Etappe 47 - 09/06/2022 - SAINT ASTIER MUSSIDAN 23,84Km (1.175,34km)

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 22:53

Etappe gesponsord door Frank en Hilde WILLOCX VAN RAMPELBERGH uit Opwijk


Gisterenavond omstreeks 2230hr nog wakker gemaakt door een verloren en uitgeregende mede-pelgrim die een plaatsje zocht op mijn kamer. Het blijkt Philippe de Fransman te zijn die ik eerder al een paar keer ben tegen gekomen.  Het heeft nog tot 23hr geduurd eer de rust was teruggekeerd 😔😔.

0700hr ... fris en monter spring ik uit mijn bed om een nieuwe wandeldag aan te vatten. Lowa & Renegade hebben er ook duidelijk zin want die staan al te huppelen aan de deur😉. Ik pak mijn zak in en begeef mij naar de ridderzaal, alias eetkamer, terwijl Philippe nog ligt te snurken. Na een licht ontbijt en een praatje met Richard, de Engelsman en het Nederlands koppel, begeef ik mij op weg richting Mussidan. Het is een druilerig weertje en stilletjesaan begint het echt te regenen🌧🌧. Ik verlaat met tegenzin dit echt middeleeuws kasteel. Wat een voorrecht en toffe ervaring was me dat om in zo'n omgeving te mogen en kunnen overnachten 🏰🏰⚔️⚔️!

Ik neem er de wandelstokken bij aangezien het gevaarlijk steil naar beneden gaat op die natte en gladde keien. Zonder vallen kom ik beneden aan om dan vrijwel onmiddellijk weer de hoogte in te gaan. Ze kunnen er hier iets van zenne. Ik zit terug in de echte 'boeren buiten' wat dus wil zeggen: kleine weggetjes en hossen in de bossen😉. Ondertussen krijg ik een telefoontje van TV oost met de vraag of ik een paar vragen kan beantwoorden met videobeelden. Uiteraard is dat geen probleem en voel ik mij vereerd dat TV OOST aandacht besteedt aan mijn camino en de goede doelen. Dat beeldmateriaal verzamelen neemt tijd in beslag met als gevolg dat ik om 1200hr nog maar 7 kilometers heb afgelegd. Ik doe ook nog een videocall met de 'foempen' die momenteel Nico en Ronny hun pensioen aan het  vieren  zijn en waar ik normaal gezien had moeten bij zijn.  Proficiat hé gasten ... Wel verdiend jullie pensioen .. geniet ervan. Misschien een wandelingske  naar Compostela 😉?

In Douzillac neem ik even pauze om een bakje aardbeien te verorberen op een gezellig terrasje. Vervolgens neem ik voor een paar kilometers de grotere baan kwestie van een beetje gas te kunnen geven. In St Louis en l’Isle begeef ik mij terug tussen de gewone mensen en hou nog effe halt in een typisch lokaal cafeetje  'au petit St Louis' bij Mireille. Een echte spraakwaterval  waar geen speld is tussen te krijgen. De laatste kilometer loop ik via de 'route verte', gelegen naast de rivier de L'Isle , en kom zo via de kerk van Saint-Front-de-Pradoux het 2831 tellende inwoners Mussidan dorp binnen. Ik ga direct naar mijn slaapgelegenheid bij Malika en neem een verfrissende douche.

Dan snel het dorp in voor het nuttigen van een pizza. Ik speel ondertussen mee met een live paardenwedstrijd en win daarbij 17 eurookes. Daarmee is die pizza ook alweer betaald.😝😝

Ik ben echt benieuwd naar de tv reportage van TV oost.

Slaapwel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Moederken
2 jaar geleden

Terug een pittige wandeling…..hopelijk een goeie slaapplaats🙀🙀…uitzending van TVOost is een succes…veel reacties…vooral positieve reacties gekregen…je doet het prima..😘😘💋💋🌹🌹

Wim&Lieve
2 jaar geleden

Jaja Bert ge zijt nen BV ! Maar alweer mooie omgeving waar ge zit… hoe voelt da nu zo even kasteelheer te zijn?

Klein zusken
2 jaar geleden

Lap, 't heeft in een kasteel geslapen en 't begeeft zich buiten de kasteelmuren plots 'tussen de gewone mensen'... :-) :-)

Wim en Marian Brundel
2 jaar geleden

Beste Bert, ik kwam een paar dagen terug jou gegevens tegen op Facebook en ben al jou verslagen gaan lezen. Heel leuk wij hebben de tocht ook gelopen vanaf Amersfoort naar Santiago de Compostela in 2012 t/m 2017.
Het is heel leuk te zien waar wij ook zijn geweest. Leuk is het ook dat jou vrouw af en toe langs komt. Dat is haar camino. Wij wensen jou nog een goede tocht toe en blijven jou volgen.

Sabine & Nico
2 jaar geleden

De ideale man bestaat dan toch...dat gij er aan denkt dat wij op 9/7 samen kwamen... bij deze geef ik mijn titel van ideale man voor een dagsken af aan u. Bedankt voor die video-call he mateke, we hebben er allemaal van genoten om je nog eens live bezig te zien. Eén dingsken da wa storend was, was dat oilsters accent, probeert daar iets aan te doen he 😜
Uw reportage op tv Oost was weer schitterend, die mannen doen hun best zulle, hoelang moete daar nog voor afbetalen 😜
Allez, stap nog moar wa voesj 👊

Jorma
2 jaar geleden

Hahahahahaha toch uitgezonden Bert, heel leuk kort maar krachtige ontmoeting het ga je goed en succes met je tocht

Marliese en Wim
2 jaar geleden

Weeral laat met mijn reactie. Drukdruk hé. Hier schoon weer maar geen Frankrijk. Ook geen Kasteelheer of dame. Keep up the spirit