad richting Chablis. Ik met Lowa & Renegade, Luc met zijn wandelkar Wheelie😉.

We verlaten Roffey via 'rue de sardins' en komen vrijwel onmiddellijk terug tussen de druivenranken terecht. Het is nu reeds een paar dagen dat ik me tussen al die lekkere toekomstige druifjes bevind, maar beu word ik het zeker niet. De zon is alweer vroeg van de partij en aangenaam keuvelend verslinden wij de kilometers alsof het niets is. De Luc is een toffe man die aangenaam en humoristisch kan vertellen waardoor de tijd vliegt. We wandelen Vézannes door waar geen levende ziel te bespeuren is en steken door tussen Fontenay-près-Chablis en Collan. Na 14km staan we plots tussen de wijnranken van Chablis. Chablis staat bekend om de witte wijnen die hier geproduceerd worden, dat valt onder de Bourgogne. De druif die verantwoordelijk is voor de wijn is de chardonnay, die plaatselijk bekend is onder de naam 'beaunois'. 

Samen met Luc begeven we ons snel naar de Mairie voor het afstempelen van ons boekje. Jammer genoeg blijkt deze gesloten te zijn  ... Maar 3 maal HOERA .... Een ijverige bediende zag onze droopy-oogjes en besloot gelukkig om de deur open te maken om onze welverdiende stempel te plaatsen. Dank u wel daarvoor jonge dame 👍! Aan de voordeur van de Mairie neem ik afscheid van Luc die zich naar de plaatselijke camping  begeeft. Hopelijk zien we elkaar terug ergens 'op weg'. Ik begeef mij naar het RV punt waar ik heb afgesproken met mijne schat, samen met Frank en Natascha. De volgende 5 dagen verblijven we in een gîte in de buurt van Vézelay. De volgende twee etappes zal Frank mij vergezellen op mijne tocht.

Het weerzien wordt alvast goed gevierd met een lekkere fles champagne ...nen zelfgemaakt lasagne door chef kok Frank .... Een paar glaasjes wijn..... De sfeer zit er onmiddellijk goed in. Sfeer & gezelligheid : 10/10. 

Graag tot morgen 🥾🥾

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Haha toch een bericht….ik zat te wachten zelle…geniet samen met Bornem…en straks met Frank.
Tot later….een dikke bees van deze trees.

Nathalie
2 jaar geleden

Yipie
Ons Katrien is tot daar ook geraakt!
Fijn fijn en zeker met al die lekkere wijn erbij
Enjoy !
Everery day is a day that you've never seen before
🌻☀️🧡🥂🌼🏵️

Patricia De Backer
2 jaar geleden

Geniet van uwe schat!!!!Ge zijt straf bezig!!Respekt👌

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Hey Bert, hou de moed erin hé maaaneken, ik wil uw verslagskes, foto's en video's nog lang zien passeren. Geniet van het samenzijn met uwe schat en laad de batteriekes maar eens goed op want nu is 't tot aan de eindmeet zeker vooraleer ge mekaar terugziet?! En zie dat die wijnboeren nog genoeg Chablis over hebben om uit te voeren hé 😜

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Mooie landschappen en welks een mooi weertje! Ge hebt uw periode wel uigekozen.. geniet van de natuur en de wijn… maar nie te veel of ge gaat nog meer kms gelopen hebben🤪

Luc en Marianne
2 jaar geleden

Dag Bert, dagelijks lezen we je reisverslag.
Via je vlotte pen en mooie foto's volgen we je wandelroute en contacten met de plaatselijke bevolking. We wensen je nog veel succes!
Geniet nu maar van je gezelschap en Katrientje.
Je buren.

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Hey dappere krijger, goe bezig. Geniet van je gezelschap. Welverdiend he. Ik ben met mijne Wim in Peer. 80 km gefietst gisteren en vandaag donderdag 26 km gestapt. Tis wel niet Frankrijk maar ook mooi. Dus ik denk alle dagen aan jouw Krachttoer 🚶‍♂️🚶‍♂️🚶‍♂️tot de volgende verhalen en de grtjs aan jouw schat