Etappe 03 - 09/05/2024 : STÖDE - FRANSTÄ 26KM (73,0KM)

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 22:27

Etappe gesponsord door Laurens SCHOKAERT - WEMMEL


TV OOST

Ik neem afscheid van de 72-jarige Nils en van zijn prachtig verblijf dat doordrenkt is van geschiedenis. Deze woning bestaat sinds de 18e eeuw en heeft een rijke historie als pleisterplaats voor reizigers en koetsiers die hier hun paarden konden laten rusten en zelf ook konden ontspannen. Ik sliep in een van die, uiteraard gerenoveerde, stallingen. Het uitzicht van hieruit over de Ljungan is fenomenaal. 

Ik vervolg mijn route over een mooi pad langs het water en de velden en maak slingerende bewegingen over smalle weggetjes. Ik doorklief een stukje dennebos dat nog op vele plaatsen bedekt is met de sneeuwval van gisteren. Ik vrees dat de sneeuw geen lang leven meer is gegund😌.

Plots krijg ik een berichtje van Tv Oost of het mogelijk is om enkele vragen te beantwoorden met videomateriaal. Tuurlijk kan ik dat ... alles om deze tocht onder de aandacht te brengen hé. Dit wordt dus 'werkendag' hé. (Resultaat zie je hiernaast🙈).

Ik kom aan in Viskan, een opmerkelijk dorpje  aan het spoor. Hier bevindt zich een 70meter lang houten huis, het länghus, wat best een opmerkelijke verschijning is. Het afgebladderde gebouw in de verstilde omgeving geeft de indruk alsof je opeens in een Amerikaanse ghost town bent beland. Het zal je niet verbazen dat deze plek meer dan eens is gebruikt als filmlocatie.

Ik stap rustig verder doorheen dit prachtig landschap en neem de nodige tijd om de schoonheid van de omgeving vast te leggen als videomateriaal voor Tv Oost. Ik geraak moeizaam vooruit. Ondertussen ontvang ik nog een videocall van mijne schat uit Aalst wat het moment toch nog specialer maakt hé.

Ik neem mijn middaglunch op een idyllische plek met uitzicht over het prachtige meer.  Omringd door de rust en de schoonheid van de natuur en met het glinsterend water van het meer dat zich voor mij uitstrekt, smaakt het eten mij des te meer. Snel nog een koffietje maken .. en dan moet ik terug op pad. 

Ik scheur met hoge snelheid door Torpshammer ... Bezoek even 'Svensan Kyrkan', de Zweedse Kerk die tot 2000 de staatskerk van Zweden was. Meer kan ik er niet over zeggen ... 🤔🤔🥱🥱. Ik maak nog een praatje met Veronica en Michael die mij tegenhielden voor een gezellige babbel. De koffie heb ik afgewezen wegens tijdsgebrek 😜.

De laatste kilometers verlopen langsheen kleine gehuchtjes en uitgestrekte landerijen. Het is bijna 1745hr  als ik toekom in Fränsta, en de laatste videobeelden doorstuur naar Tv Oost. Om 19hr moet alles klaar zijn voor uitzending.

Ik word gastvrij ontvangen  door Britt Inger en krijg alweer een zeer mooie slaapplek toegewezen. Een hele studio voor mij alleen begot.

Nu nog snel naar de ICA inkopen doen, want deze avond moet ik zelf koken😉 Nog mijn wasje en plasje doen ... En dan vol spanning kijken naar Tv Oost. 

Tot meirgen

 

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie
15 dagen geleden

Goeiemorgen Zweden!
Wat heb je dat weer mondig en vlotjes gedaan die reportage op tv Oost. In een vorig leven zat je toch ergens op de august reyerslaan peis ik😄
Wat schafte de zelfgemaakte pot vandaag? Geen ikea in de buurt voor Zweedse balletje?
Mijn trektocht gaat vandaag door het Hubo landschap, minder mooi maar ook vol met verassingen.
Stap ze goed vandaag mr Surmont. Er wordt hier in aalst aan jou gedacht.
Nath x

Geys
15 dagen geleden

Beste Leider,
Je was inderdaad weer top op tv Oost, zelfs de presentatrice kon een glimlach op haar gezicht niet verbergen, zei Koen.
Ondertussen genieten we weer van je super verslagen en het prachtige landschap.
Zonnige groetjes van ons “from Gijzegem city”. Yes you can !

Wim&Lieve
15 dagen geleden

Wat een vedet ben je toch Bert! Mooie reportage met ne vlotten babbel en mopje er tussen.. top zeg ..ge moet voot TV gaan werken😄 is daar precies wa minder weer maar da maakt nie uit voor u hé.. altijd vrolijk. Geniet van je volgende etappe vandaag Bertjen!

Natascha en Frank
15 dagen geleden

Schoon gedaan op TV Oost!
Mooie beeldjes en verhalen.
Ge zijt weer goe bezig!
Grtjs F en N