Etappe 6 - 23/04/ 2022 : AULNOYE AYMERIES - BEAUREPAIRE -SUR-SAMBRE 25,69km (158,43km)

Gepubliceerd op 23 april 2022 om 22:25

Etappe gesponsord door schoonvader Marc VAN DEN BOSSCHE uit Herdersem


Het is 0915hr als ik de veters van mijn Lowa Renegade toesnoer en afscheid neem van deze 2 sympathieke mensen Evelyne en Jean Claude. Toen ik deze morgen na het onbijt, wat niet in de prijs was inbegrepen, vroeg hoeveel mijn schuld was, keken ze me licht verontwaardigd aan en zeiden: ‘dit is voor u en voor uw 2 goede doelen’.  Leuk toch 👍.

Ik verlaat  Ameries via de D951, een relatief 'drukke baan'. Ik stop nog even bij 'Le week-end', een café tabagie, voor een sjat koffie en een lotto ticket van 3€. Ik heb mij voorgenomen om op wekelijkse basis ergens ten velde een lotje van de loterij te kopen. Ik hou die lotjes netjes bij ... en bij mijn aankomst in St Jean pied de Port (het laatste dorpje in FR)  laat ik ze allemaal tegelijkertijd valideren. En dan maar hopen dat die miljoenen euroloekes uit de kassa stromen🤪🤪!

De eerste 10km van mijn traject verlopen via die D951 tot in Maroilles. Minder aangenaam om te lopen maar wel een schitterende, licht glooiende omgeving met duizenden starende melkkoeien. Vermoedelijk doet Maroilles een belletje rinkelen 🤔 ... Inderdaad ... Maroilles is een Franse kaas van het type 'gewassenkorstkaas'.  Een roodschimmel van volle koemelk met een sterke geur. Lekker, ech lekker 😉. Ik kom tientallen fromageries tegen, jammer genoeg zijn ze allemaal gesloten ... Geen goesting om te werken zekerst naar aanleiding van de komende verkiezingen van morgen😉.

Onderweg maak ik kennis met, alweer, een Jean Claude Oiseau. De enige echte pelgrims campinguitbater in Haies. Een leuke babbel en ik beloof hem om zijn adres door te spelen aan het 'Vlaams Compostela genootschap'.. kwestie van zijn adres in de gids te krijgen. Den Jean Claude verdient dat. Dus heb ik ondertussen een mailtje gestuurd naar het genootschap met zijn gegevens sé💪.

Ik verlaat eindelijk de D951 en besluit mijn picknick te verorberen aan de 'molen van Maroilles'. Een betere plaats kan een mens zich niet wensen ...het gekletter van neervallend water doet mijn boterhammen in een snel tempo verdwijnen in mijn keelgat 😆.

De laatste 12 kilometers richting Beaurepaire SS zijn gewoon schitterend! Groen groen groen ... Mooie natuur .... Licht hellend ... Het perfecte plaatje👍. In Prisches doe ik gauw nog enkele inkopen voor mijn avondmaal en picknick voor morgen. Bij aankomst op bestemming maak ik kennis met Sylvette, mijn huisbaas voor ene dag. Veel zal ik haar niet zien wegens haar werk als zelfstandig verpleegkundige. Morgen is ze de pist in om 0600hr, als ik naar alle waarschijnlijkheid nog rustig zal liggen knorren.

Ik maak gebruik van haar wasmachine ... Hallelujah, wat een luxe😉!

Ik verneem net het overlijden van rocklegende ARNO. Veel te vroeg gestorven aan pancreaskanker ... net als mijn lieve schoonmoeder Frida. Deze ziekte is alom tegenwoordig. Dit sterkt mij alleen maar meer in mijn overtuiging om verder te stappen en zo veel mogelijk centen op te halen voor KOTK. Laat ik deze etappe opdragen aan Arno .. en geniet nog eens van de video hiernaast. ROCK ON 🤘


Reactie plaatsen

Reacties

Wim&Lieve
2 jaar geleden

En is er u geen koetje gevolgd op uw wandeltocht vandaag? 😂 weer mooie plaatjes en veel kerktorens gezien vandaag precies! Een voorteken voor uw loto ticketjes?😁. Geniet van je biertje en mafze.

