Etappe 79 - 13/07/2022 - BERCIANOS DEL REAL CAMINO MANSILLA DE LAS MULAS 27,26km (1.983,28km)

Gepubliceerd op 13 juli 2022 om 19:30

Etappe gesponsord door Els en Geert VAN DER STRAETEN  DUFOUR uit Hofstade.


Tot laat in de avond is het hier bloedheet met als gevolg dat de kamer van mijn pension op een bakoven lijkt als ik die binnenstap. Pas midden in de nacht, als het lichtjes is afgekoeld, kan ik de ramen opengooien om verse lucht binnen te halen. Al bij al toch een verkwikkende nachtrust gehad en om 0645hr sta ik klaar voor vertrek 💪. Ik krijg dezelfde menu voorgeschoteld als de afgelopen dagen ... Uitgerekte paden langsheen een asfaltbaan waar ieder uur een wagen passeert. Na 8 kilometer ben ik in El Burgo Renero waar ik een lekker ontbijt neem, deze keer geen tortilla, maar echt spek met eieren en een soort van Spaanse pannenkoek met een inhoud dat ik niet ken maar wel lekker smaakt🤔. James van Seattle (Friday harbor) is er ook komen bij zitten, samen met de 2 Deense meiskes. Na een leuke babbel trek ik verder. De volgende 13 km is niets van bevoorrading meer dus de waterzak bijvullen is de boodschap. De weg is eentonig met weinig of geen schaduwplaatsen. Ik zal blij zijn als ik morgen in Léon zal toekomen en die vervelende 'meseta' achter mij kan laten. Blijkbaar zal de omgeving veranderen, in positieve zin, na Léon. In Reliegos hou ik halt voor het binnenslurpen van een frisse cola en Aquarius, samen met James die er ook kwam aangewaggeld. Hij blijft hier overnachten ... Ik doe er nog een 6-tal km bij tot mijn eindbestemming. Omstreeks 1430hr kom ik aan in Manisilla de las Mulas, aan mijn pension 'la casa de los Soportales'. Een mooie kamer aan een spotprijs waar ik de laatste 20 km van de 'tour de France' nog meepik en getuige ben dat Pogacar zijn gele trui verliest aan sterke deen Jonas Vingegaard. Goed gedaan Jonaske 💪💪.

Ik zoek mij een leuk terrasje, wat niet moeilijk is aangezien er maar twee zijn hier in dat spookdorp, en installeer mij naast mijne Koreaanse vriend Po voor het schrijven van dit blogje. Strakjes nog iets eten en 'chillen’.

Tot morgen in Léon 🥰

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Terug enkel km dichter bij het einddoel🙈🙈
Maar morgen een graadje warmer…oef….wees toch voorzichtig hè
Laat Po een mooie foto van jou maken op zijn ipadpro…
Ook warme groeten vanuit Gijzegem…dada😘😘

Nathalie
2 jaar geleden

MAAR 350 km meer, al zullen ze met die hitte dubbel tellen. Geweldig straf bezig senior Surmont!
Ook hier drupt het zweet soms v onze rug met deze dagen. 32g vandaag, oilsjt bakt & braadt 🌞☀️
Maar een zomer moet warm en heet zijn, de winter duurt immers lang genoeg...
K peis toch da ge wa ontwenningsverschijnselen zult hebben eenmaal terug in uwen home town.
Dus vollenbak genieten man!
Fijne avond & een koele nacht toegewenst.
En voor morgen, gezond weer op
😘

Frank en Natascha
2 jaar geleden

Bijna in Léon 🙏. Knap wat je al die dagen presteert in die hitte.
Ondertussen doen wij wat Toscaanse winetasting, ook in die hitte 😉.
Alleen maar respect, je bent er bijna!
F en N

Uwe schat
2 jaar geleden

Ongelofelijk dat het ‘nog maar’ 350 km is…. Nu kan het aftellen echt beginnen 🥰
Op tijd en stond eens stoppen om te drinken maar daar twijfel ik niet aan!
Goe bezig schat! ❤️

Sabine & Nico
2 jaar geleden

De eindmeet komt nu wel heel dichtbij he, zot gewoon hoe snel het allemaal gaat. Ik heb Felipe gecontacteerd om u in Compostela te verwelkomen maar hij moet die dag naar een begrafenis...
Weet ge al iets van uwen burgervader?
Allez, op naar uw volgend tripje en verslag 👊

Vinck Carlo
2 jaar geleden

Beste Bert, alle dagen volg ik je avontuur met grote belangstelling. Maar zeker met een enorm respect! Ik stel voor dat je je etappe's een beetje korter maakt en een beetje trager stapt, kwestie om het voor je volgers een beetje langer te laten duren.
RESPECT!!!!

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Allez padre, al die tikkeneikes zouden mijn strot uitkomen. Geef mij maar graantjes en yoghurt of ben bruine boterham met kaas. Enfin les gouts et des couleurs..... Ik versta het dat die stoffige wegen tegensteken, mijn bewondering groeit . Hopelijk een fijne touristendag en later weer mooie routes. Slaap lekker en droom van je schat aan de eindmeet. 💤😇