Etappe 22 - 29/05/2024 : VUKU - STIKLESTAD 10,5KM (485KM)

Gepubliceerd op 29 mei 2024 om 22:35

Etappe gesponsord door Marijke VAN LANDUYT - GIJZEGEM


 

Na die 'lange mars' van gisteren is een korte etappe meer dan welkom. Amper 10 kilometers slenteren doorheen het prachtige Noors glooiend landschap richting Stiklestad. Daaraan gekoppeld een rustdagje ... mag je mij gerust nen dikke toerist noemen 😜😜😜.

Ik verlaat Vuku en de sympathieke Mona en begeef mij op pad langsheen golvende akkers met mooie uitzichten. Onderweg probeer ik nog met veel kracht en inspanning een ontsnapt lammetje terug te brengen naar zijn weide waar zijn moeder vol wanhoop aan het bleiten is, maar helaas niet gelukt. Trekt uwe plan dan maar, denk ik danπŸ˜…. Ondertussen is het harder beginnen waaien en stapelen zich dikke grijze wolken op elkaar. De meteo heeft  regen voorspeld deze namiddag, en het ziet er naar uit dat ze gelijk zullen krijgen. 

Ik maak nog een praatje met Hans en Hökun die druk bezig zijn met het omheinen van hun weide. Hökun speelt de afgelopen 6 jaar telkens de rol van Viking Olav tijdens de jaarlijkse herdenkingsfeesten hier in Stiklestad. Daarmee heb ik dan den Olav in het echt ontmoet hé😜😜. Net voordat ze hierboven hun sluizen open zetten kom ik aan in Stiklestad Pilgrimcenter. Hier zal ik de volgende 2 nachten verblijven. Blijkbaar beginnen vandaag de  'Vømmøl festivalen', een jaarlijks wederkerend evenement. Deze avond om 19hr zal er een folkband spelen in de kerk met een lokaal repertoire van protestliedjes. Uiteraard ga ik een kijkje nemen en Murkon, de organisator van het festival, laat mij glimlachend gratis zitten achteraan in de kerk. Alweer 250NOK (21€) gespaard😱. ‘t Was leuke muziek ... maar van den tekst begreep ik gene bal 😜😜.

Alweer een prachtdagje dat voorbij is gevlogen ... tot overmorgen πŸ˜‰

Reactie plaatsen

Reacties

Wim&Lieve
17 dagen geleden

Mooie streek daar zo licht glooiend.. en daar zie ik Bert de schapenhoeder achter het verloren schaap lopen..πŸ˜‚ en net op tijd binnen voor de regenbui.. flink gedaan! Kus van de juf hier en een bank vooruit! πŸ˜‚ en weeral sjans.. gratis naar het festivalleke.. dlopwel Bertjen en geniet morgen van uwe rustdag!

Koen & Katrien
17 dagen geleden

Beste leider,
Wat een lectuur krijgen we weer dagelijks en om nog maar te zwijgen van je prachtige foto’s.
Dat kunnen we hier in den Belgique wel gebruiken met depressieve weer.
Terwijl je zusje bijna aan het finishen is mag jij genieten van een verdiende rustdag! Groetjes van ons from Gijzegem cityxxx

Kristel Van Dorpe
17 dagen geleden

Helaba nonkel,
toch spijtig dat we mekaar daar niet ontmoeten. Ik kijk er wel naar uit om al deze pracht met mijn eigen ogen te zien. Je hebt ons wel een mooi voorsmaakje gegeven.
Hopelijk hebben we evenveel geluk met het weer al jij.
Geniet van uw vrije dag en hang maar lekker de toerist
uitπŸ˜‰ Ik blijf u vol bewondering volgen.
Gr. Tantjen

Surmont
16 dagen geleden

Tantje,
Tis hier scooone zenne.
Geniet van Noorwegen.
Tot later,

Nonkel