Etappe 15 - 22/05/2024 : MÖRSIL - UNDERSÅKER 26,50KM (335,5KM)

Gepubliceerd op 22 mei 2024 om 23:14

Etappe gesponsord door Frank & Natasha VERPAELE  DEPREZ - ADEGEM


Geen afscheid kunnen nemen deze morgend van mijn gastvrouw en heer daar ze al naar hun werk vertrokken waren. Geen getreur ... ik zie ze normaal deze avond nog op het moment dat ze mijn achtergebleven kledij uit de wasmachine komen terugbrengen 😉.

Ik steek via een klein bruggetje het meer Lite over en begin aan een 14 kilometers lange, kronkelige weg over een licht hellend landschap langs de oevers van het meer. Ik kom exact 1 persoon tegen ... en jawel ...moose nr 3. Tijdens mijn middaglunch merk ik, via de gids van het St Olavspad, op dat ik eigenlijk aan de andere kant van het meer moest lopen. Aangezien terugkeren geen optie is .. en overzwemmen al evenmin .... zet ik dapper mijn weg voort. Het is hier oorverdovend stil. Na een drietal uren wandelen kom ik aan het einde van het meer, en kan ik mij terug op het juiste spoor zetten. 

Ik loop de laatste 7 kilometers langs die machtige rivier de Indalsälven. Deze heeft een totale lengte van 420 kilometer en mondt ongeveer 15 km ten noorden van de stad Sundsvall uit in de Botnische golf. Er zouden 26 waterkrachtcentrales staan langsheen deze rivier. Het zijn 7 prachtige kilometers. Ik ben op verschillende plekken getuige van de geweldige kracht die deze rivier in zijn mars heeft. Het is hier dat de RISTAFALLET watervallen zich bevinden. Deze zijn 50 meter breed en zo'n 14 meter hoog. Tot 400 kubieke meter per seconde komt er hier naar beneden gedonderd. Hier kan ik uren naar kijken ... maar de plicht roept. Ik ga op zoek naar mijn verblijfplaats die heel goed verscholen ligt in het bos. Meer dan een uur loop ik te foeteren tot ik in de verte Maarten naar mij zie staan zwaaien. Eindelijk, we zijn er.

Mijn noeste arbeid wordt beloond met een stevig hamburger en blikjes Premium Lager van 2,8%. Dat het gesmaakt heeft.

Tot morgen ... dan trek ik naar Äre⛷️⛷️

 

Reactie plaatsen

Reacties

Frank en Natascha
24 dagen geleden

Precies de Niagara falls.
Mooi!

Wim&Lieve
24 dagen geleden

Van al da bier kunde al eens de verkeerde kant van t water lopen hé 😂 maar mooie landschappen en natuurgeweld maar gene foto van moose nr 3? En nog geen beer tegengekomen? Ne schone waterval … klinkt waarschijnlijk heel luid als je uit de stille natuur komt.. geniet van de Zweedse avond! Slopwel Bertjen!

Nathalie Van impe
24 dagen geleden

Adembenemend. Geweldig mooi.
Alleen maar superlatieven.
🍀

Heidi Maes
23 dagen geleden

Hallo Bert 🙋‍♀️ Geweldig he die watervallen en diene schone blauwe lucht en mooi landschap! Wow 🤩 Toffe verhalen ook. Goed dat we van hieruit je ervaringen mogen meeleven 🥰 Groetjes uit Luxemburg 🤗