Etappe 63 - 26/06/2022 - RONCESVALLES LARRASOANA 28,34Km (1.567,29km)

Gepubliceerd op 26 juni 2022 om 22:05

Etappe is gesponsord door ..... 


Een onrustige nacht achter de rug die met de regelmaat van de klok werd onderbroken door een toeslaande deur. Met 250 slapen in één ruimte, die weliswaar netjes onderverdeeld is in slaapeenheden van 4 personen, is geen sinecure 😴😴. Soit ... Al bij al toch een paar uur kunnen 'doorpitten' maar om 0600hr gaat onverbiddelijk het licht aan. Iedereen moet uit zijne 'warme nest' om zich klaar te maken voor de volgende etappe op de 'camino Frances' 🥾. Militaire discipline tedju💂!

Ik neem het ontbijt in internationaal gezelschap en om 0745hr zet ik mijn eerste stappen van de dag in Spaans Baskenland. Ik neem de verplichte foto onder het bord dat aangeeft dat Compostela op 790 km van hier verwijderd is. Nog effe doorduwen en we zijn er 🤪🤪. De eerste kilometers wandel ik met de Spaanse Chris en al pratend over 'koetjes en kalfjes' verdwijnen de kilometers onder de zolen van 'Lowa en Renegade'. Ik merk zelfs niet op dat het nog steeds fameus op en neer gaat. In 'Auritz Burguete' aangekomen wordt mijn aandacht getrokken door het gejoel van 10-tallen jongeren die zich op straat, al dansend, aan het uitleven zijn onder begeleiding van een orkestje. Hier is duidelijk nog een party aan de gang, en aan die waterige ogen van de feestgangers te zien moet het een leuk feestje zijn. Ik glimlach en moet even denken aan mijne 'jonge tijd'🍺🍻🍺. Dapper zet ik mijne weg voort en tracht mijn benen niet te breken op die met keien bezaaide paden. Het is echt opletten geblazen om geen kwetsuren op te lopen. In  Auritzberri hou ik even halt in een echt typisch Baskisch café, waar ze vollen bak aan het ontbijten zijn, voor het nuttigen van een koffie. Het valt mij op dat ik echt niet meer alleen loop ... verschillende pelgrims voor mij en tientallen achter mij. Daar moet ik echt aan gewoon worden na al die weken rustig alleen te hebben gelopen. Via Ladrennerleka en Bizkaretta loop ik Zibiri binnen. Het was eerst gepland om hier te overnachten maar ik zet lekker mijne weg voort naar de eindbestemming. Omstreeks 1530hr kom ik aan in Larrasoana en ga ik op zoek naar een overnachtingsplaats. Het is de eerste keer in heel dit avontuur dat ik niet weet waar ik slapen moet. Vrij snel heb ik een plaatsje gevonden in Albergue San Nicolas bij Phillip. Na het wasje en plasje ga ik samen met mijn Zwitserse roommate een verdiend biertje drinken in de bar rechtover, bij de uitgeweken Belg Olivier. Er komen nog andere pelgrims bij zitten, het gerstenat vloeit talrijk en den ambiance is dik in orde 👍. Om 1915hr gaan we naar het avondmaal om vervolgens onder de wol te kruipen. Het was alweer een best pittige etappe vandaag .... de derde op een rij💪. Oh ja,  vandaag is er alweer een digitaal artikel verschenen in de krant 'het 'laatste nieuws’. Hoe zot is da 🤪🤪!

En nu is het slaaptijd ... tot morgen.

Reactie plaatsen

Reacties

Wim&lieve
2 jaar geleden

Ja is duidelijk dat uw rustige wandeldagen voorbij zijn.. ge gaat u duidelijk niet meer alleen voelen! Hopelijk gaat het weer wa beteren maar blijven de mooie landschappen.. slopwel Bertjen!

Nathalie
2 jaar geleden

Morning has broken like the first morning
Blackbird has spoken like the first bird
Praise for the singing, praise for the morning
Praise for them springing fresh from the world…
Hup hup hup met die ijzersterke beentjes
Fijne nieuwe week alvast x

Bart Riemst
2 jaar geleden

Nog steeds goed bezig Bert. Het gaat goed vooruit. Veel goede moed 💪

Herremans Gustaaf-Ronny
2 jaar geleden

Elke dag kijken we uit naar je verhaal en foto's.Wat fijn om op deze manier wat kunnen mee te genieten.Gezien ik reeds naar Santiago ben gefietst herken ik ook héél wat plaatsen op de foto's.Je bent goed bezig Bert.Je verslag op HLN is ook mooi voor jou.Geniet daar nog van al de verhalen die je onderweg nog zal horen en de vele rustige en mooie natuur.Groetjes vanuit Aalst.

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Ja oilsteneir, militaire discipline da hebde gij bij de medical waarschijnlijk nooit gekend en om 6 uur opstaan waarschijnlijk nog minder tenzij ge nog aan 't feesten waart van den avond ervoor 🤪
250 man in één zaal, dat zou niks voor mij zijn, ge moet het maar doen, respect!
Sinds ge in Spanje zit lees ik veel over gerstenat maar weinig over eten...denkt ook eens aan de foempen he en ga wat dieper in op wat ge in de Spaanse keuken voorgeschoteld krijgt, 't is voor ons ook ni gemakkelijk he 😜
Allez, alles blijven geven he 👊

Devolder Ronny
2 jaar geleden

Ja, Bert. Mooie tocht, hé. Roncesvalles is ook bekend om de Roelandsage, het gevecht tegen de Saracenen...