Etappe 11 - 28/04/2022 : BAZANCOURT - REIMS 18,95km (293,1km)

Gepubliceerd op 28 april 2022 om 22:19

Etappe gesponsord door Marleen & Luc  VAN DEN ABBEELE uit Gijzegem


Een deugddoende nachtrust achter de rug ... Lekker kunnen doorslapen daar in Hotel Modern. Dit hotel is eigenlijk een typisch Franse bar, die reeds om 0600hr in de ochtend open gaat en waar je naar hartelust een gokje kan wagen op de lokale paardenwedrennen. Kamers verhuren doen ze in bijverdienste denk ik😉. Simpele kamers met sanitair in de gang en een lavabo op de kamer met een constant reutelend geluid van kolkend water ... Dag en nacht😠.

Vandaag een korte etappe van 17km richting Reims. Met duizenden kriebelende vlinders in mijn buik ga ik op stap ... Want ja hoor ... daar op de trappen voor de kathedraal in Reims zal mijne schat staan 🥰.

Nog geen 5 minuten na mijn vertrek uit dat super hotel sta ik alweer met beide voetjes (maat 45) in de landerijen die Bazancourt omringen.

Ik merk al gauw op dat de paadjes die de GPS aangeeft GEEN paadjes meer zijn. De paadjes zijn allemaal overplant met verschillende gewassen. Het komt erop neer dat ik gewoon moet laveren tussen de vele landerijen en dat brengt met zich mee dat de vooropgestelde 17km met een paar kilometers wordt overschreden.

Heel in de verte, op 9,5km, zie je de kathedraal opdoemen. Een rechte stofferige weg leidt mij naar Reims. Via een voorstadje, Bétheney genaamd, wandel ik het drukke verkeer van Reims binnen. Een drukte die pijn doet aan mijn  oren na al die dagen vredige stilte. Dit wordt weer even wennen😉. De kathedraal die ik zojuist van zover zag staan zie ik niet meer ... Opgeslorpt door omliggende gebouwen.

Het is even zoeken ... Maar na de zoveelste bocht staat ze daar plots in al haar pracht voor mij. Een gigantisch, prachtig gebouw met op de trappen een evenzeer prachtige, liefdevolle dame die mijn Katrien blijkt te zijn. Het weerzien is hartelijk en intens. Dit doet deugd.

Ik ga de kathedraal in om mijn verplichte stempel en word tegelijkertijd officieel geregistreerd als pelgrim. 

We drinken samen nog een glaasje wijn in de schaduw van de kathedraal onder een stralende zon en begeven ons dan naar Verzy, waar onze B&B is voor de volgende 2 dagen. RUST

Bij deze zal ik de volgende 2 dagen van de aardbodem verdwijnen om tijd door te brengen met mijn schatteke. We horen elkaar terug op zondag ... De eerste etappe richting Vezelay, samen met mijn zus Lut..

See ye.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Karine Van Dorpe
2 jaar geleden

Schitterende verhalen Bert! Bedankt om je avontuur te delen. De courage en energie druipt er af. Geniet van jullie samenzijn ❤️

SURMONT Bert
2 jaar geleden

👍

Machteld en Wim
2 jaar geleden

Wel wel bravoooo Bert!! Al zoveel gestapt en meegemaakt, een plezier om je te lezen!!! Geniet van je welverdiende rust, het champagne proeven, voetjes laten rusten en vooral van elkaar, zodat je weer force opdoet voor je verdere tocht. Veel plezier nog

SURMONT Bert
2 jaar geleden

👍

Moederken
2 jaar geleden

Danke voor je verslag….geniet nu van twee dagen congé met ons Katrien.
Tot zondag…een dagje met ons Lut.

SURMONT Bert
2 jaar geleden

😍

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Goe gedaan Bert! Tot in Reims geraakt en nu genieten van de rust. Maak er 2 fijne dagen van samen met uw Katrien!

SURMONT Bert
2 jaar geleden

👍

Nathalie
2 jaar geleden

Love is in the air🍀💘
Geniet met volle teugen (mag ook letterlijk daar in Reims)
🥂🍾

Wim Vernimmen
2 jaar geleden

Bert, wat een plezier om je dagelijks verslag te lezen, wat een avontuur maak je daar mee.
Een echt schrijftalent. Keep on going !

SURMONT Bert
2 jaar geleden

Merci coppain 👍

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Schitterend Bert, eerste horde overwonnen! Geniet van het samenzijn maar verspil niet te veel energie want het is nog niet gedaan 😜

Uwe schat
2 jaar geleden

Genieten gaan we zeker doen 😍😍!

Joris Van Belle
2 jaar geleden

Fijn om elke dag je verslag te lezen.
We kijken uit naar het vervolg.
Geniet nu maar van de rust en het gezelschap!

Herremans Gustaaf
2 jaar geleden

Tof gedaan Bert met de mooie foto's en af en toe een kort filmpje maakt het héél leuk om jou te volgen.Geniet nu maar samen met je vrouwtje in Reims.Dat heb je alvast verdient. Top.