Etappe 74 - 08/07/2022 - BURGOS HONTANAS 33,12km (1.844,66km)

Gepubliceerd op 8 juli 2022 om 23:01

Etappe gesponsord door Martine VAN PUYVELDE uit Brussel.


0730hr en ik zit al lekker te ontbijten in zo'n typische Spaanse bar waar enkel de lokale bevolking hun koffie komt drinken voor ze allen naar hun werk gaan ... en een verloren Aalsterse pelgrim😉. Om 0830hr steek ik mijne motor in gang voor het vertrek van wat een pittige wandeling zal worden. Ik heb lastminute beslist om 3 dag-etappes in 2 dagen af te werken, wat met zich meebrengt dat ik vandaag extra kilometers zal wandelen daar in die Spaanse hoogvlakte, ook wel de 'meseta' genaamd. Bijgevolg kan ik een dag vroeger aankomen in Compostela ... of neem ik nog een extra 'toeristen-dag'. Ik denk dat ik voor het laatste kies en nog een dagje toerisme zal inlassen over 5 dagen in Leon🤔👍🤔.

Ik verlaat met lichte tegenzin dit mooie Burgos via de afgepijlde caminoweg en passeer de 'universidad de Burgos' vooraleer ik definitief deze stad verlaat. Bijna onmiddellijk bevind ik mij op de Spaanse hoogvlakte en de eindeloze graanvelden die Burgos in een wurggreep houden. Ik hou voor de eerste keer halt in Tardajos voor het nuttigen van een tortilla met een glas vers geperst fruitsap. Dit begint een dagelijkse gewoonte te worden heb ik den indruk🤔. Ik zet naarstig mijn weg verder langsheen die eindeloze witte paden tot in Rabé de las Calzadas waar een kerkje mijn aandacht trekt. 3 nonnen houden iedere pelgrim tegen en overhandigen hen een 'hangertje', al dan niet met een 'zegen'. Ook ik ontvang zo'n medaillon en licht zwevend zet ik mijn weg verder naar Hornillos Del Camino op 825 meter hoogte. Ik verorber daar in bar 'area 469km' een reuze sandwich die ik amper in mijn wijd opengesperde bek krijg. Normaal was dit hier mijn eindbestemming maar ik klets er nog 11 extra kilometers tegenaan. In gestrekte draf zet ik mijn weg voort onder een brandende zon en langsheen paden waar weinig schaduwplaatsen zijn. Rond 1620hr kom ik aan in Hostel Fuentestrella en word er zeer hartelijk ontvangen door Marieliena. Ik kijk nog naar de laatste 8 kilometers van de 'tour de France' en neem vervolgens een verkwikkende douche om dit vermoeiend lichaam weer op zijn plooi te krijgen. Ik maak een kleine verkenningstocht in dit 69 inwoners tellend, typisch Spaans, idyllisch dorpje. Ik ga naar de plaatselijke kerk voor mijn obligate stempel en steek tegelijkertijd 2 beloofde kaarsen aan. Eentje voor mijn Wellinese roommate KVH die herstellende is van een delicate ingreep ... en eentje voor mijn West-Vlaamse kozijn GS die te maken heeft gehad met een lichamelijke aandoening. Ik wens beiden veel moed en doorzettingsvermogen in hun strijd voor een gezonder leven. Dat komt allemaal terug in orde💪!

Ik ga mijn oververhitte voeten even afkoelen in een plaatselijk fonteintje om dan nadien aan mijn Hostel een 'menu del día'  binnen te werken met aangepaste wijnen. Ondertussen maak ik een praatje met de Australische Kim en haar zoon. 

Het was een pittige dag met een zon die zich van haar beste kant liet zien, een dikke 33 km en 464 hoogtemeters. Plat noemen ze dat hier 🤪 I call it a day … Tot morgen in het ochtendgloren 💪💪💪💪💪.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Zusje
2 jaar geleden

Toch maar oppassen om extra km te doen in die verzengende hitte. Doseren is de boodschap. We willen je in goeie doen over de eindmeet zien gaan.
Sterk bezig broere, iel steirk! X

Moederken
2 jaar geleden

Hallo hier ben ik….heeft de tortilla gesmaakt?…
Tijdig je voetjes afkoelen hè 🙀
Gogogo je doet het goed….een dikke bees van deze trees💋💋💋

Kvh
2 jaar geleden

Bedankt roommate voor je kaarsje. Het komt zeker in orde🤞🙏. Wie gaat er anders in Wellin uwe roommate moeten zijn😛? Doe da daar nog goed en tot binnenkort🌺