Etappe 78 - 12/07/2022 - LEDIGOS BERCIANOS DEL REAL CAMINO 32,82km (1.956,02km)

Gepubliceerd op 12 juli 2022 om 21:01

Etappe gesponsord door Frank en Karen DE VOS  DE JONGH uit Drongen.


Om 0415 hoor ik de eerste stappen ... ritssluitingen van rugzakken die open en toe gaan ... licht aan, licht uit ... gekletter van stromend water ... dagdagelijks ritueel van iedere pelgrim ... en dit gaat door zonder ophouden tot ik er de brui aan geef en om 0615hr beslis om uit mijne 'nest' te rollen. Als laatste verlaat ik de mooi verzorgde Albergue LaMorena en begeef mij op pad in de friste van de morgen.🥾🥾 Alles ligt er rustig en verlaten bij en het is aangenaam wandelen. Ik passeer de eerste spookdorpen van  de dag, genaamd 'Terradillos de los Templaros' en 'Moratinos'. In het laatste hou ik even halt aan de kerk waar de deuren wagenwijd open staan en Paul, een Ierse vrijwilliger die hier al 8 jaar woont, mij binnenroept voor nen babbel en voor een stempel in mijn boekje. Ik laat de Paul zijn werk doen en vertrek naar San Nicolás del Real Camino voor het nuttigen van een ontbijt in 'cassa Barrunta'. Ik bestel mijne dagelijkse menu die ik met volle overtuiging en veel smaak binnenwerk. Niets houdt mij nu nog tegen met zo veel krachtvoer in mijn lijf en ik begin de ene kilometer na de andere te verslinden in een omgeving die lichtjes is veranderd. Graanvelden hebben nu plaats gemaakt voor stralende zonnebloemvelden. Ik heb ondertussen Po, de Koreaan uit Seoul, bijgebeend en samen lopen we de laatste kilometers tot in Sahagún. We nestelen ons op een terrasje dat vol zit met bekende pelgrims en slaan 2 cola’s achterover. Po blijkt een meesterlijke digitale tekenaar te zijn op zijn ipad Pro en laat een een paar van zijn kunstwerken zien. We hebben afgesproken dat hij van mij ook een tekening maakt in Léon aan de kathedraal op Vrijdag waar we beiden een toerisme dag hebben gepland. Ik ben benieuwd😉. We vertrekken samen op pad en leuteren er op los tot in Calzada del Coto, waar Po beslist te overnachten. Ik zet moedig mijn weg verder en bij het verlaten van het dorp loopt het mis. Ik kom op een punt waar de Camino Francés in 2 richtingen gaat en besluit rechts te volgen daar het volgens mijne GPS meer in 'het groen'  wandelen is. Niet dus, veel bos heb ik niet gezien ... alleen zanderige wegen waar geen kat te zien is ... en met 7 extra kilometers op de teller. Ik steek regelmatig mijn hoofd onder iedere waterbron die ik tegenkom. Foeterend en vloekend kom ik aan op mijn eindbestemming en bestel mij een private-room, die er gelukkig nog was,  omdat ik het heb verdiend verdorie 🤪🤪 .

Einde van de Tour bekijken ... douchke ...wasje ... terrasje met collega-pelgrims ... en dan een verhaaltje schrijven🤪

Het is een onverwachte, lange maar boeiende dag geweest. 

Slaapwel 🥱🥱

 

Reactie plaatsen

Reacties

Kathleen
2 jaar geleden

Het aftellen is nu toch wel begonnen... Boeiend om te lezen hoe je de tocht beleeft. Doe voorzichtig met de hitte hè. Groetjes van ons!

Katrien G,
2 jaar geleden

Beste Leider,
Respect zenne en dan nog dagdagelijks een fantastisch verslag, en dat van gisteren 🙏, super mooi💕
Blijf je maar goed verder verzorgen, je bent er bijna…
Geniet vrijdag van je Koreaan, wij zien “den onzen” dan ook voor even! GOGOGO !!!

Benny
2 jaar geleden

Niet te zot doen he Bert, goed doseren want het worden nog 2 'hete' weken.

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Zeg, ni klagen he, ge hebt er zelf voor gekozen en ge hebt mij nog gezegd da ge iedere morgen om 4 uur uwen wekker zette om met plezier naar uw werk te vertrekken en nu is 't 4.15hr en 't is te vroeg...😜
Alleen op uzelf vertrouwen oilsteneir, uw instinct volgen zeggen ze...maar da kan ook verkeerd lopen zelle...😉
Het voordeel van die electronische tekeningen op zo nen ipad is dat ze meestal schoner zijn dan het origineel 🤪
Allez, zweet nog maar wa, wij doen dat hier ook 😉
Genoeg gezeverd, ge blijft respect afdwingen maat, tot de volgende 👊