Etappe 4 - 21/04/2022 : QUEVAUCAMPS - SEBOURG 28,84km (108,14km

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 21:32

Etappe gesponsord door  MARCEL  VAN DEN ABBEELE uit Gijzegem


Een eerste mijlpaal in dit avontuur: vandaag zal ik officieel de landsgrens tussen BE en FR oversteken. Bij deze een oproep aan president Macron of Mevr. Lepenn (dit hangt af van de verkiezingsuitslag aanstaande zondag) om over mij te waken πŸ˜‡. Ik dank hen alvast voor hun gastvrijheid de komende 56 stapdagen. 

Wat dat 'waken' betreft ... Da zal ik beter zelf doen denk ik ... Want als je op die 'sjarels' moet rekenen πŸ˜‚

Deze morgen afscheid genomen van mijn gastgezin en om 0845hr vertrokken richting Sebourg. Eerst vlug nog wat inkopen gedaan in de lokale superette .. en dan op pad ... We ✈️ erin!

Ik verlaat Quevaucamps via talloze kleine weggetjes richting Kanaal Pommeroeul-Antoing. Ik zal dit 26km lange kanaal gedurende meerdere kilometers volgen. Saai is het zeker niet ... De pracht en de rust dat zo'n kanaal afgeeft  op een mens is gewoonweg zalig! Ik verlaat het kanaal en steek de 'marais d'harchies' over. Voor mij geen ongekend gebied omdat ik een paar maanden geleden hier ook al eens ben komen stappen. De moerassen van Harchies is een natuurgebied van zo'n 550 hectare in de vallei van de Hene

Via Hensies, waar ik mijne picknick neem, gaat het richting Quievrain waar ik de grens oversteek. Wat mij opvalt zijn de tientallen tabac-shops, groot en klein, aan Belgische zijde. Zijn de sigaretten dan echt zoveel goedkoper in BE?? 

Aan de kerk van Marchipont neem ik even halt. Blijkbaar een verplichte stop voor iedere zichzelf respecterende pelgrim. In het St Niklaas kerkje uit 1717 staat een mooi 16de eeuws Jacobusbeeld. Ik merk warempel ook mijn eerste koperen schelp op in het voetpad. De 1e van de velen die nog zullen volgen. 

Vanaf nu gaat het in een rotvaart naar Sebourg, een echt mooi, aangenaam en zeer rustig dorpje. 

Omstreeks 1720 arriveer ik bij Fabrice, mijn host voor vandaag. Hij is zo vriendelijk om mij naar een lokale bakker en winkeltje te voeren om extra proviand in te slaan.

Ik doe mijn wasje en mijn plasje ... Verorber met gulzige beten een pizza en nuttig TWEE lokale triple blond van 8,3% genaamd TIZOTE. 

Het heeft gesmaakt ... De dag was goed. 

See you tommorow folks 🀘


Reactie plaatsen

Reacties

Uwe schat
2 jaar geleden

Elke dag opnieuw mooie, prachtige foto’s en een leuk reisverslagje πŸ€—
Goe bezig schat!! πŸ₯°

Moederken
2 jaar geleden

Ik ben zo blij met je verhalen en mooie foto’s….ge doet het goed😘

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Schoon omgeving waar ge vandaag doorgelopen zijt 🀩 en dan ne pizza met 2 pintjes na al uw stappen.. wat een beloning! Ge zou begot voor minder gaan wandelen πŸ˜‚πŸ˜‚ Slopwel Bertje!

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Vochtopname is zeer belangrijk Bert, had er graag bij geweest...da stappen ni hΓ© maar een terraske doen natuurlijk πŸ˜‰
Ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik niet een klein beetje jaloers ben, schoon foto's.
Allez, doe verder uw best zoals ge dat bij den troep ook altijd gedaan hebt 😜
Tot de volgende πŸ‘Š

Koen
2 jaar geleden

Beste Bert,
Heb net genoten van je eerste reisverslagen en kijk alvast uit naar je volgende schrijfsels.
Nog veel succes op jouw pelgrimstocht!

nele eloot
2 jaar geleden

'Tizote' wil ik wel ook eens proeven πŸ˜‰