Etappe 26 - 03/06/2024 : BORRÅS - ERSGARD 19,5KM (567KM)

Gepubliceerd op 3 juni 2024 om 22:33

Etappe gesponsord door Jan & Daniel RICOUR - VOLLEZELE


Ik verlaat, met een aangenaam gevoel, onzen boer hier in Borås en begeef mij op pad. Afgelopen nacht heeft het flink geregend, en dat voel je duidelijk wanneer je buiten rondloopt. De lucht is gevuld met een verkwikkende frisheid, doordrenkt met die aardse geur van regen. De grond dampt in de grijze ochtendzon. Ik haal diep adem en voel dat mijn longen er duidelijk van genieten😉. Ik passeer de kerk van Okkelberg uit 1905, die wat dromerig op een heuvel ligt. Ik bel even met Merel en mijn vrienden van Levensvreugde die net aan het winkelen zijn in Colruyt. Ze stellen het allemaal goed, en volgen mijn verhalen op de voet. Toch plezant om zulke supporters te hebben😉.

Het begint flink te regenen en ik besluit mijn regenkledij aan te trekken in het nabijgelegen bushokje. Bjorn en Mörtel zitten er hun middaglunch te eten, 2 jonge snaken van 67 die met pensioen zijn maar nog een soort van vakantiewerk doen bij de plaatselijke groendienst. Effe gezellig kletsen ... en dan weer op pad. Na een 6-tal kilometers over een rustige asfaltweg sla ik rechts af een gravelweg op, het begin van een pad over Kokåsen. Ik volg de komende 10km een oude route naar en tussen de toppen van de berg Kokåsen. De hoogtemeters tikken aan ... maar die vergezichten zijn adembenemend mooi. De slingerende route gaat sterk op en neer over langzame eenmanspaadjes. Het is opletten om geen enkels of voeten te verzwikken. Ik hou nog even halt in 'moplassen', een mooi ingerichte rustplaats voor de vermoeide wandelaar. Vandaar zet ik de eindsprint in richting Ersgard. Ondertussen vliegen de vliegtuigen om mijn horen, want ik zit hier niet ver af van de luchthaven van Trondheim. Het is hier dat ik zaterdag de vlucht naar huis zal nemen (snik😉).

In Ersgard krijg ik een primitieve cabine toegewezen, zonder electriciteit en water, maar ik mag uiteraard wel gebruik maken van hun sanitaire accomodatie. Ik krijg een zeer lekkere maaltijd voorgeschoteld en eet zelfs tot 2 maal toe mijn bordje leeg. 

Morgen zal ik hier terug overnachten, maar dan wel in hun hotel accomodatie. Er zijn veel overnachtingsproblemen voor de laatste 3 dagen ... dus hebben we beslist om morgen een etappe van 25km te maken, waar Stein mij zal komen ophalen. Overmorgen word ik daar terug netjes afgezet ... en zal van daar dan in een ruk naar Trondheim  stappen. De 3 voorziene etappes worden er dus 2. Een dagje vroeger op mijn eindbestemming. Yes  i can💪.

Reactie plaatsen

Reacties

Wim & lieve
12 dagen geleden

Oei … een begisch weertje! Maar wel mooie zichten en een zacht weerke!! Jaja t einde van de tocht komt er aan! Geniet van een goed maaltje en slopwel hé bertjen!

Nathalie Van impe
12 dagen geleden

Hello Noorwegen!
Here are the Belgium points:
10 for Mr Surmont
Jawadde... 25km.... das zoals ik zou zeggen: ik stap nekeer effekes tevoet van hier nr Gent🙄
Wat een geweldige conditie voor ne gepensioneerde man. Zelfs deze werkende vrouw zou er niet aan beginnen😄
Ja kerel, je avontuur zit er bijna op en zo ook onze dagelijkse bezigheid van het lezen van je verhalen.
T is zoals uw gazet lezen bij een zjat koffie, zo zullen er weer velen in een zwart gaatje vallen als je weer eenmaal thuis bent.
Misschien moet je eens overwegen om ook hier een colum in "de gazet" te zetten.😎
Ik las dat in Noorwegen de vis het lekkerste gerecht is. Waarvan ook gedroogde vis. Allé nen boelink dus. Misschien moet je op zo een echt stuksken Oilsjters eten al wa sjieken zodat den overgang niet zo drastisch zal zijn...of droom je toch stiekem al van nen goeie steak met frieten & nen 666?
En uiteraard de armen van ons katrientje 💞
Geniet nog van je laatste daagjes. Het wisselvallige weertje zal hopelijk tegen dan zonnig worden ; eens de grootste 🌞weer in het land is.
Tot gauw
Impie x

Natascha en Frank
11 dagen geleden

Spijtig dat ge maar 2 dagen meer moet stappen 🫣.
En waarschijnlijk op dit moment maar 1tje meer.
Geniet morgen van je laatste stapdag!!
Is ongelofelijk snel voorbijgevlogen😅🫣
Groetjes F en N

Wim & Marliese
11 dagen geleden

Hey Bert,
De tijd vliegt als ge u amuseert. Het einde is (jammerlijk) in zicht. Ook spijtig voor ons, geen leuke verhalen meer om te lezen, geen mooie foto's meer om bij weg te dromen.
Geniet nog van de laatste dagen van jouw tocht, dat gaan wij hier ook doen.
Groetjes.