Etappe 46 - 08/06/2022 - PÉRIGUEUX SAINT ASTIER 22,10km (1.151,50km)

Gepubliceerd op 8 juni 2022 om 22:27

Etappe gesponsord door mijn moederke LELIA VAN DEN ABBEELE uit Gijzegem


Ja hoor ..... Ook deze morgen stond er een ontbijt klaar, gratis en voor niets, geserveerd door onze Airbnb host Nina. Ook haar heb ik de reden verteld waarom ik deze tocht onderneem en ze vond dit zo lovenswaardig dat ze ons iedere morgen verraste met een lekker ontbijtje, ook al was dat niet de afspraak. Welbedankt Nina, je hoefde dit echt niet te doen🥰.

Ik zal onmiddellijk met de deur in huis vallen en jullie opbiechten dat ik ook vandaag nog een halve snipperdag neem. Ik ga dezelfde trein nemen richting Bordeaux als die van mijne schat aangezien deze ook stopt in Saint Astier, mijn eindbestemming voor vandaag😱. Een aantal kilometers stelen voor degene die ik al teveel gedaan heb 😉.

Omstreeks 1030hr verlaten we dit superhuisje gelegen in de 'rue mignot' op een honderdtal meters van de kathedraal. Een echt middeleeuws pand met heel veel charme en stijlvol ingericht. We passeren de wekelijkse markt, die vrij druk bezocht wordt, en snellen ons naar het station. Met 10 min vertraging komt de trein eraan. Het afscheid gebeurt snel ... een traantje wordt weggepinkt ... nu is het tot 29juli. Alvast bedankt voor dit blitzbezoek jij lieve, sterke schat van mij,  LY 😍! Ik spring uit de trein ... en weg ben ik.

Het is ondertussen hevig beginnen regenen. Ik installeer mij op een overdekt terras waar ik de menu van de dag bestel. Er is deze avond geen eten voorzien in het kasteel, dus kan ik beter nu maar iets warms achterover drukken. Het heeft lekker gesmaakt en ik vertrek richting het kasteel van Puyferrat zo'n 5 kilometer verderop.

Ik word er koninklijk ontvangen door Etienne Marzat, de eigenaar, en die gidst mij naar mijn kamer. Dit is hier een echt middeleeuws kasteel uit 1550 dat in een geweldige staat is. Ik maak kennis met nieuwe pelgrims die onderweg zijn zoals Richard en Margriet, 2 Nederlanders ... en ook Luc uit Lille is hier waar ik in het verleden al een drietal keer samen met heb gelogeerd. Het is best een gezellige bedoening daar in die grote middeleeuwse eetzaal. Eten met handen en 'boeren' laten is toegestaan deze avond 😱. Ik verken nog  even het kasteel  en begeef mij nadien naar een wijndegustatie even verderop die hier plaatsvindt op het domein. Het heeft gesmaakt ... Maar nu is het tijd voor dromenland. Tot morgen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Twee gelukkige dagen gehad met ons Katrien.😘😘
Nu terug op stap…..al Halfweg …gogo…je gaat er komen.
Een dikke 👍 van mij.
👏👏💋💋🌹🌹

Katrien G.
2 jaar geleden

Beste leider,
Ik dacht die gaat in Chateau Meiland “wijnen wijnen” maar ge zijt al véél verder!
Zoals je zei, ge zijt al vanboven op je berg, de afdaling kan beginnen, GOGOGO

De klein
2 jaar geleden

Waaauw ! DAT is pas vorstelijk logeren ! <3

nele eloot
2 jaar geleden

Goe bezig Bert, doe zo voort :-)

Uw dochter
2 jaar geleden

Waaw!! Daar zou ik ook wel willen logeren! ❤️💕

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Tv oost interview gezien, chapeau vlotte babbel. Maar dat zijn we gewoon van jou. Nu voor 2de deel tot het einde. Mooie verblijfplaats ridder Bert. Hou de moed erin 👍😉

Michel & Josiane
2 jaar geleden

Spijtig dat je prinses Katrien al weg was.. want wat is een kasteel zonder prinses?

Sabine & Nico
2 jaar geleden

Ferm kasteel zeg, dat moeten nogal tijden geweest zijn he...
Weeral schoon foto's...het blijft maar duren.
Stap ze nog goed maat 👊