Etappe 23 - 31/05/2024 : STIKLESTAD - MUNKEBY 20,5KM (505,5KM)

Gepubliceerd op 31 mei 2024 om 21:51

Etappe gesponsord door Myriam ROSSEL - GIJZEGEM


Na een heerlijk en overvloedig ontbijt in Stiklestad hotel, verlaat ik met een voldaan gevoel deze Noorse historische plaats. Terwijl ik deze plaats, waar King Olav zo'n 1000 jaar geleden het leven liet, achter mij laat ... voel ik de echo's van een ver verleden in de lucht trillen en oude verhalen fluisteren in de stenen. Met een mengeling van weemoed en bewondering zet ik mijn reis verder, gedragen door de legenden van dit roemruchte verleden. TRONDHEIM ... nog zes dagen, en we zijn er 😱🇳🇴😱

Via de linkerkant van de Olavskerk en over een 4 km lange prachtige berkenlaan, knal ik het dorpje Verdal voorbij, daar waar ik gisteren nog bij de kapper ben geweest 😉. Snel daarna kom ik alweer in een open landschap en krijg ik een mooi uitzicht over het land en het water. Water is er genoeg, want het begint lichtjes te miezeren .. maar niet genoeg om een regenjas aan te trekken🤔. Ik hou een korte pauze aan 'skogsjale rasteplass' waar een frigobox staat met frisdrank, gratis aangeboden door de vriendelijke buren. Deze vredig gelegen plaats kijkt uit over prachtige weilanden waar de boeren druk in de weer zijn.  Het blijft hier flink op en af gaan maar mijn getrainde kuiten verwerken iedere heuvel als een niemendalletje💪. Een 2-tal kilometer voor mijn eindbestemming kom ik, via een gave houten boogbrug, langs ruïnes van een oud cisterciënzer klooster. Gesticht door Engelse monniken in 2de helft van de 12e eeuw. Zolang liggen die stenen hier al 😜. Dit gehucht ontleent zijn naam aan deze ruïnes, want Munkeby laat zich vrij vertalen als 'plek van de monniken'. Omstreeks 17hr kom ik aan bij Munkebey Herberge en word ik hartelijk ontvangen door Andrea. Ik krijg een slaapplaats aangewezen in een stalling uit de 16e eeuw🙈. Lekker oud ... maar toch properkes (as ge niet te nauw kijkt😉). Om 1830hr krijg ik lekkere 'lapskaus' voorgeschoteld ... een typisch Noors gerecht. Ge kunt dat het best vergelijken als ene goeie Vlaamse hutsepot. Twas lekker en het heeft gesmaakt.

Ziezo ... dit was het. Tot morgen ... Stay tuned 👍

Reactie plaatsen

Reacties

Van Heck Anneken
15 dagen geleden

Mooie uitzichten en prachtige natuur. Nog veel moed voor komende dagen 🍀

Wim&Lieve
15 dagen geleden

Amai ja .. de tijd vliegt en de kilometers ook als we dat hier zo lezen.. maar ja ge zijt dan ook ne getrainden stapper hé.. maar wat een mooie natuur en landschappen alweer… en als beloning een goe bord eten met een bierken… meer moet da nie zijn hé! 👍🏻 Slopwel Bertjen!