Etappe 67 - 30/06/2022 - ESTELLA-LIZARRA LOS ARCOS 22,19km (1.654,22km)

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 22:57

Etappe gesponsord door ...


Goed uitgeslapen en fit opgestaan daar in dat super hostel  ... Sober maar lekker ontbeten en we kunnen er terug tegenaan om een dagje te stappen in Spaans Baskenland richting Los Arcos. Dit is de plaats waar het Vlaams Compostelagenootschap de refuge Muncipal uitbaat👍. Ik verlaat Estella via een relatief drukke weg en vrij snel kom ik aan in Ayegui, een alweer iconische plaats op weg naar Compostela, waar zich de 'wine fontain' bevindt. Deze wijnfontein behoort toe aan 'bodegas de Irache', opgericht in 1891 en gecreëerd om de vermoeide pelgrim te motiveren om door te gaan. En moe dat ik was😝. Het is de bedoeling dat je met uw schelp een paar teugen wijn binnenwerkt, wat ik dan ook met volle overtuiging heb gedaan. Na dit leuke intermezzo stap ik de nabijgelegen smederij binnen waar de smid een heel arsenaal aan leuke pelgrims-attributen maakt. Ik koop mij een mooi handgemaakt schelpje met het tempeliers embleem in verwerkt 👍.

Het is tijd geworden om verder te trekken en samen met Taylor, de Canadees en professioneel backpacker, begeef ik mij op pad. We komen aan een tweesprong waar je een korte of langere route kan kiezen. Wij kiezen uiteraard voor de kortere versie omdat die volgens mijn info mooier maar ook moeilijker is ... Vooral wat betreft de hellingen en de dus ook de hoogtemeters. Voor mijn welgetrainde benen is dit uiteraard geen probleem 😱😱.

Het is mooi wandelen daar in de heuvels en al pratend dansen we de ene heuvel na de andere over. Ik kom ergens onderweg ook nog  mijne tweede Belg 'op weg' tegen zijnde Nick uit Westmalle. Toffe ontmoeting en plezant om nog eens in uw eigen taal te kunnen praten. Op een bepaalde heuveltop beslist Taylor om een beetje met zijne 'drone', hij meeheeft, te spelen. Ik zet dapper door naar het volgend dorpje Luquin waar ik aan de 'piscina municapal’ halt hou voor het eten van een lekkere tortilla met 'café americano'. Na mijn buikje, of wat er nog van overblijft, vol gegeten te hebben zet ik mijn weg verder en het valt op hoe verwoestend de bosbranden van de afgelopen dagen hier hebben huis gehouden. Gigantisch grote lappen stukken grond liggen er troosteloos en zwart geblakerd bij. Tot vorig weekend was dit hier een 'no go' zone voor wandelaars. Ik heb dus geluk dat ik er terug door kan. Na een aantal kilometers kom ik aan in Los Arcos en aangezien ik niets heb gereserveerd stap ik de eerste Albergue 'La Fuente' binnen waar er nog plaats is. Na het betalen en installeren besef ik pas dat in Los Arcos de refuge Muncipal wordt uitgebaat door het Vlaams Compostela genootschap en ik mij geïnstalleerd heb in een ander oord. Hoe stom is da zeg 😣😣. Soit ... gedane zaken nemen geen keer ... en ik besluit om toch een goeiedag te gaan zeggen daar in Refuge 'Isaac’ van het Vlaams Compostela genootschap. Ik word daar hartelijk ontvangen door de 2 Hospitaliers Chris en  Lieve. Er wordt onmiddellijk een flesje rosé gekraakt en den babbel is leuk. Nadien ga ik samen met Chris nog een restaurantje doen want den honger wordt te groot. 

Met nen goed gevulde buik kruip ik onder de lakens. See ye 😉

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie
2 jaar geleden

Ge zijt aan iets begonnen he,met die verslagjes schrijven. 🤔
Ondertussen heb je een zo grote aanhang lezers die elke, ja elke dag, op jouw stories zitten te wachten. Maar t is dan ook geweldig om lezen en zo zijn we er toch ook een beetjes bij.
Ook dat doe je weeral goed
Die wijnfontein🍷 is een geweldig idee vind ik voor bij jou thuis. Of eerder een karmelietenfo tein? Wijn is misschien makkelijk te tappen.🍷🍺
Nieuw klus projectjen? Ik zou ook hiervoor sponseren Zenne 😎
Fijne stapdag vandaag , hier word het weer, voor jou vast ook, beter dit weekend.☀️🌻 Succes Senior Surmont x

Klein zusken
2 jaar geleden

Nondedju , met zijn allen Ayegui! Bouwtekeningen van dat spel voor een fris witwijntje van den tap! 😜
Ge zijt er bijna…maar nog niet helemaal… vamonos!!

Moederken
2 jaar geleden

Jaja wij weten dat schrijven soms moeilijk is maar……
….wij zitten toch te wachten🤣🤣🤣
Courage je bent er bijna…wij blijven 👍👍👍👍👍

Jo De Rider
2 jaar geleden

Hola,
Ik volg al even je pelgrimstocht, hoe spannend en mooi...
Hoedje af voor je prestatie tot op vandaag en dikke duim voor wat nog komt!
De wijze waarop je hier elke dag door dit prachtige landschap stapt, de leuke ontmoetingen, de prachtige dorpjes....
Ook de thuisblijvers laat je zo meegenieten ;-)
Ik krijg er zelf al zin in, trouwens al een deel met de fiets gedaan, ooit doe ik de tocht!
Het ga je goed, geniet en doe zo voort!
Buen camino!
Jo

Chris Vanderhaeghen
2 jaar geleden

Leuke ontmoeting. Fijn dat ik niet alleen hoefde te eten! Als je nog eens langskomt moet je toch bij ons in de refugio komen slapen! Buencamino
Chris

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Gisteren 2 x geprobeerd om een reactie te schrijven maar er loopt iets mis. 3de poging. Chic kapsel en fris 😉 lekker wijntje uit de muur hihihi goe bezig. Ge kort af en nog altijd welgezind ferm is dat. Zal de verhalen missen. Keep up the spirit

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Oei precies wa wolken.. maar da kan de pret nie bederven … zeker als je aan een wijnfontijn staat.. k zie uw oogskes blinken😂😂. Amai wel neig da verbrand landschap😱😱. Een sjans da ge nu toch door kon..

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Het schuift op he mateke, juni zit er op. Op naar de laatste maand, 't is alsof ge nog maar pas zijt vertrokken...
Hoeveel liter wijn hebt ge nog getapt nadat het videoke gestopt was? 😜
Allez, alles blijven geven maat 👊