Etappe 87 - 22/07/2022 - LA FABA FILLOBAL 24,03km ( 2.181,50km)

Gepubliceerd op 22 juli 2022 om 21:27

Etappe gesponsord door ANDRÉ VAN DEN BERGE


AMBIANCE IN DE BARAK .... Om 0600hr gaat de wekker af van de Amerikaan uit Tennessee  ... om 0609hr ... om 0618hr ... om 0627hr ... die wekker blijft maar aflopen en meneer blijft in zijne nest liggen. Tot als het de Duitse, die onder mij ligt, haar ontschiet en hem er op attent maakt dat hij zijne wekker moet afleggen en maar moet opstaan. Ik ben ook wakker en merk dat iedereen zijn oogjes open zijn, dus heb ik maar de knoop doorgehakt en duidelijk gemaakt dat het tijd  is om op te staan door met veel sier het 'groot licht' op te leggen. Den Amerikaan kijkt mij verdwaasd aan ... en de Duitse moet eens grimassen. Alé hop ... iedereen uit zijne nest 💪💪💪.

Om 0730hr begin ik aan het klimwerk ... Langsheen smalle paadjes de hoogte in, doorheen een prachtig decor met een stijgingsgraad van gemiddeld 8% 😅😅. De mist is alom vertegenwoordigd wat deze omgeving in een geheimzinnige mysterieuze setting brengt. Mooi om hier door te wandelen. Mijn eerste stop hou ik al na 2,6 kilometer in 'La Laguna' voor het nuttigen van een 'Café Americano' in bar 'A Escuela'. Op 2 pelgrims na is deze bar zo goed als leeg. Ik zet de aanval verder naar de top en steek ondertussen de grens over naar Galicia (Galicië). Dit is één van de 17 autonome regio's van Spanje. Galicië grenst in het zuiden aan Portugal, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het noorden aan de Cantabrische zee en in het oosten aan de andere autonome regio's Asturië en Castilië y Léon. De hoofdstad van Galicië is uiteraard Santiago de Compostela ... en daar moet ik zijn😉. In O Cebreiro, gelegen op 1330 meter hoogte, eet ik een ontbijt samen met Sunmen uit Hong Kong. Dit is een dorp dat overwegend bestaat uit palloza's of ronde stenen huizen met een rieten dak. Er staat hier een pre-romaanse kerk die een heilige graal bevat🤔. De klokken luiden om de pelgrims door de mist te leiden ... en mist is er vandaag in overvloed. Ik zet mijn weg verder en de omgeving blijft wondermooi .... de foto's spreken voor zich. Ik passeer Liñares, alto de San Roque op 1270 meter met het monument voor de Pelgrim, Hospital de Condesa en Alto de Poio wat toch alweer een stevige klim is. Ik passeer een paal die weergeeft dat Compostela op 150,022 km ligt🥰. In Fonfria hangen er affiches 'Festa do peregrino' op 29 en 30 juli. Ik kan er jammer genoeg niet bij zijn 😜😜. Ik stap rustig verder en in O Biduedo kom ik, totaal onverwacht, iemand tegen dat ik niet meer voor mogelijk hield. Niemand minder dan ELOI, mijne eerste pelgrim die ik ben tegengekomen in Chateau-Porcien op 26/04 ( Zie verslag 9  en 10) ... je weet wel ... die jongeman uit Doornik op zijn sandalen. Eloi heeft ondertussen Santiago de Compostela reeds bereikt, via Puy-en-Velay en de "route del norte' wat goed is voor 2800 km. Hij is nu op de TERUGWEG naar Doornik TE VOET. Wanneer hij, naar ik vermoed ergens in september, zal thuiskomen zal Eloi zo'n 5000km gestapt hebben ... steeds op zijn sandalen, zonder gsm en navigatie. RESPECT voor deze jongeman💪. We drinken samen een koffietje en praten even bij. Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen maar we beloven elkaar om eens af te spreken als hij terug is. En paus zal hij nooit worden omdat hij geen ambitie heeft om 'toe te treden' 😉. Ik geef hem mijne Michelin gids mee, kwestie dat hij toch niet verkeerd loopt hé. Buen Camino Amigo🙏🏼🥾🙏🏼. Een paar kilometers verder in Fillobal besluit ik om te stoppen en laat ik mij registreren in de enigste albergue die er is. Ik heb heel het rijk voor mij alleen in deze verzorgde albergue, op een zeer mooie lokatie met wijds zicht op de omliggende bergen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie
2 jaar geleden

Tonnen, bergen, hopen, kisten vol met respect!!!
150km nog MAAR te gaan!
Wat een ongelofelijke prestatie. Ik zou het niet kunnen. Chapeau senior Surmont!
Mijnen hoed af!
Zo terugkeren, te voet, zoals dienen halve paus, zou da geen gedacht zijn? 🤪 Of eens met de fiets🚲
Nee nee, we gaan je niet op gedachten brengen. Tees is al zot genoeg 👍
Alleszins, al wie nog niet gesponsord heeft voor dit prachtig initiatief en misschien ergens dacht dat je het niet zou halen: doen! NU!
Nog effe volhouden en de armen van Katrien wachten je op. En die gaat je platknijpen van geluk💞
Fijne wandeldag vandaag.
T ga je goed
X

Katrien G.
2 jaar geleden

Beste leider,
Telepathie, 2 dagen hadden we het nog over hem, (met uw zus en nichtje) et voilà den Eloi is al op terugweg. Hoe zot is da😱
Voor alle duidelijkheid, kom jij maar mee met uw Katrien 💕 !
De Max, ge zijt er bijna GOGOGO

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Alé t was daar bijna der derde wereldoorlog in t klein tussen de duits en den amerikaan… gelukkig is er Bert!😂. Wat een magisch zicht de landschappen en die mist! En den Eloi! Hadden het er onlangs nog over en die is er al op terugweg😱 nie te geloven!! Nu nog enkele dagen doorgaan en uw doel is in zicht Katrien die in Santiago op u wacht!! Geé mo gaas!

Klein zusken
2 jaar geleden

Horror was het vroeger toen da gij (en ons Lut) opstond met veel lawijt en iédereen ook maar wakker moest.
Trauma’s! 😊
Maar wat gaan we blij zijn als da groot lawijt terug thuis is!
Nog efkes broerken….

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Eens mens zou nog denken dat het pure vakantie en ontspanning is na het lezen van uw verslagen en het zien van uw foto's, het kriebelt om dit ook allemaal te doen....maar de eerlijkheid gebiedt me dat dit niks voor mij is, met hielspoor en kapotte knieën hou ik het amper 2 weken uit. Respect maat! Tonnen respect!
Dienen Eloi is ook wel ne straffen he, als ik me uw verslag van de eerste ontmoeting herinner, gaf je hem amper kans om 500km te halen en kijk nu...
Allez, vandaag naar 120 zeker!?
Hop met de bok 😜👊

Benny
2 jaar geleden

Hoi Bert, in de koers noemen ze dat de laatste rechte lijn. Nog even volhouden. Trouwens te voet terug, dat is misschien nog eens een gedacht. ;-)

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Allez Bert, Da was de militair in jou om de ochtend op gang te trappen. Ben wat laat met reactie door wat dingetjes thuis met de kat en een een dikke arm door de steek van een venijnige ????? Soit respect voor jouw fantastisch avontuur. Ge zijt er bijna😉😉😉