RUSTDAG 01 - 17/05/2024 : ÖSTERSUND

Gepubliceerd op 17 mei 2024 om 22:51

Östersund is een stad in het landschap Jämtland en de provincie Jämtlands län.  De stad heeft ongeveer 50.000 inwoners en een oppervlakte van 2.684 hectare. Het is de grootste stad van het noordwesten van Zweden en ligt aan de Storsjön, wat 'grote meer' betekent. Tegenover östersond ligt het eilandje Frösön, wat gemakkelijk bereikbaar is via een verbindingsbrug over het meer. In deze regio hebben ze af te rekenen met winters van -30 tot -40graden 😱 ... Terwijl temperaturen van +25graden in de zomer niet ongewoon zijn.... Zoals vandaag bijvoorbeeld. Hoeveel geluk kan een mens hebben hé😜😜. 

 

Vandaag was het duidelijk een relax/rust dagje. Omstreeks 0815hr mijn ontbijt genomen hier in JAMTLI, samen met mijn buurvrouw van kamer 9. JAMTLI is eigenlijk een soort van openlucht museum, zoals Bokrijk, waar de jeugdherberg zich bevindt. Omgeven door allerhande oude gebouwen en dito sculpturen, die her en der verspreid staan, word ik als het ware terug gecatapulteerd naar de tijden van de woeste vikings 💪.

Ik draai een wasje in de wasmachine en geef mijn rugzak en botinnen een welverdiende poetsbeurt. Vervolgens begeef ik mij naar het centrum waar ik mijn boodschappen ga doen ... Apotheek, outdoor shop en de 'post'. Ik stuur een pakje terug huiswaarts met 900 grammen overbodige spullen. Hopelijk beklaag ik het mij niet 🙈🙈. 

Ik neem een uitgebreide siësta ... om nadien terug de stad te gaan verkennen. Ik verorber opnieuw een lekker stuk reevlees in hetzelfde restaurantje / wiskycafé als gisteren. En dat het gesmaakt heeft.

Meer heeft een mens niet nodig op zijne 'rustdag'. Een echt ontspannen en productieve dag.

Morgen vliegen we er terug rustig in richting Rödon.

Doeiiiiii

By the way ... Het is NU 2240hr en nog altijd zo klaar buiten. Ge kunt uw krant nog lezen begot 🙈.Reactie plaatsen

Reacties

Wim&Lieve
een maand geleden

Mooi, mooi. Wel fijn dat antiek tankstation🤩 schone omgeving en wat een sjans da ge weer hebt met zulks een goe weer! 😎. Slopwel Bertjen!

Koen Van den Bossche
een maand geleden

Hey schone broeder, of liever schone broeder pelgrim 😁
Heb zonet in één ruk verder gelezen sinds vorige week… man man man… wat een ervaring moet dat ginder zijn. Ik wist dat hoge noorden ontzettend mooi was, maar dit overstijgt echt wel… Ik ben onder de indruk, en geniet van je verhalen…. Inclusief het vinden van de Belgische biertjes 🫣😵‍💫🫣😵‍💫… Ge zijt goe bezig! En, geniet van elke meter die je zet! Tot de volgende 💪💪💪

Ignace Verhaegen
een maand geleden

Is opnieuw elke dag genieten van je verslag en mooie foto's. Veel succes nog . 👍💪