Etappe 65 - 28/06/2022 - PAMPLONA PUENTA-LA-REINA 25,28km (1.609,64km)

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 22:18

Etappe gesponsord door Lieve SURMONT uit AALST


0700hr de wekker - 0725hr gewassen, gepakt en gezakt - 0730hr ontbijtje met lekkere koffie in een gezellig 'pasteleria Iruna', zittend op een barkrukje in zo'n typisch straatje - 0815hr eerste stappen richting Puenta-La-reina 💪💪. Slurpend aan mijn koffie word ik een paar keer toegeroepen van vertrekkende pelgrims die mij passeren. Allemaal mensen van diverse pluimage en nationaliteit die ik de vorige dagen heb ontmoet. Zelfs hier zit nen mens niet meer op zijn gemak 🤪 ... maar ik laat het niet aan mijn hart komen en zwier ze vriendelijk een goede dag terug😉.

Het is aangenaam wandelen in een 'grootstad' die ontwaakt en zich klaarmaakt voor een volgende hectische dag. De mensen roepen mij vriendelijk 'buen camino' toe 😱. Men moet echt bijziend of stekeblind zijn om hier verloren te lopen als pelgrim. Heel de weg richting 'buiten stad' staat perfect aangeduid met die gekende borden: gele pijlen ... borden in alle formaten die nog een onderscheid maken tussen de fietsers en wandelaars 👍. Na een 6-tal kilometers kom ik terug in de natuur, vooral gekenmerkt door de vele tarwe- en zonnebloemvelden. Het gaat terug de hoogte in op die typisch witte, met keien bezaaide, paden. Ik hou even halt in zo'n uitgesproken typisch Spaans dorpje dat luistert naar de naam Zariquiegui en  maak kennis met de uiterst sympathieke Guardia Civil. Ze maken er mij, en iedere andere pelgrim, op attent dat zij er zijn voor ons. Zij maken deel uit van een 'Pelgrim's Mobile Police Station'. Bel 062 in geval van problemen .... hoe cool is da. Hopelijk moet ik dat nummer nooit draaien 🤞(zie foto). Ik spring nog even een plaatselijk 'la tienda del peregrino' binnen, dat is eigenlijk een klein winkeltje bestemd voor de hongerige en dorstige pelgrim😉. Ik zet mijne weg verder, samen met die honderden anderen, en zet de klim richting'alto del Perdón' in, op 770 meter hoogte. Dit is een iconische plaats voor iedere zichzelf respecterende  pelgrim vanwege de stalen sculpturen van 'trekkende pelgrims' die daar staan. Deze zijn onder andere wereldbekend geworden via de Amerikaanse film 'The way' met Martin Sheen in de hoofdrol. Na de verplichte fotoshoot  begin ik aan de afdaling over de nog steeds moeilijk begaanbare paden vol met keien. In Muruzábal hou ik nog even halt aan een tof terras voor een afkoelende frisko en cola. Het is vandaag trouwens een zonovergoten dag met aangename temperaturen tot 27 graden. Ik bevind mij in de regio Navarra die vorige week zwaar geteisterd is geweest door bosbranden, wat duidelijk te zien is. Zelfs vandaag nog ben ik getuige geweest van een brand, niet ver van de route, die door verschillende  brandblushelikopters werd bestreden.  Omstreeks 1545hr kom ik aan op mijn eindbestemming en begeef mij naar de 'albergue puenta' die ik drie uur geleden nog gauw heb geboekt via booking.com💪 .

Effe een power-nap ... wasje plasje ... en dan verkenning van de omgeving. Afsluiten doe ik op een terrasje met een Fransman. Meermaals moet ik de hand opsteken of een goede dag toeroepen aan collega pelgrims die hier door het dorp aan het dwalen zijn. Het is een kleine wereld 😱

Tot morgen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Waw wat een weerke… gelukkig hou je het hoofd koel ook met al die collega pelgrims! Fantastisch dat die Guarda civil er speciaal voor de pelgrims is👍🏻 Slopwel Bertje!

Moniek
2 jaar geleden

Prachtig verslag en mooie foto’s ! Nog veel succes 👍

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Super weer maar spijtig dat het brand . Ge komt toch veel volk tegen en de rust is nu wat minder zeker. Maar ne sociale gast gelijk gij kan daar mee om denk ik zo. Ik blijf het zeggen dat je zo mooi verteld. 👍☀️ Foto's

Narascha en Frank
2 jaar geleden

Toch een schoon tripke dat ge maakt, zo een prachtige plaatsen waar je allemaal "passeert".
En ge zijt precies ook nog wat "scherper" geworden sinds Vezelay😉.
Goed bezig !