Etappe 21 - 10/05/2022 - CHABLIS - ACCOLAY 24,4km (541,43km)

Gepubliceerd op 11 mei 2022 om 10:16

Etappe gesponsord door Wim en Lieve VAN DEN BOSSCHE DE GEYTER uit Aalst


ZON ZON ZON 😎😎😎. Alweer een stralende zon hier in de Yonne met een voorspelling van 24 graden. Dat zal zweten worden tijdens de lichte beklimmingen die ons te wachten staan, 260 hoogtemeters staan er op het menu💪. We,  Frank en ik,  verlaten Chablis  doorheen de vele wijngaardvelden die dit mooie dorp omringen. Courtois, Préhy,

Saint-Cyr-Les Colons, zijn een paar van die vele mooie landelijke gehuchten die we doorkruisen. Geen levende ziel te bespeuren, buiten 2 paarden die ons aankijken doorheen een soort van vliegenbescherming die op hun muil is geplaatst. Een vreemd zicht maar best wel aangenaam voor die beestjes denk ik dan. Via Cravant komen we aan in Accolay waar mijne schat en Natascha ons staan op te wachten. Eigenlijk hadden we vandaag geen GPS nodig daar de volledige wandeling perfect was afgepeild met bordjes/stickers van de Via Campaniensis. We komen aan in Accolay en gaan onmiddellijk op jacht naar de obligate stempel voor in het  boekje. De 'Mairie' was alweer gesloten dus wij naar de plaatselijke camping die ook over een geldige stempel beschikt. De stempel wordt deskundig neergepoot ... En ikke blij 👍. We drinken nog een smakelijk pintje samen met Luc, de Pelgrim met zijn wandelkarretje, die daar op de camping de nacht zal doorbrengen.

We vertrekken met zen allen terug naar Villarnoux , waar onze gîte is, voor een smakelijke BBQ met bijhorende wijntjes. 'Vivre comme Dieux en France' zou ik zeggen. 

's Avonds hebben Frank en ik een poging ondernomen om de dames het kaartspel 'manillen' aan te leren. Toch een paar rondjes gespeeld, morgen het vervolg. Voorlopige tussenstand: winst voor de pelgrim en zijn madam 💪!

Santé ... En tot morgen

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Dag iedereen…..gelezen en goedgekeurd……doe het vandaag terug goed he.
Groetjes mutti.

Celestine Bruyland
2 jaar geleden

Bert en compagnie... prachtige vergezichten en wondere 'doening' met de paarden! Wij leren er nog van! Goede moed! Wij leven mee. Groeten aan je mee-stappers!

patricia
2 jaar geleden

Wat een vergezichten🤩🤩🤩Blij dat we mogen meegenieten!!!!Grts aan uw madame en blijf ze goe stappen👌

Wim&lieve
2 jaar geleden

Zo te zien heb je genoten van onze sponsortocht! 👍🏻 Geniet van het gezelschap op de baan… is eens iets anders dan alleen hé.. en uw Katrien in uw buurt geeft je vleugels zeker? Slopwel Bertje!

Katrien G.
2 jaar geleden

Goedemorgen Leider,
Na vele uren alleen te hebben gestapt, nu in compagnie, zal plezant zijn. Geniet van je gezelschap, en vooral dat aan de finishlijn 😍 Respect eveneens voor Luc met zijn wheelie.

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Die netten aan het hoofd van paarden is ter bescherming van de ogen tegen de vliegen. Mijne Wim is een ruiter geweest. Geniet maar verder van de lekkere wijntjes en gezelschap.