Etappe 56 - 19/06/2022 - MONT-DE-MARSAN SAINT-SEVER 22,79km (1.393,58km)

Gepubliceerd op 19 juni 2022 om 19:06

Etappe gesponsord door Emillie PEETERBROECK  DESSY uit Namen


Nog een geluk dat het gisteravond flink is afgekoeld waardoor het doenbaar was om de 'oogjes toe te knijpen' daar op mijn air-bnb studio. Overdag 41 gr om dan een paar uur later af te koelen tot 25 gr. 'Mister Meteo' maakt rare bokkesprongen 😱😱.

Na mijn ontbijt en het inpakken van de rugzak verlaat ik Mont-De-Marsan in mijn nieuwe wandelshort die ik gisteren heb gekocht😉. Ik spring nog even binnen in een 'tabac-press' en koop mijn lotto biljet nr 7. Zoals ik reeds eerder in het verslag vanetappe 06 heb verteld koop ik mij op regelmatige basis een lotto biljet en zal die later in Saint-Jean-Pied-De-Port allemaal tegelijkertijd laten valideren. Misschien ben ik al weken een wandelende pelgrim-miljonair 🤪🤪🤪. 

Via Saint-Pierre-du-Mont duik ik na enkele kilometers terug het mooie 'groen' in die de 'Landes' te bieden heeft.  Lange witte zanderige wegen doorheen die ontelbare sparren- en dennebossen. Na een 10-tal kilometers doorheen al dat natuurschoon kom ik aan in het dorpje Benquet waar ik een bezoekje breng aan een 13e eeuws kerkje. Ik schrijf een woordje neer in het boekje dat daar ligt en ik zie dat Luc Peeters, de man met zijn wandelkar uit Bornem, hier 14 dagen geleden ook is gepasseerd. Ik heb samen met hem nog een dag samen gelopen richting Chablis ( zieetappe 20) en sta versteld van hoever hij reeds is gevorderd. Als dat geen vliegmachine is ✈️✈️.  Ik zet dapper mijn weg verder en besluit na een paar kilometers mijn picknick languit op te eten in de schaduw van een immense eikenboom. De temperatuur geeft ondertussen een aangename 28 graden aan. Na het binnenwerken van al dat lekkers vertrek ik met een voldaan gevoel richting eindbestemming. Ik loop nog een tijdje op een asfaltweg naast een drukke baan om dan langs de oevers van de rivier de l’Adour en  nog een laatste steile klim met grote trom Saint-Sever binnen te treden 😛😛. Ik begeef mij onmiddellijk naar de perfect verzorgde pelgrims-herberg waar Philippe met veel kunde een stempel in mijn boekje plaatst. Er zijn nog 2 collega-pelgrims aanwezig waaronder Ilona, die ik in Bazas voor het eerst ben tegengekomen en die geen woord Frans of Engels praat ... Wat moeilijk praten is 😔.

Na mijn douchke en wasje zoek ik snel een terras op, Lalalandes genaamd, waar ze enkel niet-alcoholische dranken serveren. Hoeveel pech kan een mens hebben🤣🤣. Na 2 limonades en het schrijven van dit blogje hou ik het voor bekeken en ga ik op zoek naar een resto voor  hopelijk een lekkere maaltijd. Fingers crossed🤞🤞.

Tot morgen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Terug enkele mensen gelukkig gemaakt met het doorsturen van je verslag.
Vergeet Hildegard niet …een kaarsje voor haar..tis nodig.
Slaapwel en tot morgen….

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Genoeg drinken bert als t zo warm is…. En dan hebben ze gaan bier! 😂😂 geniet er van! 😂😂😂