Etappe 09 - 15/05/2024 : PILGRIMSTAD - BRUNFLO 24,5KM (202,5KM)

Gepubliceerd op 15 mei 2024 om 23:05

Etappe gesponsord door Marijke VAN LANDUYT - GIJZEGEM


Weir emmen de kaap van 200 km overschreden. 1/3 van dat wandelingetje is opgegeten door mijn vriendjes Lowa & Renegade. Het gaat vooruit πŸ’ͺπŸ₯ΎπŸ’ͺ.

Dit was de perfecte combinatie van comfort en gastvrijheid! Een knus bed in een wat nostalgische, sterk verouderde omgeving, maar met de warme ontvangst van Valerija Szus. Zij sprak geen letter Engels ... dus er werd gecommuniceerd  via gebarentaal wat tot de meest gekke situaties leidde. Het maakt de ervaring des te memorabel. Een dikke smakkerd op haar wang ... En weg was ik.πŸ₯ΎπŸ₯ΎπŸ₯Ύ

80% van de route verloopt over de gemakkelijk begaanbare gravelweg doorheen bossen en langs akkers en meren. Maar ik was nog maar net vertrokken toen ik er in slaagde om een pad voorbij te lopen waar ik eigenlijk had moeten inslaan. De eerste 2 extra kilometers zijn een feit. Het zijn zulke kleine vergissingen die deel uitmaken van het avontuur en voegen een beetje pit toe aan de reis. Gelukkig was er 'komoot' om mij terug op het juiste pad te brengen. Back on trackπŸ’ͺ.

In het plaatsje Svedje wandel ik voorbij een 'koningssteen' met de opmerkelijke tekst dat Karl XIV Johan hier op 26 augustus 1835 heeft ontbeten 🧐🧐, wie heeft er hier nu een boodschap aan, denk ik dan. 

Via kleine gehuchtjes, die luisteren naar de meest bizarre namen zoals Knöva en Linehäll, kom ik aan mijn lunch plaatsje toe. Een mooie setting, net naast een stromend riviertje  en een uitnodigende bank, geplaatst voor de vermoeide pelgrim. Een volledig uur zal ik daar zitten, genietend van het kabbelende water en de heerlijke zon op mijn gezicht. Het is vandaag een erg zonnige, zelfs warme, dag. De achterkant van mijn benen zullen op het eind van de dag een rode laag bijgekregen hebben.πŸ˜›πŸ˜›

Ik onsteek  terug mijne motor ... en ik loop door tot in Slätte. Daar hangt sinds lange tijd terug dat speciale stempelkastje van de St-Olavsleden-vereniging, waar ik een aandenken scoor in mijn stempelboekje. Ik schrijf ook nog iets in het bijhorend boekje ... met duidelijke vermelding van mijne website natuurlijk 😜😜.

Net voor ik Brunflo binnenloop, heb ik een geweldig verzicht over de glooiende heuvels. Zelfs heel in de verte ontwaar ik het gebergte, bedekt met sneeuw, waar ik binnen een 2-tal weken zal over moeten (ge moet goed kijken op de foto zenne ... effe uitzoemenπŸ˜‰).

Ik zoek mijn overnachtingsplaats op, wat de minst aangename is van de afgelopen week ... maar soit, we gaan niet klagen hé.

Ik ga nog een hamburger steken, in het enige etablissement dat hier open is, onder een stralende zon. Op de terugweg naar mijn 'woonst' word ik gevideo-called door mijn meest trouwe fans zijnde Nathalieke, Lieve en mijne schat. Ze zijn druk bezig den overschot van de rosé, van bij mijn vertrek, te ledigen met grote gulzige teugen. Ze hadden al veel babbelwater op 😍😍😍.

Morgen richting Östersund ... En dan een 'day off'!
Doeiiiiii

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Luc Lambrecht
9 dagen geleden

Kijk steeds uit naar het volgende verslag ! Succes wapenbroeder 🫑

Nathalie Van impe
9 dagen geleden

Helahela Bertjen,
Da wijntje heeft goed gesmaakt (de Belgische frietekes ook) maar 't leukste van al wa je eens int echt te zien en dan nog onder een fantastisch mooie blauwe lucht.
Ge zijt gij straf bezig he. En uw katrientje ook!
Fijne dag ginder, hier alweer nat en grijs en HuboπŸ˜΅β€πŸ’«
Impie x

Wim&Lieve
9 dagen geleden

Een late reactie daar ik gisteren terugkwam van oogarts en geen β€œknijt” zag..😬 maar gij hebt het duidelijk naar je zij. Daar met het stralend zonntetje van de partij! 🀩. En af en toe mooie wagen gespot! Op uw picknic en laats komt nu ook een bordje β€œ hier at Bert Surmont zijne picnic in 2024” πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚. Weer prachtige landschappen en waterpartijen.. net niet in gesprongen??😬. Benieuwd wat je vandaag allemaal meemaakt.. maar dat zal ik vanavond wel zien..πŸ‘πŸ»

Wim & Marliese
9 dagen geleden

Hey Bert,
Wat doe je dat goed. Elke dag schitterende foto's en een leuk relaas van de dag. Het is iets om elke dag weer naar uit te kijken.
De foto's zijn echt prachtig en geven ons een voorproefje van wat we komende zomer zelf te zien zullen krijgen.
Doe dat verder nog goed, hou het veilig en vooral geniet van de tocht, de mensen die je onderweg tegenkomt, ... .
Groetjes Wim & Marliese