Etappe 14 - 03/05/2022 : MONTMORT -LUCY - SEZANNE 28,68km (373,08)

Gepubliceerd op 3 mei 2022 om 22:58

Etappe gesponsord door Antoine & Marie Rose GOEMINNE VAN DEN BOSSCHE  uit Gentbrugge


Het is een zeer speciale dag vandaag. Exact 23 jaar geleden werd op deze aardbol een geweldig, liefdevol, sympathiek, wondermooi, schattig, snoezig, intelligent en knap wezen gebaard. MIJN DOCHTER.

Ymke, ik wens je bij deze een gelukkige verjaardag toe. Geniet van uw dagje ... feest ze goed (maar hou het proper😉). Wij halen uw feestje wel in ergens eind augustus. Love you mijn kleine schat🥰🥰🥰🥰!


Deze morgen ontbeten met een Belgische pelgrim die ik gisteren heb ontmoet. Domitilla Spencer is een week voor mij vertrokken vanuit Givet met de bedoeling om 5 maand later toe te komen in Compostela. Het heel rustig en langzaam aanpakken is haar motto 😉. Ook zij vertrekt vandaag naar het 29 kilometer verder gelegen Sézanne. We lopen niet samen aangezien Domitilla eerst nog een bezoekje bij de osteopaat dient af te werken wegens een klein medisch probleempje.

Ik vertrek omstreeks 0930hr met volle moed voor alweer een dagje wandelplezier. Ik besluit om af te  wijken van de geplande route, die door heuvelachtig bosgebied gaat, en kies voor het volgen van de vlakke D933. Deze weg maakt deel uit van de vroegere 'route national, die Givet (BE) met Orléans (FR) verbindt. Echt veel verkeer is er niet en rustig wandel ik langsheen kleine dorpjes zoals Champaubert, Baye en Talus St Prix. Na 12 kilometers begeef ik mij terug het bos in. Ter hoogte van de kerk in Talus St Prix (Romaanse kerk uit de X eeuw) sla ik linksaf en onmiddellijk krijg ik een beklimming  voorgeschoteld waar geen eind aan lijkt te komen. De stilte is oorverdovend en het gekwetter van de vele vogels maakt ne mens instant gelukkig. Eenmaal op het plateau aangekomen zit ik alweer tussen de vele koolzaadvelden. Vervolgens gaat het in een sneltempo, via Soizy Aux Bois en Lachy, naar Sézanne. Dat ik nog steeds op de VIA  CAMPANIENSIS zit blijkt uit het feit dat er ter hoogte van Lachy een rustbank staat, bestemd voor de vermoeide pelgrim. Ik heb geen tijd om te rusten en wil zo snel mogelijk op mijn eindbestemming geraken. Omstreeks 1745hr klop ik aan bij Marie-Claire. Ik word er zeer gastvrij ontvangen en krijg onmiddellijk een biertje aangeboden, wat smaakte👍. Na een deugddoend douchke krijg ik een lekker, doch wat vreemd, avondmaal voorgeschoteld: puree met rauw witloof en een snee rauwe hesp, gevolgd door een stuk kaas om dan te eindigen met zelfgemaakt appelmoes🤔. Het heeft toch gesmaakt. Ondertussen wordt mijn kledij in de wasmachine gepropt voor een diepte reiniging😱.

2251hr ... Tijd om onder de wol te kruipen. Tot morgen

Reactie plaatsen

Reacties

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Amai weer mooi landschap doorkruist! 👍🏻 Genoten van uw veggie kost Bertje? 😂

Lut
2 jaar geleden

Voilà…ik kan met een gerust hart gaan slapen nu ik je -wééral- prachtig verslag gelezen heb ! Je doet dat goed broere 😉

Katrien G.
2 jaar geleden

Beste Leider,
Dankzij jou wandelen we dagelijks mee door “la douce France” , geweldig en Merckx hiervoor ! (Ps: mooie foto met Ymke💕)

Katrien G.
2 jaar geleden

Sorry was weer wat te rap….
Merckx = merci

Moederken
2 jaar geleden

Dag mijn zeuneken….ik heb gisterenavond je verslag gelezen…maar nog niet gereageerd..ik lag al in mijnen tram.
Terug een mooi verslag….prima….en nu terug een eindje verder.😘😘😘

nele eloot
2 jaar geleden

knappe dochter