Etappe 05 - 11/05/2024 - ERIKSLUND - LOMBÄCKEN 16,5KM (108,5km)

Gepubliceerd op 11 mei 2024 om 23:33

Etappe gesponsord door Lieve SURMONT - AALST


It's a perfect day

Een kattewas ... Een smakelijk ontbijtje binnenwerken ... Rugzak inpakken ... Afscheid nemen. De dagelijkse ochtendroutine. Hoe simpel kan het leven zijn 😉. Ik zeg adieu tegen An, uitbaatster van camping Borgsjöstrand waar ik afgelopen nacht heb verbleven, en kies het hazenpad. Mijn benen staan te trillen van ongeduld om te kunnen vertrekken. Het ziet er alvast veelbelovend uit. Een stralend blauwe lucht en aangename temperaturen die zullen opklimmen tot 14 graden. Ideaal wandelweer dus.

Vanuit Börgsjo strand gaat het Olavspad via een recreatiepad langs de kerk van Börgsjo. Kort daarna sla ik links af en duik onmiddellijk het dennenbos in. De start van een prachtige wandeling in Niemandsland. De afwisseling van gravelwegen van de afgelopen dagen naar bospaden die bedekt zijn met dennennaalden, zijn een ware verademing voor de voeten. Dit is echt aangenaam stappen. Ik kom ondertussen mijn 2de Olavsbron tegen, geflankeerd met een heuse gedenksteen. Ook een stempelkastje is aanwezig waarvan ik de stempel dan ook met veel brio in mijn boekje plaats. Ik lees even in het boekje dat erbij ligt en vind het steeds fascinerend om te zien wie er allemaal voor mij op deze plek is geweest. Door het lezen van dit boekje krijg je een glimp van de diverse reizigers en pelgrims die dezelfde weg hebben bewandeld en hun ervaringen hebben gedeeld. Ik schrijf in drukletters mijn naam en maak van de gelegenheid gebruik om reclame te maken voor mijne website 😜😜.

Ik wandel  voorbij een klein gehuchtje, vier huizen groot, Tälje genaamd en kom dan langs een route afwisselend over graspaden en gravelwegen. Eerst een paar kilometers door een licht bos in een heuvelachtige omgeving met mooie vergezichten, daarna door een dichter bos met een breed pad. Ik kom verschillende drinkwaterbronnen tegen die gemarkeerd zijn met een bordje 'källa' (bron). Je mag er zo maar van drinken, wat ik dan ook doe. Tot op heden nog geen last van darmproblemen , dus ... het zal goed Olavswater zijn zekerst😉. Ik verslind mijn lunch op een zeer mooie plaats met verzicht en waar een bank staat voor de vermoeide pelgrim. Ik ben hier ECHT ALLEEN. Het is hier zooooo rustig. Die oorverdovende stilte doet pijn aan mijn oren. Dit ben ik toch echt niet gewoon, maar ooh zo zalig. Meer dan een uur verslijt ik mijn broek daar op die bank, met die malse zonnestralen op mijne snoet. Maar ja ... ne mens moet toch eenmaal terug in gang schieten hé 😉.

De laatste 5 kilometers werk ik af in een gezapig tempo. Rond 1630hr kom ik aan in Lombäcken. Ik maak nog een praatje met mijn 'verre buur' die hier een buitenverblijfje heeft. Vervolgens begeef ik mij naar het 500 meter verder gelegen 'Lombäcks-stugorna', mijn overnachtingsplaats voor vandaag. Wat een gezellig ding is me dat. Heel leuk en tof. Staat hier helemaal alleen in een open weide omringd door bos. Ik schat zo'n 2,5 op 4 meter ... 2 bedjes ... klein tafeltje ... klein kacheltje .... bestek .... geen electriciteit. Buiten een gezellig terrasje waar een waterbidon van 25 liter staat. Nog ietsje verder staat er een mooi kak-huisje. Op 100 meter stroomt er een helder riviertje. Echt waar ... heel gezellig. Precies zoals in de boekskes. Hier voel ik mij in mijn nopjes😍😍. Ik was mij poedelnaakt in openlucht met lekker fris water💪 .. en maak dan een zakje lekkere droogvoeding klaar. Ondertussen is An, de eigenares, langs geweest met 2 lekkere pelgrim biertjes. Hoe tof is dat  🙏🏼.
Ik verken nog effe de buurt ... en trek mij dan terug in de cabine waar ik de kachel in gang steek. Het begint hier serieus af te koelen.

Dit is wat ik nu noem ... EEN PERFECTE DAG

Tot een volgende

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie Van impe
13 dagen geleden

Mr Surmont,
Wat een geweldig knus wcke is le dat seg. Misschien een leuk ideetje voor daar in uwen hof te plaatsen...?
Mooie blauwe lucht, hier gelukkig ook. Alle Mama's happy vandaag.
Geniet nog van al dat groen en blauw daar.
Wij heffen een glaasje (met alohol) op je mooie prestaties
Impie x

Wim&Lieve
13 dagen geleden

Alweer een mooie stappersdag met mooie landschappen en dito foto’s… echter nog altijd geen foto van een grote zweedse blonde 😂😂😂. Dat is daar toch pure natuur dat je zo bronwater kan drinken! Alé op naar de volgende stapdag! Goe bezig! Slopwel Bertjen!

Annette
2 dagen geleden

Hallo Bert,
Wij genieten enorm van jouw verhalen. Vanaf dag 1 volgen we jou. Zelf hadden we vandaag dag 1.
Misschien rare vraag, je had een filmpje van Lombacken geplaatst en op die deur hing een telefoonnummer. Heb je die toevallig nog? Het filmpje lijkt het niet meer te doen?
Veel wandelplezier gewenst.
Griet, Annette