Etappe 34 - 26/05/2022 - LA CHÂTRE CLUIS 27,09Km (855,31)

Gepubliceerd op 26 mei 2022 om 23:03

Etappe gesponsord door Dirk & Sabine REDANT VERHEGGE uit Aalst


Het was een leuk dagje in La Châtre. Een zeer tof en levendig stadje dat je zeker eens moet bezoeken als je in de buurt bent.

Ik ben blij te horen dat de bloemen voor mijne schat goed zijn aangekomen, met dank aan bloemsierkunst  Van Landuyt. Maar nog een grotere verrassing die mijne schat gisteren te verwerken kreeg was het leuke briefje dat ze gevonden heeft in de brievenbus (zie foto). Een briefje aan Katrien gericht en dat geschreven is door Veronique en vrienden van Levensvreugde. Het is echt leuk en motiverend om te vernemen hoe hard er wordt meegeleefd met dit avontuur. Nen dikke mercie beste vriendjes🥰!

Ik verlaat La Châtre met een blij gezicht, samen met mijn trouwe metgezellen Lowa & Renegade die er duidelijk zin in hebben om na een dagje rust weer vollen bak tegen aan te kunnen gaan🥾. Na een 2-tal km bevind ik mij terug in een zalig rustgevende, groene omgeving. Ik zit tussen de velden met die typische camino wegeltjes, met verschillende nijdige bergopjes, maar gelukkig ook bergafjes😅😅.

Na een 10-tal km kom ik aan in Sarzay. Dit staat bekend om zijn middeleeuws kasteel van de 14e eeuw met verschillende ronde torens. Ik maak er kennis met Bart Vandekerkhove, een meer dan 30 jaar geleden uitgeweken westvlaming uit Moorslede, die het in Sarzay geschopt heeft tot gemeenteraadslid en gemeentesecretaris. Hij zit er rustig een koffietje te drinken, samen met Veronique en Stephane, en vertelt mij honderduit over de geschiedenis van het kasteel. Nen echte politieker 😱. Op het moment dat ik net het kasteel wil binnengaan word ik bijna omver gereden door een colonne oldtimer auto's van MG, bestuurd door jeugdige levensgenieters, waaronder Patrick Van Gelder uit Lebbeke. Ze zijn juist begonnen aan een 4-daagse in de streek. We maken een praatje en ieder vertelt zijn verhaal. Ik heb dat  van mij al zeker 100 keer verteld, maar beu word ik het niet. Het valt mij op hoe veel interesse de mensen hebben in de camino. Met veel getoeter en lawaai trekt de colonne MG's zich terug op gang op weg naar de volgende bezienswaardigheid. Ik zet ook mijne weg voort na dit oponthoud van meer dan een uur richting Neuvy-Saint-Sépulchre. Ik word onderweg door honderden bruine Limousin koeien aangestaard. Naar het schijnt geven die koeien, als ze gemolken worden, chocomelk af😉🤔😉. Ik wandel terug voor kilometers in Niemandsland, geen levende ziel te bespeuren.  Na Neuvy-Saint-Sépulchre zet ik mijn eindsprint in richting Cluis. Ik kies ervoor om even het bos te verlaten en mijn route verder te zetten via een 'secundaire weg' waar weinig of geen verkeer op zit. Ik prop mijn oortjes in en op de tonen van Iron Maiden steek ik  tempo in mijn kadans. Via de 'ruïnes de la Forteresse Manoir' kom ik aan in Cluis en op mijn eindbestemming. De uitbaters van 'Terrain Minet', Patricia en Michel, ontvangen mij hartelijk in hun gîte. Ik steek een wasmachine in en bekijk de route voor morgen. Om 1930hr wordt er een typisch Franse menu geserveerd wat mij heel lekker heeft gesmaakt. 

Ik schrijf mijn verhaaltje en merk op dat het ondertussen reeds 2250hr is. Hoog tijd om in mijn bedje te kruipen.

Slopwel 🥱🥱

Reactie plaatsen

Reacties

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Schoon foto's zulle en een schoon kasteeltje. Zeg, die bruine koekes hadden precies nog nooit nen oilsteneir gezien 😜
Als ge op het tempo stapt dat den Bruce zingt, dan vliegt ge vooruit peis ik. Wij gaan ze op Graspop zien binnen een drietal weken.
Dat avondeten zag er zeker ni slecht uit, waren dat garnalen die er tussen lagen?
Hier vandaag een welverdiende rustdag gehad, morgen weer naar oude gewoonte zwoegen en zweten, ge kent dat he 😉
Allez, legt er morgen de pees nog maar es op, en ni te veel tetteren onderweg want daarvoor heb ik u ni betaald 😜
Ciao

Nathalie
2 jaar geleden

Mooi mooi mooi
Geweldig toch al die supporters dus achter je staan en in gedachten mee wandelen, of ist eerder lopen? Want met zulke muziek kan t alleen maar hard gaan
Succes vandaag .

Uwe schat
2 jaar geleden

Alweer supermooie foto’s en een fantastisch verhaaltje!!
Eindelijk Limousin koetjes gezien, roept herinneringen op aan onze vakantie 2 jaar geleden in de Corrèze 🥰
We moeten toch eens overwegen om een roadtrip in Frankrijk te doen, zo veel mooie plaatsen die je tegenkomt!!
Gisteren was inderdaad een emo-dagje: een prachtig boeket bloemen van jou mogen ontvangen ❤️ en dan nog eens het briefje van Veronique 🤗. Volgende week ga ik zeker eens langs bij de vriendjes van Levensvreugde!
Veel wandelplezier vandaag schat! ❤️

Moederken
2 jaar geleden

Hier ben ik….al een paar keer je verslag gelezen ….en afgeprint voor Clemence…altijd plezant om te lezen….ook tante Leona trouwe volgeling…zelfs een kaart van Frankrijk gekocht om je goed te kunnen volgen…jaja de oudjes vergeten je niet. Nog een aangename stapdag en tot vanden avond.😘😘😘

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Lieve koetjes met mooie ogen die limousin beestekes. Ik geniet daar ook van. Mooie streek daar. Een Road trip in la douce France is een aanrader, en logeren in b&b's om s'avonds met de andere gasten tips uit te wisselen. Er is een boek "logeren bij Belgen in Frankrijk" slaapwel en rust goed uit voor je vlg trip en verhaal.