VERTREK - 06/05/2024 - AALST(BE) SELÅNGER (SE) 1.971 Km

Gepubliceerd op 6 mei 2024 om 22:37

EINDELIJK ....

Ik heb er lang naar uitgekeken ... Mij goed voorbereid (denk ik toch😉) ... 10-tallen websites bezocht op zoek naar info .... De rugzak ingepakt , en terug uitgepakt ... om dan weer in te pakken. Alles netjes afwegen om zeker niet te veel (maar ook niet te weinig) mee te nemen.  Mails verstuurd naar al mijn overnachtingsadressen ... mijn gastheren/vrouwen voor een nacht, die gelukkig allemaal antwoorden ... op 3 na 🤔 Daar moet dan maar een oplossing voor gezorgd worden tijdens het onderweg zijn zeker 😉

Met andere woorden .... Ik ben er klaar voor. De Camino van het Noorden .... Saint Olavsway .... HERE I COME 🥾🥾🥾


Met de trein zou je er al zijn ... Deze morgend zijn we samen met de trein naar Zaventem Airport gespoord en ja hoor ... de NMBS was op tijd. Ik zal er de vlucht nr SN2291 om 0950hr van Brussels Airlines nemen richting Stockholm.

Het moment van afscheid nadert snel. Een flinke knuffel, een stevige omarming, nog een laatste kus ... en met een gemengd gevoel van opwinding voor het onbekende en klein verdriet voor een geliefde die je tijdelijk achterlaat stap ik met flinke tred richting de 'ijzeren vogel'.

Netjes geland om 1200hr in Arlanda Airport Stockholm. Ik neem de Arlanda express die mij  in een rotvaart van 180km/uur naar het centraal station van Stockholm brengt. Ik zal daar de TGV van 1421hr nemen naar het 450km verder gelegen Sundsvall. Maar net als bij ons in België draait ook hier het treinverkeer in de soep. Mijn voorziene trein weigert dienst, en na 40 minuten stilstand moet ik de trein verlaten. Op spoor 5 staat er gelukkig een vervangtrein die wel zin heeft om te starten. De trein zet zich in beweging terwijl een gevoel van opwinding, voor de onbekende avonturen die voor mij liggen, zich meester maakt van mij😜. Tegen een hoge snelheid scheur ik doorheen een mooi Zweeds landschap waarbij uitgestrekte bossen, glinsterende meren en idylische dorpjes een schilderachtig panorama vormen buiten mijn raam. 

50 minuten later dan voorzien kom ik aan in Sundsvall waar een behulpzame buschauffeur mij naar het 10km verder gelegen Selånger brengt. Ik word hartelijk ontvangen door Emelie en Patrick Klingstedt Lauro, mijn gastgezin voor vandaag. Een zeer mooi en verzorgd onderkomen wordt mij aangeboden. Een lekkere vis met groenten en rijst krijg ik voorgeschoteld dat ik met heel veel smaak naar binnen werk. Geen alcohol bij het eten maar wel gekleurd water 🙈.

Ook het gasbidonneke voor mijn vuurtje, dat ik gevraagd had via mail, staat netjes op tafel. Als dat gene 'service' is👍.

Ik drink nog ne koffie en geniet ondertussen van het prachtige uitzicht ... Want ja zenne … het is hier een mooie omgeving. Dat belooft voor de volgende dagen en weken. Ik kijk ernaar uit.

Tot morgen .

Reactie plaatsen

Reacties

De Keyser Fred
19 dagen geleden

Veel succes Bert! Geniet van dit mooie avontuur!

Schatteke
19 dagen geleden

Goed aangekomen en hartelijk ontvangen met een lekkere maaltijd, das al een goeie start!! Morgen kan je groot avontuur écht beginnen!! Veel succes schat! Ik kijk uit naar je leuke verhalen en mooie foto’s! ❤️

Lieve De geyter
19 dagen geleden

We zijn alweer vertrokken om elke avond jouw avontuur te lezen 🤞 succes Bertje ❤️

Ricour
19 dagen geleden

En we zijn vertrokken!! Bedankt voor het eerste verslagje Bert. Succes verder!

Den Hugo
19 dagen geleden

Nu is t ver serieus he Bert.. ( ge zat precies alleen op de vlieger 😂) jaande idd schoon landschap 🤩 rust maar goed voor uw eerste stapdag.. slopwel Bertjen!

Michael De Wael
18 dagen geleden

Veel succes! ik kijk er al naar uit je avonturen te lezen! blij te zien dat je terug je rugzak hebt gedocumenteerd ik gebruik dit graag op mijn werk om te tonen hoe het moet! Hou je je wandeling ook bij via garmin? zo ja, kan ik je eventueel toevoegen om je data te bekijken? Welke schoenen heb je aan? terug de Lowa Renegade?
Groetjes
Michael

Nathalie
18 dagen geleden

Bernard, Bernard....
Wat doe je ons katrientje toch altijd aan. Zie da snoetje😌
Amaai in da vliegtuig en op da perron ziede geen kat. Ge gaat duidelijk een heel andere, rustigere tocht tegemoed dan vorige keer maar mooi zal het ongetwijfeld zijn.
Geniet, soigneer je voetjes, wees verwonderd en gelukkig.
Je 2e avontuur is begonnen.
Die Zweden weten nog niet wat hun tewachten staat🤣
En wij, we kunnen weeral uitkijken nr je mooie foto's en leuke verslagjes.
Tot de volgende x

Geys
18 dagen geleden

Beste leider,
Goed aangekomen en nu starten maar !
Wij gaan alvast genieten van je dagdagelijkse verslagen. GOGOGO 😜

Peter De Weirdt
18 dagen geleden

Good luck Bert. Geniet ervan 🙏

Bernard Vander looven
18 dagen geleden

Succes Bert

Veerle Mattens
18 dagen geleden

Veel succes Bert 🍀🥾!

Freddy D’hoedt
18 dagen geleden

Succes Bert! Geniet van elk moment tijdens dit avontuur!

Katy
18 dagen geleden

Tof dat we jou kunnen volgen...t zal mooie uitdaging worden ! Veel moed en kracht Bert !
Je zal het soms nodig hebben ! 😉

Helga
18 dagen geleden

Veel succes en niet vergeten te genieten van de wondermooie natuur!

Jozef Melkebeeck
14 dagen geleden

Hey Makker,

Ik zie dat het ginder prachtig is en jij goed bezig bent.

Maar moest het zijn dat ik met dat zwartte camionette je moet komen helpen voor verder te reizen bel maar hé haha

Geniet ervan en hou het veilig

Jefken Asz