SURMONT Bert
2 jaar geleden

👍

Michel & Josiane
2 jaar geleden

Bert, we lezen elke dag met veel plezier je reisverslag. Het is een mix van leuke wist-je-datjes, je belevenissen , en prachtige foto's. Zo reizen we ook een klein beetje mee. We wensen je nog veel wandelplezier, doorzettingsvermogen , een een ferme lotto winst!

SURMONT Bert
2 jaar geleden

👍

nele eloot
2 jaar geleden

wat een 'proza' amai.....misschien idd de lotto gewonnen ( 5 eur of 10 haha).....Tc Matic, Koen Vdb en ik gingen naar Sint Anna zaal ; optreden Tc Matic : ik vond het echt niet leuk , Koen wel .. wij 16 jarigen .... memories ....

SURMONT Bert
2 jaar geleden

👍

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Ja maat, hoe meer ik uw verslagjes lees, hoe meer het begint te kriebelen.
Hoe gelukkig kan iemand zijn met een wasmachine...voor ons dagelijkse luxe zonder het nog te beseffen, voor u nu een opperste geluksmoment, straf hé.
Hopelijk komt ge naar huis met een paar Lottomiljoenen en is het niet zo, dan gaat ge vast en zeker nóg meer geluk in de liefde van uwe schat krijgen dus ge moet écht gene schrik hebben om terug naar huis te keren mochten de lotjes niks opbrengen 😉
Allez, kin omhoog en kap die kadans!

SURMONT Bert
2 jaar geleden

👍

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Ik dacht dat ge geen schrijverstalent had. Ik geniet van de verhalen en bijbehorende foto's. Eerste week bijna voorbij. Wat gaat de tijd vlug. En weer proper kleren, rap content. Veel succes met de lotto biljetten. Geen winst, er is nog altijd het ASZ

SURMONT Bert
2 jaar geleden

😂😂😂 zo is dat ...ASZ , Mijne rijkmaker 😆

Uw dochter
2 jaar geleden

Als je de lotto wint moogt ge ook altijd wat aan mij geven, ik ben uiteindeljk ook wel een klein beetje een goed doel 😉 (mopje hé). GOGOGO papa, nu al ontzettend fier op jou! Het ziet er daar inderdaad wel heel ‘magnifique’ uit. LY en nog veel succes xoxo

SURMONT Bert
2 jaar geleden

Dag lieve schat ... Jij krijgt ALLES van mij 😉 love youn🥰🥰

Katrien G.
2 jaar geleden

Beste Leider, fantastisch, als je zo verder schrijft ga je dit moeten uitbrengen, een bestseller gaat het worden ! Zou dit geen goed onderwerp zijn voor onze WELLIN quiz🤔 Van iets verder in la douce France supporteren we mee, GOGOGO !!

SURMONT Bert
2 jaar geleden

Is een kanshebber voor de Wellinnquiz 🤔👍

Uwe schat
2 jaar geleden

Ik geniet van op afstand mee alleen al door je leuke verhalen te lezen en je prachtige foto’s en filmpjes te zien 😍!
Goe bezig schat! Ik kan niet genoeg zeggen hoe trots ik op je ben! ❤️

Benny
2 jaar geleden

Leuke reportages Bert. Aan t solliciteren voor een jobke bij 'iedereen beroemd'? Wij kijken er elke dag weer naar uit.

SURMONT Bert
2 jaar geleden

Hier sé ... Ook in Portugal lezen ze mee. Mercie Benny ... Pootje aan Juul ... Haja ... En ook aan ons Marleen 😂😂