Etappe 73 - 06/07/2022 - AGÉS BURGOS 22,26Km (1.811,54km)

Gepubliceerd op 6 juli 2022 om 19:59

Etappe gesponsord door Betty VAN DEN BREMPT FRANCK uit Nieuwerkerke.


Rustig geslapen daar in de refuge Muncipal Agés, met 3 in een zaal voor 32 personen👍. Ieder kruipt in zijn hoekje om zo weinig mogelijk last te hebben van andermans gesnurk😴. Ik vertrek als laatste omstreeks 0800hr en voor de tweede dag op rij ga ik op stap met een lege maag. De uitbater van het restaurantje/bar waar ik gisteravond gegeten heb had nochtans beloofd open te zijn om 0700hr voor een ontbijt ... niet dus🤨🤨. Ik vertrek met volle moed en heel veel goesting richting Burgos met een grijze, kille en vooral winderige meteo. Niets kan mij tegenhouden en de eerste kilometers, die langs een secundaire weg lopen, zijn in no-time afgewerkt. Ter hoogte van Atapuerca sla ik linksaf en begin ik aan, vermoedelijk, de  laatste klim op de Matagrande (1.078m). Het is echt kunst- en vliegwerk om zeker de voeten niet om te zwikken op al die keien in alle grote en kleine formaten. Boven aangekomen heb ik een prachtig zicht met in de verte Burgos. Ik heb me laten vertellen dat alles na Burgos zeer 'plat' is ... en zo ziet het ernaar uit. Ik begin aan de afdaling, langsheen een heuse steengroeve, en in Cardeñuela-Ropico (na 13km) vind ik de eerste bar die open is. Tijd voor een uitgebreid ontbijt, samen met de Amerikaanse dames , die er ook hebben halt gehouden. Ik verslind een tortilla en chocolade-croissant met 2 koppen koffie en een groot glas vers geperst fruitsap. Stevig bijgevoederd begin ik aan de laatste tien kilometers die minder aangenaam wandelen zijn. Via de 'aeropuerto Burgos-Villaffra' kom ik in voorstedelijk gebied. Een bijna loodrechte drukke baan, volledig ombouwd met fabrieken en grote en kleine 'commerce', die mij recht naar het 'hart' van Burgos brengt. Omstreeks 1415hr kom ik aan bij Hostel Happy Carrales waar ik 2 nachten zal verblijven. Een mooie luxekamer voor mij alleen ... ‘t is ne keer iets anders dan al die Albergues en Refuges😝. Ja hoor ... morgen een dagje den toerist uithangen in Burgos.  

Ik lees ondertussen een mailtje dat ik heb doorgestuurd gekregen van Merel, een begeleidster van Levensvreugde, waarin onder andere staat dat ze in 'zomerwerking-modus' zitten. Ze zijn naar de Gerstjens geweest met heel de bende en hebben een avontuurlijke tocht gemaakt langsheen uitdagende hangbruggen (zie foto's). Het zijn straffe mannen en vrouwen 💪! Ik ben echt blij dat mijn vrienden het ginder goed stellen en dat ze nog altijd even enthousiast supporteren. Tot ergens na 6 augustus ... Ik spring zeker en vast binnen in die week 🥰.

Ik ga nog snel op verkenning in Burgos en doe mij tegoed aan de vele tapa’s die er zijn. Life can be beautiful 😉!

Morgen geen verslagje want tis rustdag 🤪🤪

Tot vrijdag 💪

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Joepie…..congé….eindelijk….genieten…

Deze etappe is wel van : van den Bremt-Franck Betty.
Een kleine opmerking.
Slaapwel….tot later.

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Amai weer zonder ontbijt op weg! 😱 gij zijt nogal ne kerel zelle! Precies niet te goe weer en schone rustige baantjes precies nie meer ?! Geniet van je dagje rust en de tapas!

Nathalie
2 jaar geleden

Rust, spanje, tapas & wijn.🍷
Meer moet da niet zijn.
Laat je ijzeren benen en voetjes nu maar rusten.
Life can be beautiful 🌼☀️🌸

Luc en Marianne
2 jaar geleden

Bert, geniet van je welverdiende rustdag.
Dank, dat we dagelijks mogen genieten van je mooie verhalen en foto’s.
Respect man!!!

Luc Peeters
2 jaar geleden

Goed bezig Bert, geniet van de stad en je rustdag je verdient het, grt.pelgrim Luc.

Klein zusken
2 jaar geleden

“Estamos en Burgos. Estamos muy lejos” het waren de allereerste zinnetjes Spaans uit zo’n cursus met cassetten (yep ik ben zó oud).

Geniet van de luxe en het ontbijt!