Etappe 27 - 04/06/2024 : ERSGARD - FOLDEN GÅRD 21KM (588KM)

Gepubliceerd op 4 juni 2024 om 21:55

Etappe gesponsord door

Ignace VERHAEGEN - EREMBODEGEM

Guido & Hilde DE COSTER - St ANDRIES BRUGGE


 

Uitzonderlijk goed gemaft daar in die pelgrims-cabine zonder water en electriciteit. Gisteravond heb ik de houtkachel nog aangestoken met de houtblokken die er lagen. De geur van brandend hout vermengde zich met de gezellige, aangename warmte die zich langzaam verspreidde. Lekker knus in slaap vallen noem ik dat 💤💤💤. Deze morgen kon ik mee aanschuiven aan een uitgebreid ontbijt, klaargemaakt voor een 20-tal gasten van de universiteit van Trondheim en Borgsjo, die hier op een meeting waren. Ik heb het mij lekker laten smaken. Nadien nog effe nakeuvelen met de sympathieke uitbaters Stein en Grete. Zij zijn erg behulpzaam geweest voor het vinden van een oplossing betreffende die overnachtingsproblemen. Dank u wel zenne🙏🏼🙏🏼.

De eerste 4 kilometers is het asfalt slikken, met links van mij het spoor en rechts de rivier Stjørdalselva. Ik kom voorbij het kerkje van Lånke, bouwjaar 1899. 125 jaar oud dus, en dat staat nog altijd stevig recht😉🤔  Een wegwijzer van de St-Olavsleden stuurt mij rechts het bos in, en ik zal er de komende 15 kilometers niet meer uitkomen. Juist geteld 1 wandelaar tegengekomen😱. Het is alweer een slingerpad waarbij het opletten is om niet te struikelen over die vele uitpuilende wortels. Het gaat fel omhoog en steil naar beneden. Ik zal uiteindelijk uitkomen op een mooie 729 hoogtemeters. Niet slecht voor een dinsdag🙈. Het is een perfect wandelweer ... af en toe een zonnetje afwisselend met een grijze bewolking ... maar geen regen. Die houden ze voor morgen, volgens de weersvoorspellingen. Ik wandel voorbij boerderij Furan, passeer markante punten zoals Gammelåsdalen ... Høybybekken ... Storfossen, om te eindigen bij Folden gård. De dochter van Stein, Anna, komt me daar oppikken om mij terug te brengen naar Ersgard. Morgen zal er mij iemand terug afzetten op dat punt, vanwaar ik dan Trondheim/Nidaros zal aanvallen. Nog een 30-tal km's ... en het zit erop🥾🥾….

Ik krijg nog een lekkere maaltijd voorgeschoteld, en daarmee zit den dag erop.

Graag tot morgen voor de grote finale🫡🫡.

By the way ... de officiële cheque-overhandiging van het gesponsorde geld zal plaatsvinden op maandag 17 juni ‘24 om 11hr in de gebouwen van Levensvreugde verblijven Aalst. Allen welkom 😉

Reactie plaatsen

Reacties

Eddy Szuflak
11 dagen geleden

Het kerel ,
Top verslag en mooie foto’s
Komt er weer een nieuw boek aan ?😁

Nathalie Van impe
11 dagen geleden

30 km....Piece of cake (voor jou).
Die voetjes van jou bewandelden al heel wat vreemde wegen.
Straffe kerel Mr Surmont👌
Der zal der ginder boven weer 1ne ferm grosj zijn op zen zeuneke😇
En 17 juni staat genoteerd.👌
Pers t laatste druppelde zweet nog uit je lijf en geef je ogen goed de kost want deze frisse landschappen zal je waarschijnlijk nooit meer terugzien.
Well done👌🏼👍🏼🤛🏼
Gegroet.
Impie x

kriksken
10 dagen geleden

ja t 'was genieten van de natuur. Geniet nog even van de mooi natuur en het zicht. En hou de mooiste momenten bij. Tot ?

Van Den Abbeele Marleen
10 dagen geleden

Hej kozzeke...de laatste loodjes wegen het zwaarst...maar voor jou nog steeds een makkie...ge zijt uit een goe beton gegoten hé Bert...korrausje voor uw laatste etappe...weeral dikke bravooooo!👏

Wim&Lieve
10 dagen geleden

Ne gezellige avond voor een vuurtje fijn toch.. 🤩 en alweer een goei fitness wandelingetje achter de rug.. uw conditie zal er op vooruit gaan😂 en nu slopwel bertjen!