Etappe 28 - 05/06/2024 : FOLDEN GÅRD - TRONDHEIM/NIDAROS 31KM (619KM)

Gepubliceerd op 6 juni 2024 om 12:19

Etappe gesponsord door

Marc en Yvette Roelandt Van den abbeele - Luc en Marianne Moens Deschrijver - Marc Van den Bossche - Marie Bonte - 

Clemence Van Branteghem - Josepha Vandamme - Rik en Leen Baekens Langendries - Christine Van de velde - Dianne Decroock - Antoon Goeminne van den Bossche - Bruno Van der Schueren - Mike en Saskia Decroock Verhelst - 

Danny en Ilona Vanwalleghem Vervaet - Wim Vernimmen - Danny Vansteen - Koen en Katrien Van den Bossche Tuytelaers -

 Johan Van den Eede - Wendy Vandenberghe - Agnes Van den Bossche


DE FINALE

Met een gemengd gevoel van een naderend einde van dit geweldig avontuur🇳🇴💪🇸🇪 ... en het vooruitzicht terug herenigd te worden met mijne schat🥰 ... pak ik voor een laatste keer, blindelings, mijn trouwe Osprey rugzak in. Vandaag val ik Nidaros/Tondheim aan. Lowa en Renegade staan ongeduldig te wachten om de laatste 31 kilometers op te vreten 🥾🥾.

Stein, de vriendelijke en zeer behulpzame uitbater, zet mij netjes terug af in Folden Gård waar ik gisteren ben gestopt. We zeggen 'geen vaarwel maar misschien tot ziens' ... En dan verdwijn ik voor de laatste maal in het groene, heerlijk ruikend bos. Het is ondertussen beginnen regen ... en het valt er met bakken uit. Dit zal zo blijven voor de rest van de dag⛈️⛈️⛈️ Het lijkt erop dat Viking Olav mij wil tegenhouden om Nidaros te bereiken ... maar dat zal niet pakken kerel💪.

'Mijn ziel is een storm, onstuitbaar en wild, en mijn wil is sterker dan het hardste staal. Door regen en ijzige nevel, door de hinderlagen van Viking Olav, zal ik mijn weg vinden. Want Nidaros wacht, met zijn eeuwenoude geheimen en beloften, en geen enkel obstakel kan het vurig verlangen in mijn borst doven' 😱

De eerste 14 kilometers is het alweer klimmen en klauteren over trage eenmanspaadjes bezaaid met wortels en glibberige keien. Het is echt opletten om niet uit te glijden ... wat een paar keer bijna het geval was. De regen doet er uiteraard gene deugd aan. Ik ben echt blij dat ik opnieuw mijn trouwe wandelstokken bij heb. Elke stap die ik zet, elke rots die ik trotseer wordt ondersteund door hun onwrikbare kracht. Zij geven mij de stabiliteit die ik nodig heb, de zekerheid op oneffen terrein. Een goede raad, van tante Kaat, aan alle kandidaat Olavspad-stappers .... NEEM WANDELSTOKKEN MEE!!!

Een kleine 4 uur zal ik nodig hebben om de eerste kilometers te overbruggen. Dan is het tijd om te schuilen in een bushokje en om mijn lunch te verorberen. Ik verwen mijzelf met 2 heerlijke, warme, zelfgemaakte koffietjes. Ik heb al veel deugd en genot gehad van mijn MSR-Vuurtje😉.

Vanaf nu is het geworstel definitief gedaan en verlaat ik het bos. Via een voetgangerstunnel passeer ik de E6 en vervolg mijn weg aan de andere kant. Ik loop via een mooi pad doorheen Gerstakkers met een prachtig uitzicht over het Trondheimford. Jammer van de regen en het beperkte zicht ... maar het blijft mooi. Ik ontwaar de zee doorheen de laaghangende regenwolken. Het heeft iets😉. De kilometers smelten weg onder mijn rubberen zolen terwijl ik het voorstedelijke gebied betreed. De stille natuur maakt plaats voor de opdringerige geluiden van een grootstad. Het bruisend lawaai snijdt en doet pijn aan mijn oren😌. 

