Etappe 7 - 24/04/2022 : BEAUREPAIRE -SUR-SAMBRE - SORBAIS (Etréaupont) 25km (183,43km)

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 21:51

Etappe gesponsord door Jozef STEMGEE uit Gijzegem


Vandaag is het de GROTE VERKIEZINGSDAG in FR 🇫🇷🇫🇷🇫🇷!

( Ondertussen heb ik vernomen dat Macron er terug 5 jaar heeft bijgelapt. Proficiat Emmanuel Jean-Michel Frederic. Goe gedaan 💪)

Deze morgen was er geen afscheid gepland met mijn 'host' Mvr. Sylvette Chabraud aangezien ze reeds gaan werken was. Ik dus zelf de deur toegetrokken en de sleutel in de bus gedropt. Ik haast  me, via een klein omweggetje, naar de 'mairie'. Deze is uitzonderlijk open wegens de verkiezingen wat mij de kans geeft om er rap nog een stempel te gaan halen. Ik word er vriendelijk onthaald door de voorzitter van het stembureau en zijn medewerkers. Ze verwachten er veel volk vertelt hij mij ... Ongeveer 60% opkomst verwachten ze ginder … dat is dus 148 man 😱, geen lange wachtrijen dus zoals bij ons. Ik word er getrakteerd op een  koffie en croissant ... En vertel ondertussen mijn verhaal, wat reeds vrij vlot over mijn tong rolt😉.

Rond 10hr zet ik aan en vervolg mijn weg. Vrij snel zit ik terug in een prachtig natuurlandschap. Ik bevind mij trouwens te midden van het regionaal natuurpark van de Avesnois. Dit is bekend om zijn weilanden, zijn heggenlandschap en zijn glooiende heuvels die behoren tot de uitlopers van de Ardennen. Ook wel het 'klein Zwitserland van het Noorden’ genoemd. Ik doorkruis heel dat natuurpark ... En kom gene mens tegen. Ik loop hier echt alleen ... Zalig die stilte. Ergens halverwege steek ik de grens over tussen het Frans Noorderdepartement en de Aisne. Deze horen beide tot de 'Region Hauts-de-France'.  Ik eet mijne picknick op ergens temidden van dat enorm groot bos. Botinnekes uitsmijten en mijn zweetpatées verluchten ... En ondertussen videobellen met de 'protties' en mijne schat die daar ergens in Mespelare in de jacuzzi zitten te spelen 🤪. De technologie zorgt er toch maar voor dat afstand en tijd tussen mij en het thuisfront klein lijken👍.

Ondertussen heb ik mijn eerste wildlife gespot ... een  everzwijn dat mij angstig aanstaarde maar waar ik jammer genoeg gene foto heb kunnen van trekken wegens veel te rap weg😔. Een paar honderden meters verder zie ik hoe een bever elegant het water induikt. Scooooon zenne 👍.

Ergens tussen Buironfosse en La Capelle verlaat ik het bos om de D1660 te nemen richting Sorbais. Na nog een 7-tal, licht hellende, kilometers kom ik rond 1700hr aan op mijn bestemming. Ik word vriendelijk ontvangen door Fanny & Laurent die hier een heel mooie gîte uitbaten. Ik krijg kamer 4 toegewezen 'and dinner wil be served at 18.30hr', als dat geen luxe is! Tijd voor een douchke en dan nog effe naar de 'mairie' voor mijne  ... Ge weet wel😉 Het is hier zalig rondkuieren in een dorpje met 278 inwoners en waar de tijd lijkt stil te staan. Ik loop hier op mijn gemak in ‘t midden van de straat, zonder te moeten wegspringen voor die metalen vehikels op 4 wielen. Enkel een tractor kruist mijn weg met nen boer die vriendelijk goeiedag zwaait. Ik ga even de plaatselijke kerk binnen en geniet er van de aangename kilte en het klokkenspel. Alé ... Ik ben precies 100 jaar terug gekatapulteerd.

Ik keer met een voldaan gevoel terug naar mijn woonst waar mijn avondmaal staat te wachten. Ik prop mijn buikje vol, buiten onder een stralende zon, samen met een glas rosé ( een Dirkske ... Voor de kenners onder ons🤔) Het heeft gesmaakt. 

Alweer een geslaagde dag ... Life can  (is) be beautiful 😎.

Ah ja ... Proficiat Remco met die prachtige overwinning in LBL 🚴🏽‍♂️🚴🏽‍♂️

See you next time folks!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Weer een prachtig verhaal….ik geniet ervan vanuit mijne luie zetel🤣🤣😘😘

SURMONT Bert
2 jaar geleden

👍

Uwe schat
2 jaar geleden

De protties en ik hebben u gemist in de jacuzzi zenne 🥰!

SURMONT Bert
2 jaar geleden

💋

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Machtig dat je daar zo helemaal alleen loopt… en die oorverdovende stilte 🤩😁 wie was er nu het meest veschoten ? Gij of da everzwijn? 😂😂. Alweer mooie foto’s en dito verslag. Eet je ook nog iets anders dan pizza? 😂 geniet van je verdiende nachtrust en tot morgen!

Marieke
2 jaar geleden

Wat geniet ik dagelijks van jou reisverslag !
Succes

Wim en Machteld
2 jaar geleden

Waaaw Bert zo'n prachtige reis verslagen en foto's!! (en jij die zei dat je niet kon schrijven 😁...). We genieten er heel erg van en stappen precies weer mee in de mooie natuur (was dat maar waar😉) je doet dat super goed en je gaat super goed vooruit!!! Doe zo verder hee en nog veel plezier, stilte en genieten! Bon chemin !! 👍👍

SURMONT Bert
2 jaar geleden

Dank u wel zenne

Sieglinde & Nick
2 jaar geleden

Wat een mooie reisverslagen, het wordt een heuse reisgids! Zoek al maar een uitgever om alles te bundelen aan het einde van de rit ;). Fijn om je zo te kunnen volgen. Nog veel plezier, en veel succes! De buren...

SURMONT Bert
2 jaar geleden

Tof dat jullie meelezen👍

Kristof Van Der Schueren
2 jaar geleden

Prima reisverslag en top idee om ook korte videootjes te posten(bewegende beelden zeggen ook zoveel meer)! Het eenzame maar mooie landschap opent eerder nog gesloten luikjes in je hoofd. We (her-) beleven met jou mee. Nog veel succes, zalig hé die routine van het stappen,...

nele eloot
2 jaar geleden

Onze vrienden woonden in Moorsel en zijn 10 j geleden verhuisd naar Frankrijk, god verlaten dorpje ....wel heel mooie streek ....

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Ja man, gij hebt nog een verborgen talent: fotomodel. Ik zeg nu niet dat ge Vogue-cover-waardig zijt maar 't begint in de buurt te komen. Als vlogger zijt ge alleszins met vrucht geslaagd.
Wat dat everzwijn betreft, was het niet omgekeerd en waart gij ineens niet meer te bespeuren? 😉 Of is 't vanavond ever aan 't spit?
Ge zit daar alleszins schoner dan hier, geniet er nog lang van copin.