Etappe 5 - 22/04/2022 : SEBOURG - AULNOYE AYMERIES 24,6km (132,74km)

Gepubliceerd op 22 april 2022 om 22:51

Etappe gesponsord door Gustaaf & Erna VAN SANDE CLAESSENS uit Gijzegem


3 woorden om deze dag samen te vatten: prachtig - vriendelijk - gastvrij

Deze morgen afscheid genomen van mijn huisbaas voor 1 dag , Fabrice & Bevallige Marie,  omstreeks 0845hr.

Het was de bedoeling om eerst naar de 'mairie’ te stappen voor een stempel te gaan halen, aangezien ik gisteren te laat was (die gasten werken maar tot 17 hr ... En ik was later toegekomen). Nu blijkt dat die 'mairie’ zich op een kleine 2km van Fabrice bevindt ... Ik besluit om geen stempel te gaan halen wegens te veel omweg😉  

Welgemutst schiet ik uit mijn startblokken richting Aymeries. Binnen een paar stappen zit ik alweer in 'het groen' en de vele geelkleurige koolzaadvelden. Zou dit een lokaal product zijn? 

Na een 3tal km kom ik aan in Wargnies-le-grand waar ik onmiddellijk koers zet richting 'mairie’, tijd om een stempel te scoren. Na een gezellige babbel met de bediende van de burgemeester, zet zij met volle overtuiging en enthousiasme nen dikke stempel in mijn boekske👍. Ik trek mij terug op gang ... Maar een paar straatjes verder wordt mijn interesse opgewekt door een openstaande poort. In die hangar bevinden zich tientallen knappe oldtimers van auto's. Ik geraak aan de praat met Jean Pierre die daar aan het sleutelen is. Hier bevinden zich enkel oude Mercedes auto's en Engelse merken. De wagens staan netjes gestald, ieder in zijn eigen soort van tentje, waar de temperatuur en vochtigheidsgraad netjes geregeld wordt. Dit alles om de wagens in een optimale omgeving te kunnen bewaren. Hier staat voor miljoenen aan euro's oldtimers. Voor geïnteresseerden ... Ik heb het adres😉.

Tijd om voort te gaan ... Totdat ik alweer na enkele meters staande word gehouden door Henri. Hij vertelt mij opgewekt over zijn camino’s die hij al gelopen heeft… 87 jaar is deze oude knaap ... En nog ieder jaar gaat hij voor een maand op stap, straf zenne en respect daarvoor. Hij vult mijn waterzak, die bijna leeg was, met water. Water met veel chloorsmaak blijkt later. Bij deze ben ik intern volledig gezuiverd ... Wat lekker aanvoelt 😂😂 

Henri wenst mij een 'buen camino’ toe ... En weg ben ik ....... Maar niet voor lang. Het is vandaag precies de 'processie van Echternach'. 

In Preux-au-Sart word ik binnen geroepen bij JC Richez. Hij had mij zien aankomen en stond erop om mij bij hem thuis te ontvangen. Ook hij is een ex-pelgrim met duizenden kilometers in zijn voeten. Hij schotelt mij een lekkere paprikasoep voor samen met vers brood en een stuk kaas. Als afsluiter een fleske Hoegaarden ... En ondertussen honderduit vertellen over zijn camino! Hoe gastvrij kan iemand toch zijn hé 👍👍. Na 45minuten zeg ik hem dat ik moet vertrekken. Het is reeds 1200hr en ik heb nog maar 8 km in de botinnen. Zo geraak ik er nooit hé. Licht geëmotioneerd neemt hij afscheid. Hij kribbelt nog gauw zijn adres in mijn notaboekje en vraagt of ik hem een kaartje wil sturen bij aankomst in Compostela. Jawel  JC ... IK DOE DAT. BELOOFD!

In versnelde pas laat ik de bewoonde wereld achter mij en doorkruis ik 10 km lang het welbekende 'bos van Mormal'. Geen ongekend terrein voor mij aangezien ik tijdens mijn voorbereidingen hier tweemaal ben komen verkennen. Ik drink nog een frisdrankje in ' Auberge du coucou' , ergens midden in dat bos, en zet het dan op een ‘lopen’ naar Aymeries.

Omstreeks 1730(!) kom ik aan op mijn bestemming waar ik hartelijk word ontvangen door Sylvette & Jean Claude. Ik doe nog gauw even wat inkopen in de lokale 'auchan' waarbij ik gebruik maak van de elektrische fiets van Sylvette om er naar toe te rijden👍.

Bij mijn terugkeer staat de pastis klaar ... Tijd voor een apero. Nadien samen lekker gegeten en veel gekletst ... Om dan rond 2000hr naar mijn kamertje trekken om te video-callen met mijne schat .... En om dit verslagje te typen.

Het was alweer een leuke dag, vol toffe en hartverwarmende ontmoetingen. Tot morgen ... Stay tuned🤘


Reactie plaatsen

Reacties

Wim&lieve
2 jaar geleden

Amai wat een verhaal.. da is precies Bert in Wonderland! 😁 en weer mooie landschappen..
Zalig om uw avonturen zo te lezen! Slopwel Bertje!

Lut
2 jaar geleden

Ik zit elke dag vol spanning op je verhaal te wachten. Goe bezig broer 😘

Moederken
2 jaar geleden

Awel Bernard prachtige verhalen….mooie natuur…plezant om lezen en de foto’s te bekijken.

John De Croock
2 jaar geleden

Goed bezig Bert !!👍
Prachtige foto's en blijf genieten hè !!!!😎

Natascha en Frank
2 jaar geleden

Zalig om te volgen!

Carla (administratie WZC Meredal)
2 jaar geleden

Hey Bert,

Goed bezig, ik geniet mee van de verslagen en de foto’s/filmpjes. Nog veel succes gewenst !

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Amai ne schonen bos helemaal voor u alleen… als ne God on Vrankrek! 😁🤩👍🏻

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Hey Bert,
Weer een fantastisch uitgeschreven reisverslagje vandaag. Gij hebt uw roeping gemist maat. Zeg, gij zijt toch niet met ons voeten aan 't spelen hé, het witte paard dat is toch in Blankenberge?! 😉 En één iets lees ik niet, wie smeert er uw benen iedere avond in? Een of andere Henri, Jean of Médart of is dat Staatsgeheim?
Allez, hou je taai, ge zijt goe bezig!
Vele groeten!

Marliese Persoons
2 jaar geleden

Precies een filmster. Mooie verhalen en machtige natuur. Keep the spirit