Etappe 06 - 12/05/2024 : LOMBÄCKEN - BRÄCKE 26KM (134,5KM)

Gepubliceerd op 12 mei 2024 om 23:47

Etappe gesponsord door Michel TIMMERMANS - LEBBEKE


PITTIG

Ik word aangenaam wakker gemaakt door licht getik op het dak van mijn hutje. Het blijkt lichte regenval te zijn ... hopelijk niet voor heel de dag. Na het verorberen van mijne musli en het drinken van de obligate koffie, begeef ik mij terug op de Saint-Olavsway 🥾. Een goed begaanbare gravelweg brengt mij dieper in het bos. In dit gedeelte van Zweden leven er beren, heeft men mij verteld. Lynxen en moosen zijn ook vaste bewoners in dit gedeelte. Hopelijk kom ik er een paar tegen 😉. Na een 7-tal kilometers kom ik aan de Länsgränsen (grensovergang) tussen VÄSTERNORRLANDS LÄN en JÄMTLANDS LÄN, die mooi is aangeduid door een authentieke grenspaal . Ik scoor hier mijne eerste stempel van de dag.  Vervolgens duikt het pad terug het donkere bos is, en begin ik aan een helletocht van vele kilometers over relatief zwaar geaccidenteerd terrein. Tientallen stroompjes maken het pad moddervet!! ... vele omgevallen bomen waarover geklauterd moet worden, wat met een zware rugzak op den bult niet altijd evident is!!! ... grote  stukken liggen nog bedolven onder een laag hardnekkige sneeuw !!! ... Zwaar heuvelachtig parcours!!! Dit alles maakt dat het niet echt vooruit gaat. 1hr36 op 5 km is echt wel een 'slangen gangetje' hé😉. Na meer dan 2 uur puffen, blazen en zweten was ik blij dat ik terug op een gravelweg mocht lopen.

Aan het meer van Harrsjön hou ik halt aan een pelgrimshut die daar mooi staat te wezen, op een idyllische plaats met mooi uitzicht over het meer.

Ik sla voldoende  calorieën in om het laatste gedeelte van deze etappe goed te kunnen doorkomen. Ik vlieg over de laatste kilometers bos alsof het niets is. In Lillkrogen, een oud maar mooi dorpje van enkele huizen, maak ik een praatje met Gregor en Desseria. Gregor heeft juist zijn huis helemaal opnieuw ingeolied, en ziet eruit als nieuw. De laatste 5 km is een regelrechte asfaltweg richting Bräcke. Bij het binnenkomen in het dorp passeer ik de kerk van Bräcke, dat alweer een mooi gebouw is. Vervolgens trek ik een laatste sprint richting hotel jamtrkrögen. Het is reeds 1745hr. Ik moet er een beetje spoed achtersteken, want sebiet is het de finale van DE MOL... en de besten heeft gewonnen.

Tot in een draai ......

 

Reactie plaatsen

Reacties

Schatteke
12 dagen geleden

Da zag er idd best pittig uit 😱😱!
Maar opnieuw o zo mooie beelden van een overweldigende natuur, inclusief de sneeuw 😅!
Goed bezig schat!! Hopelijk de komende dagen iets minder pittig, maar daar weet jij wel weg mee 🥰❤️

Wim&Lieve
11 dagen geleden

Goeiemorgen Bertjen,! Ge waart precies nog ewa moe bij uw ontbijtjen. Maar het smaakt i wel precies.. da is goe ze want ge hebt precies ne survival tocht moeten doorstaan met al uw hi dernissen in dienen bos 😬. Maar Super Bert kan alles en iedereen aan 😄… wat een mooi picknic plaaatsje aan dat meer seg! En al die mooie gebouwen in hout.. mooi mooi!