Etappe 43 - 04/06/2022 - LA COQUILLE THIVIERS 18,66Km ( 1.088,48km)

Gepubliceerd op 4 juni 2022 om 19:33

Etappe gesponsord door JOHAN VAN DEN EEDE


Om 0630hr beginnen de eerste wakkeren al te rommelen in hun rugzak. Gekreun en gezucht ... ritssluitingen die open en toe gaan ... materiaal dat tegen de grond gaat  .... Kortom, ene wakker ... iedereen wakker! Dat heb je voor als je met meerdere in een piepklein kamertje slaapt😉. Om 0700hr zit iedereen netjes aan de ontbijttafel waar de voertaal een mengeling is van Frans, Engels, Nederlands, Duits, Hollands🤪. Na de gezamenlijke afwas neem ik afscheid van iedereen en van de uiterst sympathieke 'hospitalier' Jean Pierre Bodson met de schotse rok, en begeef mij op pad richting tabak-bar. Ik nuttig twee koffietjes op een uiterst charmant terras waar ik aan de praat geraak met een koppel Vlamingen die op doorreis zijn naar Compostela … met den auto. Ze vielen bijna van hun stoel toen ik hen zei dat ook ik op weg ben naar Compostela maar dan wel te voet😱😱. Ondertussen is mijn sandwich, die ik besteld heb voor den picknick, klaar en kan ik vertrekken richting Thiviers. Het is ondertussen al over de klok van 10hr … ik zal het nooit leren om op tijd te vertrekken hé 😜. Ik bevind mij in het departement Dordogne, meer bepaald in de landstreek Périgord. Deze is onderverdeeld in 4 kleuren zijnde Pėrigord blanc vanwege zijn lichtgekleurde kalkplateaus … Pėrigord Noir vanwege zijn eikenbossen en de truffels die daar gevonden worden  … Périgord pourpre vanwege de druivenbladeren in de streek rond Bergerac … en Périgord vert, waar ik mij nu bevind, waar het het meest regent en het dus ook groener is. En regenen doet het zekerst. Na een aantal kilometers worden de sluizen opengetrokken en ben ik genoodzaakt  om gebruik te maken van Mister Gore zijn uitvinding😉.

Ik wandel doorheen de gehuchten ‘lande de beauplat’, ‘le pont femier’,  ‘la petite pouge’, ‘le Petit clos’ … ik zit in het midden van de Périgord vert, tussen de bossen en velden, en kom gene mens tegen. Hoe wondermooi stil kan het toch zijn. Na 3hr57min en 18,16km verder kom ik aan op mijn eindbestemming. Ik word hartelijk ontvangen door Jos en Jeannine, mijn Nederlandse gastvrouw, en krijg een mooi kamertje aangewezen. Ik vertel hen de reden waarom ik deze camino loop en prompt krijg ik 20€ toegestopt voor mijn twee goede doelen. Hoe schoon is da 👌! Ik installeer mij en doe mijn plodderwasje … en vertrek dan richting dorp voor een kleine verkenning en om iets te gaan eten. Ondertussen nog bij den apotheker geweest om compeed plakkers en extra magnesium tabletten. Kwestie van er sterk  op te staan hé💪 en ondertussen  zijn de hemelsluizen ook terug open gegaan. Smakelijk … en tot morgen 🍺🍺!

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Amai nu hebben we vroeg onze lektuur…danke.
Met zes slapen…maar toch een mooie compagnie..
Je hebt ook een goeie slaapplaats…ga op tijd gaan slapen
Want morgen terug een nieuwe wandelroute..je doet het
Goed😘😘😘

Klein zusken
2 jaar geleden

Bweik : rumoerige slaapzaalkes
Hoera : gezellige ontbijtpartners
Verrassend : vrijgevige Ollanders :-)

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Goe bezig mateke, ik val in herhaling maar 't is welgemeend.
Vandaag hier ook schitterend weer gehad en vannacht gaan ze de hemelsluizen eens open zetten en 't is nodig want alles ligt er poederdroog bij.
Da's ook eens plezant zeker, zo een korter toertje.
Allez, genoeg vocht opnemen en alles blijven geven he.

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Een sjans dat er gene zware snurker tussen zat of ge had helemaal nie geslapen 😱 t is eens iets anders zo wandelen in de regen hé. Geniet daar van de mooie natuur!