Etappe 24 - 01/06/2024 : MUNKEBY - MARKABYGDA 18,5KM (524KM)

Gepubliceerd op 1 juni 2024 om 21:54

Etappe gesponsord door Geert & Greta BACKERS  SURMONT - JABBEKE


Ik begin deze dag met een lekker en verzorgd ontbijt binnen te werken om vervolgens afscheid te nemen van heel de familie Andrea. Na het verlaten van Munkebey Herbergge word ik na een paar bochten over de weg onmiddellijk het bos ingestuurd. Het gaat ongemeen de hoogte in😅. Een 6 kilometer lange witte gravelweg leidt mij de hoogte in tot aan de kop van het Tomtvanet, een prachtig meer. Er staat een eenzame bank die mij vriendelijk uitnodigt om plaats te nemen. Ik nuttig mijn zelfgemaakte lunch met al dat lekkers dat ik heb meegekregen van Andrea. Ik onsteek sinds lange tijd nog eens mijn gas vuurtje, en maak een smaakvol 'douwe egberts' oploskoffietje😉. 

Een wegwijzer, die aangeeft 'Trondheim 111,5km' ( tedoeme, ik ben er bijna🫣), sleurt mij terug de wildernis in. Het pad gaat op en neer en is doorspekt met vele 'doorworstelstukjes' 🙈 'klefferen en klauteren' ... het 'venijn zit in de staart’, zegt men wel eens. Vandaag is dat zeker het geval ... maar al die inspanningen worden steeds beloond met prachtige uitzichten. Net voor ik mijn eindbestemming bereik, word ik onverwacht gegrepen door een magisch tafereel: twee betoverende mooie vrouwelijke rendieren staan daar in al hun pracht rustig te grazen ... en ja hoor Wim/Hugo (😜), deze keer heb ik het geluk dit te mogen vastleggen met een foto🙏🏼.

Ik kom aan in Troset Gård en word hartelijk ontvangen door Heide. Ze geeft mij een deskundige rondleiding en maak kennis met een tweede verblijver.

Het was best een pittige dag met meer dan 500 hoogtemeters onder een grijs wolkendek  ... maar gelukkig droog gebleven.

See ye tomorrow. 🥾🥾🥾

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Natascha en Frank
14 dagen geleden

Keer op keer boeiende reisverslagen en prachtig beeldmateriaal.
Niet te geloven dat je al zover zit, tijd vliegt.
En die 2 schone beestjes daar, leuk om te zien!
Geniet er nog van met volle teugen!!

Wim&Lieve
14 dagen geleden

Ge zit vandaag precies wel op een goeie hoogte om mooi uitzicht te hebben over de mooie landschappen… en wat een mooie rendieren! 😂😂👍🏻. Nu nog op zoek naar die grote Zweedse blonde..😂😂 En ge hebt alweer moeten klefferen.. ge hebt nu wel een goe biertje verdiend! Slopwel Bertjen!

Nathalie Van impe
14 dagen geleden

Time flies when you are having fun. Ik weet er ook weer alles van.
Een weekje kreta was 1x knipperen met de ogen en zo voorbij.
In het hotel zaten verschillende Zweden en Finnen. We hebben die Zweden eens trots verteld over jouw geweldig viking avontuur en uiteraard kenden ze het.
Maar echte babbelaars waren het precies niet. Nogal op zichzelf zowat had ik de indruk. Of zijn ze daar hartelijke? Minder cool?
Ik heb enkele zonnestralen in mijn valies gepropt want wat een kloteweer is dat hier nog altijd seg. 100 tinten grijs en moerassen & bloempotten die vijverkes zijn, in overvloed😒
Wat zalig dat je de kerstman zijn huisdieren hebt kunnen vastleggen. Nu geloven we je echt😜
Geniet nog van die paar dagen.
Ik ken er 1tje dat al aan het aftellen is.🥰
Bedankt voor al die mooie prentjaartjes en tot gauw (hihi klinkt leuker voor ons dan voor jou waarschijnlijk ☺️)
Impie x

bernard vander looven
13 dagen geleden

Echt de moeite waard , was ik maar wat jonger geweest dan deed ik dat ook !
( waren dat geen elanden ipv rendieren )