Etappe 10 - 16/05/2024 : BRUNFLO - ÖSTERSUND 18,5KM (221Km)

Gepubliceerd op 16 mei 2024 om 23:46

Etappe gesponsord door Danny SCHAMP - MIDDELKERKE


Östersund is, op Trondheim na, de enige stad op mijn Pelgrimsroute ... En daar stap ik vandaag naar toe. De route voor vandaag heeft eigenlijk weinig   toelichting  nodig ... Ik loop in een rechte lijn naar Östersund met rechts van mij de spoorweg, en links van mij de prachtige uitzichten over het grote meer Storsjön. Het is in dit meer ... in de diepe wateren van Storsjön, dat Storsjöodjuret het meermonster leeft!! Dat is althans wat de legende vertelt. Al vanaf 1635 wordt er over een slangachtig monster met een hondenkop en rugvinnen gerapporteerd. Het Zweedse monster van Loch Ness dus🫣.

Net buiten Brunflo breng ik een bezoekje aan 'Brunflo Kyrke' en scoor een stempel. Mijn boekje begint aardig vol te komen. Gelukkig heb ik een tweede exemplaar meegekregen van Valerie, mijn 'hoste' van de eerste dag😉. Net voorbij de kerk bevindt zich de zoveelste Olavsbron. Hier zou koning Olav even gerust hebben toen hij op weg was naar Stiklestad. Het water is helder en smaakt lekker. De weg naar de grootstad is mooi, en ik ben eigenlijk een beetje gezond jaloers op al die mooie woningen aan de kant van het meer met dat prachtig uitzicht over het water ... slik 😗. Ik hou onderweg nog een praatje met Monica en Torryl, twee verpleegsters op wandel. Blijkbaar gaan zij ook met pensioen op hun 67e🧐🧐. Ik mag mijn 2 pollekes kussen dat het voor mij ietsje vroeger was 😉. Aangekomen in Östersund zoek ik mijn verblijf JAMLTLI op. Dat is een jeugdherberg gelegen temidden van een open museum ... een soort van Bokrijk 👍. Toffe setting moet ik zeggen.

Ik verfris mij snel en begeef mij dan naar het centrum, dat op zo'n kilometer van mijn verblijf is. In restaurant Dalwhinnie trakteer ik mijzelf na lange tijd op een overheerlijke ree-steak, begeleid met enkele glazen rode wijn en een heerlijk dessert. Het heeft gesmaakt. Ik vervolg mijn weg in deze bruisende stad en plof mij neer op een gezellig terras waar ik mij tegoed doe aan 'Jämtlands ananas ipa' ... een lekker biertje van 5,1%😜. Ik maak kennis met Sandy en Linus, een IT-koppel, die hier wonen. Toffe gasten waar ik de rest van den avond een gezellige babbel met heb gehad. 

Alweer een 'beautifull Day on the Olavsway'. 

Morgen is het een rustdagje en zal ik de stad verder verkennen.

Tot overmorgen schatjes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

VAN DE WIELE DANIELLE
een maand geleden

Bedankt dat we mogen meegenieten! Geniet van uw rustdagje en rap overmorgen ;-)

Nathalie Van impe
een maand geleden

Jeezes wat ne strak blauwe lucht zeg! Zalig!
Hier in belgenland is nog steeds 50 tinten grijs🙄
T hangt iedereen zijn voeten meer dan uit.
Geniet van je rustdagje en hopelijk valt er daar iets te beleven bij die Zweden.
Maf ze mr surmont en tot later
Impie x

Geysken
een maand geleden

Beste Leider,
Omwille van gezinsuitbreiding was ik wat achter met het lezen, en intussen heb je al een rustdag,
Iets totaal anders dan Composte, maar de natuur is adembenemend. Bedankt voor de prachtige beelden, geeft ne mens rust. Geniet van je vrije dag !

bernard vander looven
een maand geleden

Geniet van je rustdag en veel succes verder

Schatteke
een maand geleden

De bergen komen dichter en dichter…. Maar eerst genieten van een welverdiend dagje rust!!
Nog eens lekker eten en drinken vandaag, dan kan je er nadien weer tegen!
Goed bezig schat!! ❤️

Wim &Lieve
een maand geleden

Gij komt toch nogal volk tegen zelle.. en weer van die mooie landschappen en huizen.. ge zijt ne reclame folder om in Zweden te gaan wonen! 😂😂 en op t einde van de dag nekeer goe gaan eten.. groot gelijk heb je. Slopwel Bertjen!

Natascha
25 dagen geleden

Zo een blauwe lucht! We kunnen er alleen maar van dromen