Etappe 07 - 13/05/2024 : BRÄCKE - GÄLLÖ 23KM (157,5KM

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 23:49

Etappe gesponsord door Marleen TECK - BAARDEGEM

Na het nemen van een stevig ontbijt, verlaat ik het hotel Jamtkrögen en begeef mij terug op pad. Vandaag staan er 23 kilometers op het programma richting Gällo doorheen de provincie Jämtlands. Jämtland wordt beschouwd als één van de laatste oergebieden van Europa. Slechts 1,4% van de provincie is in cultuur gebracht. Bossen, veengebieden en meren zijn er in overvloed. Met andere woorden .... Hier woont geen kat 😹😹.

Lowa en Renegade hebben er duidelijk zin in en beginnen aan een strak tempo de ene kilometer na de andere te verslinden ... en dit onder een stralende zon. Ik heb zonet mijn broek afgeritst en loop voor de eerste keer in dit avontuur met blote beentjes rond. Dit doet deugd. Ter hoogte van Mordviken word ik binnen geroepen door een vriendelijke man. Tord Lundgvist is zijn naam. Hij biedt mij een verfrissend drankje aan dat ik met grote teugen naar binnen giet. Ik krijg een persoonlijke rondleiding in zijn zelf gerenoveerde pelgrimswoning, die een prachtige uitkijk heeft over het Revsundssjön meer, en ondertussen werpen we een paar pijltjes naar het dartsbord. Maar ik moet doorgaan, de tijd dringt  ... en neem  afscheid van deze uiterst sympathieke man. De rest van de dag  is het een beetje veel van hetzelfde, brede gravelweg en af en toe een stuk asfalt. Saai is het zeker niet daar ik met de regelmaat van de klok prachtige vergezichten krijg over het meer. Ietsje over halverwege plof ik mij neer op een overdekte bank met bijhorende houtvuurkorf, speciaal geplaatst voor de vermoeide pelgrim, en eet mijn middaglunch op. Na dit oponthoud van ruim een half uur trek ik mij terug op gang, om de laatste kilometers af te maken. Rond 1730hr kom ik aan bij Camping Viking, mijn verblijfplaats voor deze nacht, en word hartelijk ontvangen door de uiterst sympathieke Vlaamse uitbaters Petra en André.

Ik krijg pelgrimhut nr 1 toegewezen. Na de dagelijkse avondroutine word ik  verwacht om 19hr om samen met Petra, Andre en Peter het avondmaal te nuttigen. Het was zeer lekker ... maar dat kan ook aan de 2 Duvels gelegen hebben die ik erbij geserveerd heb gekregen. Ze hebben gesmaakt. Het is een mooie kampeerplaats met een zeer leuk restaurant/café waar het aangenaam vertoeven is. Een 'bruin cafe' toestanden.

Het was alweer een zeer mooie dag.

Tot een volgende

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie Van impe
12 dagen geleden

Aaaah die Belgen....zelfs ginder houden ze toch vast aan vaste waarden: ne goeien, alleszegende Duvel.
Ik peis dat ge goed gaat slapen deze nacht.
Maak mooie dromen mr Surmont en morgen, fris en gezond weer op.
Maf ze
Nath

Wim&Lieve
11 dagen geleden

Amai wat een landschap en wat een prachtige natuur !! En met dat zonnetje op uwe snoet zijt ge nen echte toerist! En tussen door wat drinken, dartsen,… de sfeer zit goe..😄 ge hebt diene mens net niet geholpen bij de restauratie van zijnen citroën DS??😂😂. Geniet van je volgende stapdag!

Nathalie Van impe
10 dagen geleden

Bier, wijn, adembenemende uitzichten, leuke mensen....ja, daarvoor moet ne mens al eens afzien he.😵‍💫
Een meer, riviertje, zee, dat brengt ne mens roch tot rust he. Das zoals ewa met vuur vind ik, je kan er minuten lang naar staren. Zalig.🩵💙
Je foto's kunnen ze wat mij betreft gerust gebruiken voor postkaarten voor de volgende Olavs. Zo schoon!
En het moet gezegd zijnde dat die Surmonts toch een ras apart zijn zenne. Lucia ook zo ferm bezig. Amaai seg, die benen en voeten van jullie beiden... Chapeau, diep respect. T zou vooral ook het alleen zijn dat voor mij een groot obstakel zou zijn, jezelf tegen komen, volhouden en doorzetten.
Echt, graalek goe bezig alle 2.
Ben fier op jullie.
Doe zo voort. Vanavond zullen we met ons katrien er eentje op drinken.🥂
Tot de volgende...
Impie X

Natascha
4 dagen geleden

Het is daar prachtig!!