Etappe 12 - 19/05/2024 : RÖDÖN - VAPLAN 26KM (265KM)

Gepubliceerd op 19 mei 2024 om 23:43

Etappe gesponsord door Ulrich DE WINTER - GIJZEGEM


Met een oversized lunchpakket in mijn handen gestopt verlaat ik Sverker &  en Kristina en hun knappe woning daar aan de oevers van het meer Störsjön. Honger zal ik vandaag zeker niet lijden😋😋.

Het weer is hier drastisch gekeerd en heeft meteen de temperatuur gehalveerd. Van een behagelijke 24 graden naar een kille 12 graden, gepaard gaande met een strakke Noorderwind, zorgt dit ervoor dat ik terug mijn merino-wollen mutske heb bovengehaald ... Maar het is zeker ideaal wandelweer 🥾🥾🥾.

Ik verlaat dit klein gehucht en steek een ietsje drukkere weg over. De gps stuurt mij via een 'private weg' met duidelijke waarschuwing dat wandelaars niet welkom zijn en bijhorend bord met blaffende hond🧐. De alternatieve weg lijkt mij een serieuze omweg, dus ik riskeer het maar om de confrontatie aan te gaan met die hond en zijn baasjes 💪💪. Gewapend met wandelstokken in aanslag en Leatherman in bereik begin ik aan de levensgevaarlijke oversteek🫣. Ik heb het geluk aan mijn zijde want ik heb geen 'kat' gezien tijdens mijn passage😅😅. Na een drietal kilometers kom ik aan de kerk van Rödon die, naar goede gewoonte  hier in Zweden , op slot is. Dus geen kaarsjes branden vandaag 🙈. Het grootste gedeelte van deze etappe voert mij opnieuw door die prachtige, heerlijk ruikende dennenbossen. Heel af en toe wandel ik langs een kleine groepering van een paar huizen, diep verscholen in dit heerlijke bos. Ik vraag mij toch altijd af hoe deze mensen hier kunnen (over)leven ... en zeker tijdens die zware winters die ze jaar na jaar hebben te verduren. En zouden die eigenlijk veel sociaal contact hebben?? Enfin, ik moet er mijn hoofd niet over breken ... en zet flink mijn weg voort. Heel af en toe hoor ik een geluid dat op een diep gegrom lijkt. Ik vermoed dat ik de rust verstoor van enkele diertjes 🫎🫎. Na kerk nr 2, die van Näskott, en het gehucht Tullus te hebben doorkruist ... kom ik terug in de bewoonde wereld. Via Nälden en langsheen een fabriek, waarvan ik de naam ben vergeten, kom ik aan in Valden ... eindstation voor vandaag. Ik word hartelijk ontvangen door Lars en Doris. Ik krijg een heel verdiep toegewezen dat mooi uitkijkt op het meer Alsensjön. Ik word verwend met een heerlijk avondmaal bestaande uit rendier-balletjes (geen Ikea balletjes) ... patatten ...wortelkes ... sla ...en een halve liter bier van 2,8%, gevolgd door zelfgemaakt ijscrème met Hjorton (cloudberry). Bessen die je alleen maar in de Scandinavische landen en Rusland kan vinden. Ik heb mijn buikje lekker rond gegeten. 

Ziezo ... Dit was het ... Tot morgen zekerst😉

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie Van impe
een maand geleden

Wat is een ander woord voor wandelen......
Ijsberen, stappen, benen, treden, voortbewegen, marcheren, gaan, slenteren, kuieren, schrijden, stiefelen, zich begeven, rondlopen, ijsberen, omgaan, dwalen, rondsluipen, rondzwerven, omlopen, rondwandelen, rondgaan, rondslenteren, rondsjouwen, ronddrentelen.
Voor jou zal het vooral: al stappend genieten ve prachtige omgeving en daarbij veel gezonde lucht opsnuiven.
Want amaai, gezond en kraaknet ziet het er ginder allemaal uit.
Zo fijn dat je ons telkens weer ook laat meegenieten van dit unieke land.
Stap ze Mr Surmont.
In gedachten huppel ik mee.
Impie x

Wim&Lieve
24 dagen geleden

Oei ge gaat richting belgisch weertje!😱. Maar niettemin toch nog mooi weer en dito landschappen met ne schonen auto op tijd en stond . 👍🏻. En dan nog Rendierkløten op de menu! 😂😂😂 tot mergen Bertjen!