Etappe 33 - 24/05/2022 - CHATEAUMEILLANT LA CHATRE 19,12Km (828,22km)

Gepubliceerd op 24 mei 2022 om 22:46

Etappe gesponsord door FRANCOIS DE TROCH uit Gijzegem


Ik schrok wakker toen de wekker afliep. Ik heb verdorie in ene 'trok' de nacht doorgeslapen. Zou dat komen door dat privé mini- piano concert van gisteren🤔? Samen met Marie Christinne neem ik het heerlijke ontbijt, voorzien van de nodige spijzen en dranken ... zelfs een fruitsalade was erbij. De koffie wordt, naar Franse gewoonte, geserveerd in zo'n grote soepkom😣 (dat smaakt niet hé😉).

Ik neem afscheid van MC en begeef mij op pad richting Chateaumeillant. Bijna onmiddellijk bevind ik mij terug tussen de wijngaarden. De wijnkenners onder ons weten dat het departement Cher, waarin ik mij nu bevind, beschikt over 5 AOC (Appellation d’origine controlée) wijngebieden waaronder Sancerre, Quincy, Reuilly en ook Chateaumeillant. Ik heb gisteren bij ons Marie Christinne zo'n halve fles rood geledigd en ik kan u verzekeren dat het lekker was 😋😋.

Langsheen verschillende wijnboertjes, een mooi herdenkings monument van WO2  en  een soort waterput/vijver, waar ik de bedoeling niet van ken, kom ik aan in Néret. Ik bevind mij nu in het departement nr 36 Indre (10). Daar op het kerplein staan er 2 kleurige karikatuur pelgrims in het hout uitgebeeld alsook een bewegwijzering naar Compostela met een zeer pessimistische afstand van 1557km🧐. Volgens mijn planning zouden het er MIN 1500 km moeten zijn. Soit, we kijken niet op nen kilometer, het is alvast zeer leuk gemaakt en zeker een foto waard. Ik draai wat verder een straat in en maak kennis met Alix Claude, voorzitter van het plaatselijk feestcomité en ook de maker van die houten pelgrims op het kerkplein. We slaan een praatje en ik feliciteer hem met zijn leuk en grappig werk. Ik zet dapper mijn weg voort in die groene natuur en word vrijwel onmiddellijk omsingeld door, naar ik vermoed, tarwevelden …. zo ver het oog reiken kan. Temidden van die velden stoot ik plots op een mini vliegveldje. Hier heeft een club van luchtvaartmodelbouw zijn thuisbasis. Jammer genoeg is er geen activiteit te bespeuren op de club MACC (Modèles Air Club Castrais). Ondertussen begint het te regenen. Het is zo'n dagje van 10 maal regenvest aan ... regenvest uit. Ik heb zelfs voor de eerste keer mijn regenbroek moeten aantrekken, weliswaar voor korte duur. Echt nat zijn we niet geworden en ik stap dapper verder, laverend door de druppels heen. Via een mooi rood klaprozen veld en het gehucht Lacs kom ik in de vroege namiddag aan in La Châtre. Ik meld mij aan bij het hotel 'du Commerce’ waar ik 2 nachten zal verblijven. Adisson toont mij plichtsbewust mijn miniscuul maar degelijk kamertje. 

Ik vertrek snel naar de plaatselijke post waar een pakket op mij ligt te wachten. Mijne schat heeft een nieuwe waterzak opgestuurd daar mijn huidig exemplaar zijne 'geest' heeft gegeven. Er zit ook een mooi liefdevol kaartje bij🥰. Morgen ga ik proberen mijne rugzak een paar kilootjes lichter te maken door weinig gebruikte spullen terug huiswaarts te sturen. Dat wordt keuzes maken🤔. Ik breng nog een bezoekje aan het plaatselijke grill restaurant en sla een lekkere entrecôte  met bearnaisesaus achterover. Dat het gesmaakt heeft 😋!

En dan is het tijd om mijn beddeke op te zoeken. Lekker uitslapen want morgen is het rustdag. Tot donderdag. 😴😴

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Zojuist je mooi verslag gelezen…..nu kan ik gerust gaan slapen. Zeg A zo een stuk vlees…maar het heeft je gesmaakt.
Geniet van je rustdag.
Tot donderdag😘😘😘

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Ja da Franse ontbijt… toch iet speciaal hé.. maar gelukkig s avonds wijn of bier da maakt toch al veel goed hé! 😂. Hopelijk heb je wa goe weer op uw rustdag en geniet er dan maar van op een terrasje met een biertje of wijntje! Slopwel Bertje.

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Awel, geen pianorecital bij het ontbijt?! Zeg, uwe schat moet u toch wel heel graag zien zulle, en die waterzak, da leek mij meer op ne slaapzak, hoeveel kubieke liter sleurt gij zo mee? 😉
Da biefstukske zou ik ook wel binnen krijgen, wa is da jong, daar kunde enen mee doodkloppen...
Allez, rust maar goed uit, ik ga dat ook doen 😜
Tot de volgende en geniet van de pauze 👊

Nathalie
2 jaar geleden

Hey hey
Ik denk dat jij zo goed geslapen hebt door dat heerlijk flesje wijn.
Vandaag rusten, genieten en nog meer van dat lekkers.
Misschien een plons in 1 of ander riviertje?
Alleszins... Geweldig goed bezig, rustdag dik verdiend !
Amusez vous Cher ami xx

Michel & Josiane
2 jaar geleden

Bert, we zijn al jaren fan van Arnout Hauben zijn programma's, maar jouw verslagen met foto's, filmpjes en live muziek moet er niet voor onderdoen hoor! TIP: Arnout geeft na zijn reizen ook "lezingen" over zijn reis met de bijhorende verhalen en foto's...?! nog veel succes en geniet van je rustdagje.

Machteld en Wim
2 jaar geleden

Hoi Bert!! Zoveel mooie herinneringen met het lezen van je verslag, plaatsen waar we enkele maanden geleden ook waren, genoten van de natuur en het stappen!! 't is toch een voor recht heee dit te kunnen meemaken!! Rust maar goed uit nu, verzorg je goed en dan donderdag weer op stap !!! Zo tof je te mogen volgen! 👍👍

Jan H
2 jaar geleden

Hé Bert, nog altijd goed bezig lees ik. Respect hoor voor wat je doet. Nog veel courage en vooral ook genieten. Wij blijven je volgen, groetjes