Etappe 58 - 21/06/2022 - BEYRIES ORTHEZ 17,31km (1.438,81km)

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 23:26

Etappe gesponsord door Julie BOL en Loeka QUISSENS uit Zarren


Het is 21 juni ... niet alleen de  officiële start van de zomer maar het is ook 'Fête de la musique' in Frankrijk. Een feestje dat jaarlijks uitbundig wordt gevierd hier in 'la douce France'๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽถ.

Deze morgen gezellig ontbeten samen met mijn 3 kompanen: Inneke, Nadege en Mika. Alfredo, den ezel, staat nog gezellig te grazen op een naburige weide. Het heeft afgelopen nacht  geregend waardoor de temperatuur flink is gezakt. Ik vertrek uit dit gezellig gehucht bij zeer aangename wandeltemperaturen en een  lichtgrijs wolkendek. Ik neem afscheid van iedereen en zet er stevig de pas in. Vrij snel kom ik aan in Sault-de-Navailles waar verschillende borden mij er doen aan herinneren dat ik nog degelijk op een pelgrimsweg loop die naar Compostela gaat (precies of ik dat niet wist๐Ÿคช). Ik loop dit dorp door, waar iedereen nog in zijn bed ligt, en steek het riviertje ' Le Luy de Béarn' over. Vrij snel daarna bevind ik mij terug tussen bomen en koeien in een relatief stevig glooiend landschap. Duidelijk een aanloop naar de Pyreneeën die mij te wachten staan over 3 dagen. Ik zit trouwens in het departement 'Pyrénées-Atlantiques'. Ik kom op een bepaald moment een bord tegen dat aangeeft om een variant te nemen van de 'la voi du Vézelay' dat mij zal leiden naar een mooi uitzichtpunt, wat ik dan ook neem. En ja hoor, het zicht op de stad Orthez en omgeving en heel in de verte het gebergte, is mooi. Een omwegje meer dan waard๐Ÿ˜€. Na dit kleine oponthoud spoed ik mij in 'gestrekte draf' richting hotel Labat waar er een pelgrimskamer is voorzien die ik zal delen met een onbekende Fransman. Ik word er hartelijk ontvangen door twee olijke dames, Muriells en Bébé ๐Ÿคช.

Na mijn douchke en plodderwas begeef ik mij naar de 'post' waar ik een pakket verstuur met overtollig materiaal. Onder andere mijn regenbroek gaat de 'hort' op waardoor ik morgen 1600 gram minder zal moeten meesleuren. Hopelijk krijg ik hiervan geen spijt. 

Ondertussen krijg ik alarmerende berichten binnen van het feit dat wandelaars niet meer zijn toegelaten in de regio Navarra  rond Pamplona wegens bosbranden. 12 dorpjes zijn reeds ontruimd en de brandweermannen krijgen het vuur niet onder controle. Hopelijk is over een week alles opgelost, wanneer ik er zal langskomen. Fingers crossed.

Ik verken even het gezellig dorpje Orthez en doe een terrasje samen met Inneke die ik alweer ben tegengekomen. We spreken samen af om een restaurantje te doen waar ik mij voor de derde keer een lekkere AXOA bestel. Er is duidelijk veel volk op de been die allemaal het feest van de muziek  aan het vieren zijn. Op iedere hoek van de straat staat er een 'bandje' te spelen wat een erg gezellige sfeer met zich meebrengt. Om 22hr hou ik het voor bekeken en begin ik dit blogje te pennen. Graag tot morgen lieve volgertjes ๐Ÿ˜‰๐Ÿคช๐Ÿ˜‰

 

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie Van impe
2 jaar geleden

Ola mister surmont
Da zijn weeral geweldige belevenissen die je op je palmares kan schrijven.
Zalig toch allemaal en hoe snel vliegt de tijd en de kilometers toch. Jawadde
Heb je die vlagjes van Ricard niet kunnen mee tjoepen in Da vorige leuk cafeetje?
Slopwel en sweet dreams
Nathalie

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Druk druk druk en daardoor achter met mooie verhalen lezen en daarop reageren. Dus....beste corrosjegen collega, proficiat met je steeds mooiere en vlotte geschreven blogs. Een boek uitbrengen met gebundelde schrijfsels van dit avontuur is misschien wel aan de orde. Mooie foto's ook. Ferm bezig.