Etappe 68 - 01/07/2022 - LOS ARCOS LOGRONO 29,94km (1.684,16km)

Gepubliceerd op 1 juli 2022 om 19:58

Etappe gesponsord door Peter en Nele VAN SNICK ELOOT uit Appelterre.


Deze morgen op tijd vertrokken uit 'Albergue de peregrinos LA FUENTE' en onmiddellijk een ontbijtje genomen in de nabijgelegen 'panadería’. Een typisch Spaans verwarmd broodje, waarvan ik de naam vergeten ben, met een koffie. Het heeft lekker gesmaakt zo ‘s morgens vroeg en ik keer nadien terug naar de Albergue want ik blijk mijn Leiki wandelstokken vergeten te zijn. Dikke stoemerik, foeter ik op mijzelf ... Ik was nu ne keer op tijd weg 😝😝. Ik verlaat Los Arcos via het dorpspleintje en spring nog even binnen  in de refuge Muncipal 'Isaac Santiago', uitgebaat door het Vlaams Compostelagenootschap, bij Chris. Ik wens haar nog veel suc6 toe ... zij neemt een foto van mijne rugzak met de vlag van het genootschap ...  en weg ben ik. Het is nog frisjes als ik de eerste stappen zet maar ze hebben een zeer warme dag voorspeld. Dus ik geniet nog even van die frisse koelte in de morgen. De route van vandaag verloopt, net als de vorige dagen, via witte stofferige paden die vrij regelmatig nijdig de hoogte ingaan 😅😅. 'Lowa & Renegade' hebben er duidelijk geen probleem mee en ze brengen mij in 'no time' naar mijn eerste stop in El Buston waar ik een koffietje drink tussen een aantal kakelende Spaanse gasten. Alweer zo'n typisch plaatsje waarbij de eigenaar zijn garage heeft omgebouwd tot winkeltje/bar 👍. Net als ik wil vertrekken komt Taylor den Canadees daar aangestoven, die in de Albergue onder mij heeft liggen snurken maar duidelijk geen zin had om op mijn vertrekuur te starten. De jeugd hé🥱🥱…. 'See ye later’ roep ik hem ... en ik ga terug op pad. Het is echt 'haasje over' lopen tussen verschillende mede-pelgrims die ik ondertussen al min of meer bij naam en toenaam ken. Iedereen loopt zijn eigen tempo en een beetje in hun 'eigen wereldje'. Ik vind dat het beste 😇. Ik loop de ene na de andere wijngaard en olijfbomen-gaard voorbij wat mij duidelijk maakt dat ik me nog altijd in de welbekende wijnstreek ‘La Rioja' bevind. Dit wijngebied, dat zich op zo'n 100 km ten zuiden van de Atlantische kust bevindt en door een brede rij bergketens aan de noordzijde is beschermd tegen koude zeewinden en overmatige regen, leent zich tot uitstekende wijnbouw in samenspel met de hoogte en de kei-kalk ondergrond. 
Ik hou voor een tweede keer halt aan 'casita Lucia', genoemd naar mijn jongste zus uit Brugge😉, drink een frisse cola en eet een banaan in het gezelschap van James den Puertoricaan. James, die hier op stap is met zijn vader eveneens James genaamd, is vandaag alleen op zwier aangezien vader problemen heeft met de knie en besloten heeft om een taxi te nemen naar Logroño. Het is ondertussen een aangename 28 gr geworden en ik geef er nog een stevige ruk aan voor de laatste kilometers. Rond 1530hr kom ik, na net geen 30 km, aan in Logroño en begeef mij naar mijn pension 'Bastian' dat ik onderweg heb gereserveerd. Tijd voor een verkwikkende douche ... wasje plasje ... en onmiddellijk duik ik deze zeer levendige universiteitsstad in, die zich op 386 meter boven de zeespiegel bevindt en 130.000 inwoners telt.

Ik scoor een stempel in het toeristenbureau en zet mij op een terrasje waar ik dit verhaaltje aan het neerpennen ben. En nu ga ik iets lekkers Spaans eten. Tot morgen 👍.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Amai nu hebben we vroeg ons leesvoer🤣
Bedankt…..het gaat goed vooruit 💪
Compostela hij komt🤣😘🍾

K. Geys
2 jaar geleden

Proficiat Leider,
1 juli, het aftellen kan beginnen…
Ge blijft stralen op je foto’s, zalig om te zien.
GOGOGO

Wim&lieve
2 jaar geleden

Maar Bert toch.. zo uw stokken vergeten! Te snel willen zijn hé.. over snelheid gesproken… gij vlamt ook goe door precies! Maar toch op tijd en stond een koffietje!👍🏻 Goe bezig hoor!

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Stokken vergeten...man man man...had het een fleske Karmeliet geweest, ben er zeker van dat ge dat niet waart vergeten 😜
Gij zijt precies gepresseerd, rustig blijven, ge zult er wel komen zulle 🤪
Allez, go for it 👊