Etappe 25 - 02/06/2024 : MARKABYGDA - BORRÅS 23,5KM (547,5KM)

Gepubliceerd op 2 juni 2024 om 22:47

Etappe gesponsord door Stefan & Nathalie VEREECKEN  VAN LANDUYT - GIJZEGEM


Deze morgen jammer genoeg geen afscheid kunnen nemen van mijn gastvrouw Heidi.  Ze was reeds vertrokken naar 'ergens heen' 😌. Heel lekker geslapen ... ik heb zelfs het kabaal niet gehoord van 7 jonge dames, waaronder Heidi haar dochter, die terug kwamen van de Vømmøl feesten.

De dag startte '7 tinten grijs', maar tegen de middag kwam de zon terug piepen doorheen het wolkendek. Een aangenaam en prettig wandelweertje. 🥾

Ik verlaat Markabygda via rustige asfaltwegen, boerenland en mooie uitzichten over Motvanet-meer. Prachtige uitzichten die mij, zelfs na 26 dagen, niet vervelen.

Ik krijg soms de vraag/opmerking of ik dit niet saai vind ... iedere dag hetzelfde ... altijd dat wandelen.🤔🤔 Maar hoe zou ik dat in godsnaam kunnen vervelend vinden ... iedere dag nieuwe, onbekende en steeds verrassende wegen betreden in een geweldig landschap ... telkens nieuwe overnachtingsplaatsen met wederom nieuwe mensen die ik dan vluchtig leer kennen. Neen, vervelen doet het mij zeker niet. Een lange afstandswandeling is voor mij de ideale uitlaatklap om het dagdagelijkse eens te doorbreken ... effe met de voetjes op de grond ... met het weinige comfort tevreden zijn ... fysieke uitdaging ... tegelijkertijd een goed doel steunen😉 ...dat alles doet goed aan het 'hartje'. En daarom ben ik mijn schat Katrien van harte dankbaar dat ik dit kan en mag doen. Dikke mercie 🥰🥰 .

Het hoofdbestanddeel van deze etappe is een lange tolweg, een zogenaamde 'bomvei'. Bomvei betekent eigenlijk 'weg met slagbomen', maar die slagbomen zijn meestal verdwenen. Tol dient er nog altijd betaald te worden via een bord, dat aan het begin van de weg staat, waar een QR-code dient gescand te worden om de betaling uit te voeren. Tolwegen als deze zijn een veelkomend fenomeen in Noorwegen. De bomvei die ik volg slingert als een lint langsheen verschillende meren met moeilijk uit te spreken namen zoals Movatnet, Hovatnet, Bulandsvatnet en Ausetvatnet. Om de haverklap zie ik mooie vakantiewoningen die zeer idyllisch gelegen zijn aan het meer. Ondertussen krijg ik een videocall binnen van de 'protties' vanuit het zeer mooie landelijk gelegen Mespelare 😜. De Mike is zijne nieuwe gas-bbq aan het testen en probeert mij te verleiden met een stuk worst en bijhorende Jupiler  ... ik bijt begot bijna een stuk uit mijne  telefong😋😋. It was nice talking guys 👍.

Omstreeks 1715hr kom ik aan in Borãs en zie dat ik niet alleen ben. Hilde, een dame uit de streek die bezig is aan een 4-daagse, blijft hier ook logeren. We eten samen ons zelfgemaakt avondmaal en tetteren er op los. 

Deze schitterende dag is ook alweer voorbijgevlogen. Tot meirgen 🫡

Reactie plaatsen

Reacties

Wim&lieve
13 dagen geleden

Grijze ochtend maar toch ne schone foto van zonsopgang! 🤩. En wat een streek.. de stilte zal daar ook weer oorverdovend zijn..? Nog even een paar dagen stappen en dan kunde zelf weer bbq aansteken en pinten pakken😂 geniet nu maar van je komende stapdagen! Slopwel Bertjen!