Via mooi aangelegde wandelpaden, langsheen de kustlijn, nader ik het centrum. Ik ontwaar in de verte de spitstoren van de kathedraal. Jajaaa .... het zijn de laatste meters. Via een vidoecall met mijne schat maakt ook zij de laatste meters live mee en mijn aankomst.

En plots sta ik daar ... uitgeregend tot op het bot .. aan kilometer nul tegenover de kathedraal. Dit was het dan🤔.

'het gaat niet om de bestemming, maar om de weg ernaar toe'

Een gevoel van trots en fierheid overvalt mij. Ik heb het toch maar geflikt, denk ik dan😉. Een geweldig avontuur doorheen prachtige natuur, in een uitdagende omgeving ... met tientallen toffe en interessante ontmoetingen.  

OLAVSPAD 2024 .... U WAS GEWELDIG

Lieve schat Katrien, vrouw van mij .... Uit de grond van mijn hart ... een welgemeende DANK U WEL dat ik dit avontuur mocht aangaan. You are the best 😍🥰😍

 

Ps: nog een verslagje volgt zaterdag😉

Reactie plaatsen

Reacties

Zaunz-Maes Heidi
9 dagen geleden

Geweldig 🤩 Bert! Gefeliciteerd hoor 🏆🥇 Ik ben blij voor jou 😃
Goeie thuiskomst! 🤗

Nathalie Van impe
9 dagen geleden

Mr Surmont.
Een wel gemeende proficiat voor de afgelegde , bij wijlen moeilijke tocht.
En 100x dank voor de knappe, frisse foto's en vlotjes lezende verslagen.
Ik, en al jouw lezers en fans zijn geweldig fier op jou.
We heffen weldra het glas en zeggen : PROFICIAT en tot gauw!
Impie x

Michael
9 dagen geleden

Proficiat!

Koen
9 dagen geleden

Schone broeder…. Wat was het weer genieten van je verhalen. Het klonk rustgevend, idyllisch bij momenten en precies ook wel pittig…

Jef tuytelaers
9 dagen geleden

Proficiat voor uw moed en opoffering om zo te kunnen genieten van die heerlijke tocht geniet nog een tijdje na

Koen Haerens
9 dagen geleden

Van harte proficiat Bert met deze nieuwe fantastische prestatie! Respect!
Hopelijk nu een vlotte terugreis naar uwe schat 😉

Luc en Marianne
9 dagen geleden

Bert, buurman, prachtige prestatie.
Proficiat.
We zijn fier op jou🤩👍

Ann Stijmans
9 dagen geleden

Knap gedaan Bert💪. Je mog trots zijn op jezelf.
Het was fijn om de toffe reisverslagen van je te kunnen lezen😄

Schatteke
9 dagen geleden

YOU DID IT!!! Zooooo fier op jou 🥰🥰🥰
Wie zou ik zijn als ik jou dit zou ontzeggen…. Maar ik zal wel blij zijn als ik jou terug zal zien zaterdag en jou eens dicht tegen mij zal kunnen trekken ❤️❤️

Marjan Janssen
9 dagen geleden

Van harte gefeliciteerd met je knappe prestatie en inzameling voor het goede doel! Het was telkens uitkijken naar je dagelijkse verslag en een feest v herkenning. Dankjewel, kom behouden thuis en geniet nog lang na…!

Wim&Lieve
9 dagen geleden

Ai ai ai.. zo slecht weer voor uw finale… maar ge hebt he t(alweer) gedaan! Nen dikke proficiat! 👍🏻💪 weer een mooie tocht waarbij we mochten meereizen met uw verhalen en foto’s! Fantastisch! Geniet nu daar maar van de omgeving ! Slopwel Bertjen!

Danny Van Steen
8 dagen geleden

Fantastisch Bert !! You did it again 💪💪Tot binnenkort 🍺🍺

Liesbeth
8 dagen geleden

Proficiat met je prestatie ! Ik genoot de afgelopen weken mee door elke lunchpauze je verslag te lezen. Bedankt daarvoor.